bugün

/636
ne olduğunu, nasıl olduğunu kimsenin bulamadığı bir haldir. mutluluğun içinde bile acıyı yaşatır çoğu zaman.
ucu bucağı görünmeyen boklu bir değnektir.

işte öyle bir şeydir..
önkoşul! aşk ol bana razı.
Aşk mı? Aşk ne ara la pazarda.

Anlık Şarap Kadehi'nin kısaltmasıdır.
bile bile tutsaklıktır.
aşk; ruhun asıl vatanını hatırlaması ve ona kavuşma isteğiyle yanıp tutuşmasıdır, bu dünyada kavuşamayacağını bilmeden.

bilmeyen ne bilir!
yoklugunda asık olmak istersin, azcık acı çekince yaşadığına lanet edersin.
dünyanın en sorunlu, en karışık insanını arayıp bulursun ve ona karşı bir şeyler hissetmeye başlarsın. türlü saçmalıkların altına imza atıp, sonsuz acı çekersin.

kısacası ne kadar güçlü olduğunu kendine kanıtlamanın en mükemmel yoludur aşk.
acizliğin diğer adı..
kalbimi geri istiyorum dersiniz çünkü yerinde olmadığına inandırmışsınızdır kendinizi çünkü uzun zamandır attığını hissetmemişsinizdir büyük ihtimalle.

çünkü yeni anlar yaşamaktanda yaşadığınız anları hatırlamak daha zararsızdır. yaşanacak yeni anların neler getireceğini ya da neler götüreceğini tahmin edemezsiniz çünkü. kötüdür belirsizlik...

ama eskileri hatırlamak öyle değildir.

en fazla ne kadar acıtabilir ki? bi süre daha onlara sarılmayı yeğlersiniz. hem zaten kalbiniz de yerinde değildir.

sonra kalbiniz arada sırada oracıkta olduğunu hatırlatır.

"acaba?" dersiniz.

kurbağalarla prensler karışır bu dönemde.

ve çoğu kez duvarlar vardır en başındann örülmüş. aşmak istemediğiniz, aşılmasını istemediğiniz.

yalanlar vardır adına aşk dediğiniz, inanmak istediğiniz... inandırmak istediğiniz...

boşluklar vardır hayatınızda doldurulsun diye beklediğiniz ama kurbağaların asla dolduramayacağını içten içe bildiğiniz.

ağzınızdan çıkan ama size ait olmayan cümleler vardır. yaşadığınız ama size ait olmayan günler vardır. döktüğünüz ama size ait olmayan gözyaşları bile vardır belki.

üfliyim ve toz parçaçıkları gibi uçsun gitsin istersiniz.

bazen siz üflersiniz uçar giderler. bazen de bi rüzgara kapılır giderler ve siz kalsınlar diye pencereyi kapatmazsınız. oturup pencereden çıkıp gidişleriniz izlersiniz.

söyleyecek tek bir cümleniz dahi yoktur, zaten fazlasıyla yorgunsunuzdur.

sonra.

bilmiyorum belki az belki de çooook sonra doğru zamanda doğru insana arada duvarlar, korkular yokken ve hiç geri adım atmayı düşünmeden "hoşgeldin" dersiniz.
geri almaya çalıştığınız kalbinizin yerinde olduğunu fark edersiniz. atışlarını duyarsınız.

hoş mu geldi bilmeden ve zaten merakta etmeden "hoşgeldin" dersiniz.
aşk, azapların en eşsizi; sevinçlerin en derinidir...**
üç tas has hoş hoşafdır.
kalıcılığı zor olan duygu.
arapça aşaka kelimesinden türemiş sözcük.arapçada anlamı sarmaşık demektir. aşığın maşuğunu sarması ve onun özsuyuyla beslenmesini ifade eder falan filan.
Ben 2 yıl önce aşka inanmayı bıraktım. Çünkü tam buldum dediğimde, aradığım bu dediğimde, aslında o olmadığını bir nevi benzettiğimi farkediyorum. (benim sevdiğim beni sevmiyor, beni seveni ben sevmiyorum) Yani aşk içinden çıkılması zor bir hal alıyor. En iyisi kendi haline bırakmak. Olursa olsun, olmazsa kendi bilir!
bazı kalplere küsmüş, nazını depresyon eşliğinde çektiren şımarık velet.
şiddetli ve dilsizdir. eğer onu kaybetmek istiyorsanız binlerce kez seviyorum deyiniz...
en zor iş.
aşk; anlamını bilen var mı? aşk; sinir sistemi tarafından kontrol edilen tek horman olan adrenalin işidir bizi oyuna getiren heyecan, hevesimizin kaçtığını görünce çıkıntılık yapmaktan vazgeçer ve normale döneriz..
Bandırmadan hataya bandırmasporun maçı için, yaklaşık 3000 km yolu göze alarak gitmiş adam için aşk, dakika 90 da gelen galibiyet golünü atan futbolcunun sol ayağıdır...
aşk, kabızlık gibidir. her yalanı tatlı tatlı yer, acı acı çıkarırsın. hatta çıkaramazsın içinde patlar.
--spoiler--
aşk belki kördür ama arzu görür.
--spoiler--
Karşılık beklemeden mutlu edebilme, mutlu olabilme sanatıdır.
aşk; insanın kendine yakışanı giymesidir.
her gördügünde , sesini her duydugunda , ona dair herhangi bişey oldugunda kalbinin çarpma hızının defalarca kez katlanarak hızlıca çarpma olayıdır. Her insana çok az denk gelir , ama herkez ona özlem duyar.
© copyright 2005 - 2026