bugün
- yaşlandığının farkına varmak6
- sözlük kızları çirkin oldukları için buradalar4
- sözlük yazarlarının kekleri3
- arkadaşlar bi bakar mısınız4
- müzik dinlemek3
- sigara içmeyen erkek3
- hutiler suudlara saldırdı ne olacak4
- sözlüğün çok durgun olması6
- sıcak hava vs soğuk hava6
- çay içen kız2
- güldür güldür vs çok güzel hareketler 22
- eşitlik mi özgürlük mü2
- yeni partinin çerçeve yasa kararı13
- kumburgaz plajına gidecek olan gence tavsiyeler5
- geleceğe yolculuk vs geçmişe yolculuk4
- ekşi sözlük referans17
- 2000 doğumlu kızlar6
- arabayla almanya'dan türkiye'ye gitmek7
- yaşlı izlenimi veren isimler2
- arkadaşlar hesabımı sildim haberiniz olsun3
- ekonomi16
- ev almak isteyenlere tavsiye7
- sakallı aşçı4
- türkiye11
- ulu parti5
- mekke anlaşması20
- evlenmeme nedenleri4
- corona adasında bira tadımı yapacak uzman ilanı4
- baliye balayına gitme ezikliği4
- gammazlığı elinden alınan yazar15
- ingiliz ajanları5
- özgür özel6
- çerçeve yasaya hayır diyen yeni parti vekilleri2
- koko14
- bakan göktaş'tan şehit ailelerine müjde11
- spor olsun diye her yere yürüyen insan10
- merfulu11
- ekonomi çok güzel2
- yazarların para ödediği yapay zekalar7
- burak kut4
- dönen tekme atabilen sözlük yazarları7
- recep tayyip erdoğan6
- çocuğuna kendi ismini veren ebeveyn4
- kod yazarken müzik dinlemek6
- kürt sorunu4
- en gey özelliğiniz7
- yeni parti7
- yanlışlıkla gey olmak9
- terörsüz türkiye den rahat olan kesim2
- din ve ahlak5
özeti şudur:
''Sen beni, benim kendimi düşündüğümden daha çok düşünüyorsun. işte bu yüzden sevemiyorum seni.''
özellikle kadınlar böyle bakarlar olaya.
eğer bunu fazlasıyla belli ederseniz kaybedenler kulübüne hoş geldiniz. deli gibi sevseniz de belli etmeyin fazla. içinizdeki aşkı köreltin demiyorum, gösterin ama belletmeyin.
''Sen beni, benim kendimi düşündüğümden daha çok düşünüyorsun. işte bu yüzden sevemiyorum seni.''
özellikle kadınlar böyle bakarlar olaya.
eğer bunu fazlasıyla belli ederseniz kaybedenler kulübüne hoş geldiniz. deli gibi sevseniz de belli etmeyin fazla. içinizdeki aşkı köreltin demiyorum, gösterin ama belletmeyin.
hakkında binlerce şey varken aslında hakkında hiçbirsey yoktur. (bkz: bu sana aşk ama bana ne)
Adını
Şans
Koydum
Şanslıysan sahip olmak çok da zor olmaz.
Şans
Koydum
Şanslıysan sahip olmak çok da zor olmaz.
farklı pencerelerden aynı güneşe bakmaktır.
hayal aracılığı ile yapılan bir evliliktir. bu evlilik kötü geçer ve tez biter. zamanla aşık olan kişi boşanıldığını kabul eder ve evlilik/aşk biter. bazense bu hayal gerçek olabilir mi? evet bu aslında imkansızdır ama yine de imkansızlık duvarı yıkılır mı? bu olur mu olmaz mı bunu tanrı bilir. yani "tam olarak bu gizemin içinden çıkıp ta refaha erişebilen biri var mı?" diye soruyorsanız; bu da gerçekten bilinmeyen bir şeydir. yani diyeceğim sağ gösterip sol vuran bir şeydir aşk. ağzınız yüzünüz morarır, kan içinde kalırsınız. yine de havlu atmak istemezsiniz, ölene kadar. ya da bir ihtimal: tanrı sizi acıyana kadar.
türk sanat müziği korosu konserinde dalgalandımda duruldum şarkısı söylenirken enson sana vuruldum kısmını sevdiğinin kulağına eğilip söylemektir.
böyle facebook daki tuhaf gruplarda yazan tanımlara benzedi ama harbiden gördüm ordaki aşkı.
böyle facebook daki tuhaf gruplarda yazan tanımlara benzedi ama harbiden gördüm ordaki aşkı.
dünyanın en acı ve en mutlu duygularından oluşan tek şey.
(bkz: acısı felakettir ama)
(bkz: acısı felakettir ama)
mutluluk trenini kaçırdım ama aşk kırıntıları hep ceplerimde.
belli bir süre uğramaz ise artık ihtiyaç duyulmayan şey.s.git aşk gelme hiç.
sevgiyle katmerlenerek çoğu zaman ulaşılmaza verilen duygu yoğunluğu. aşkın sevgiden daha yoğun olması ve daha çabuk tükenmesi aşkın sevgiden daha değerli olduğunu gösteren bir şeydir. aşk için insanlar birbirine ihanet edebilirken sevgide böyle bir olgu söz konusu olmaz.
sevginin tohumudur. dozajı ne kadar yukarılardaysa sevgi yetiştirebilme olasılığı o kadar yüksektir. eğer ki dozajına rağmen bir tohumdan fide çıkartılamıyorsa kişi o kadar verimsizleşir. nadas halinden, hırpalanmaktan toplumun yönergelerine uygun olarak kalamayan yere son bir ekim yapılır ve adı "mantık" a döner. yeri bilinmez, bilinse ulaşılmaz. ulaşılana dek korumaya vakit kalmaz. *
en fazla sömürülen ve özlenen duygudur. bu isimde kitap yazın çok satarsınız, bu isimli ya da temalı film yapın çok izlenirsiniz.
bazılarının kalbinden eksilmez, bazılarının kalbine işkence eder. öyle psikopatça işkence eder ki, tüm güzel yüzler birer birer uzaklaşır, imkansız olur. kalbin canına okur, aşık olacak enerjiyi bile emer.
olmadan inanılmayan zıkkım. ilkokulda olmuştum bir ara bu şeyden ama o çabuk geçti**. ama geçen sene yine yakalandım ben bu merede. daha öncesinde inanmazdım "aşk ne hamuağa goyumm" diye dolaşan bi insandım ben. da kazın ayağı öyle değilmiş. bu bayağı insanın ebesine sakso çektiren ne biliyim çapraz yaptıran bi şeymiş. en sonunda anladım. geç oldu ama. bir senedir ne açıldım ona ne de unutabildim. açılsam göt edicek* beni orası kesin. ha nerden biliyorum derseniz işte onu ben de bilmiyorum. ama göt olucam gibi bi his var. neyse sonuç olarak bu aşk denen şeyin ben ta hamuğaa goyyummm.
ne zaman nerde karşınıza nasıl çıkçağı belli olmayan şey..
onlarca asırdır insanlar aşk diye tutturmuş dünyadan gelip geçiyorlar.Ama hiç biri bu duyguyu incelemeye kalkışmıyor çünkü korkuyor,"ya taptığım bu duygu aslında yoksa?" diye korkuyor,"ya uyduruksa bu duygu*" diyor.Ama cesaret edemiyor.daha çocukluktan başlayan bu duygumsu şey onlara hayatlarının her noktasında engel oluyor veya engel olmaya çalışıyor ama yine bu insanlık bu duyguya ne olursa olsun tapmaya devam ediyor.yaşlandığınızda ve bir gün yanlız kaldığınızda hayatınızı gözden geçireceksiniz ve kaç kere "aşık" olduğunuzu düşüneceksiniz.(duyabiliyorum,bazılarınız "ben sadece bir kez aşık oldum" diyor.Ona aşk denmez be kardeşim,ona sadıklık denir.)Aşık olduğunuz kişiye ulaştığınızda değeri sizin için düşecektir,ve tabi ki başkası için artacaktır.insanın doğasında vardır:
"değerli bir şeyi al,daha değerli bir şey ile takas et..."(insanları "mal" veya bir "eşya" olarak nitelemiyorum.sadece lafın gelişi işte.)
"değerli bir şeyi al,daha değerli bir şey ile takas et..."(insanları "mal" veya bir "eşya" olarak nitelemiyorum.sadece lafın gelişi işte.)
gözlerinin hayaliyle, hayata bağlanmaktır..
Aşk, plajda tanışıp tüm gün konuştuğun, beraber yüzdüğün şahsın ipod'unda Serdar Ortaç dinlediğini fark ettiğin ana kadar geçen zamana denir.
yağmurda ıslanmaktır.
güneşin doğuşunu beklemektir.
ağustos ayının ortasında yağan kar,
kış aylarında açan çiçektir.
kış aylarında açan çiçektir.
buraya yazdığın entrylerle tarif etmeye çalışmak, ancak tarif edememektir..
haykırmak istemek, ama çıt bile çıkaramamaktır..
yıldızlara kurşun sıkmaktır..
koca bir yalandır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar