bugün
- kız troller12
- mustafa sandal'ın gündemde olması4
- kalabalığı seviyor musunuz13
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı18
- true'ya özgürlük3
- akp seçmeni4
- maaş için birbirine katlanan insanlar4
- sabahları nefret edilen şeyler3
- ilham aliyevin türkiyeye nankörlük yapması8
- aliyev'in türkiye'ye gönderme yapan sözleri4
- gece 1 de 10 birayla gelen kız kanka9
- kedilerin yedigi ilginc seyler17
- trump'ın süper zeka zirvesinin sonuçları3
- kadın ile erkek arasında yaşanacak en güzel şey12
- adını bile bilmediğin bir sözlük kızına aşık olmak13
- tekerlek toplayan cocuk14
- pazar günü kahvaltı gazete ve kovboy filmi üçlüsü2
- birini unutmak için başkasıyla birliktelik yaşamak11
- arkadaşlar ben birinden fena halde hoslanıyorum14
- ona bir şey söyle6
- devlet bahçeli'nin öcalan'a selam göndermesi47
- sözlükte devamlı eksileyeceğiniz yazar17
- ispanya'nin terör bitirme formülü41
- almanya da yaşasaydınız nerede yaşamak isterdiniz11
- evli bir adama aşık oldum sözlük25
- 29 yaşında erkek 41 yaşında kadın ilişkisi12
- burcunun yükselenini bilen erkek8
- yazarların anlık durumları9
- brad pitt2
- morning2
- osmanlı mali açıdan zordayken saray yaptırması13
- afrikada bir ülkede yaşasaydınız nerde yaşardınız7
- galatasaray büyüklüğü14
- avokado yiyen insan8
- arkadaşlar bakar mısınız14
- kız tavladığım için içerlenen sözlük geyi15
- claudian clouds6
- özel sektör de çalışmak11
- çocuklar niye sünnet edilir7
- zencilerin birbirine nigger demesi6
- gece sokakta baş belaya girer mi6
- şeker hastalığı9
- mafya kızı olma isteği6
- ellerim bos gonlum hos14
- fiziği güzel sözlük kızları56
- boğaz ağrısı7
- memesiz kızlardaki özgüvenin kaynağı17
- feminen erkek davranışları6
- damarsız tüysüz manisa yaprağı17
- hayatını renklendirmek isteyenlere tavsiyeler6
hay daşşaklarını yediklerim. pek çoğu doktor avukat mühendis imiş.
seçen kazanıyor demek ki.
şu an hademeliğini yaptığım okuldan ateist olarak ayrılıp öss'ye girmeye karar verdim.
seçen kazanıyor demek ki.
şu an hademeliğini yaptığım okuldan ateist olarak ayrılıp öss'ye girmeye karar verdim.
düşük zekalı olmalarından mütevellit pekçoğu doktor, avukat, mühendis falandır.
allahın yolundan gitseler; başbakan, savcı, imam, çaycı, manav, hademe vs. olarak ödüllendirilebilirlerdi.
allahın yolundan gitseler; başbakan, savcı, imam, çaycı, manav, hademe vs. olarak ödüllendirilebilirlerdi.
genelde agnostiklerle karıştırılan kişilerdir. (bkz: agnostisizm)
türkiye'de gittikçe sayıları artan ama onar tane çocuk yapan müslümanların hızına maalesef yetişemeyen insan.
Şöyle bi konuşma geçmiştir bi tanesiyle aramda ''bıdıbıdı bişeylerden bahsedilir ve konuşmanın sonunda umarım der. Bende kimden umarsın diyince sonuç.
-!?\^+ yani demek istedğim inançsızlık hiç bişeye inanma biçimidir. *
-!?\^+ yani demek istedğim inançsızlık hiç bişeye inanma biçimidir. *
genel kanı itibari ile teistlere nazaran daha eğitimli insanlardır.
çocukluğunun tanrısı olan annesine benzeyen bir tanrı arar, onu bulduğu an sefil kölesi olur...
tanrı'ya inanmaya karar verirse, tek bir nedeni olacaktır, cennete gitmek ister...
yaşamda bir anlam ve neden bulma ihtiyaçları yoktur, kendi arzuları kendi kişisel konforuna göre giderilir, bu da yaşamak için yeterli bir gerekçe oluşturur...
din ihtiyacı düşük zekalı biri için bilinmez bir şeydir...
din ihtiyacı düşük zekalı biri için bilinmez bir şeydir...
horror vacui * hayatlarında egemendir, birkaç bira içince bişeycikleri kalmaz...
- hangi dindensiniz efendim?
+ elhamdülillah ateistim.
+ elhamdülillah ateistim.
yumurtayı 3 dakika haşlıyorlar. çok pişmiş seviyorlar; ben 1,5 dakikadan fazla pişirmem,
kayısı kıvamında olacak arkadaş. çok farklılar bizden çok.
kayısı kıvamında olacak arkadaş. çok farklılar bizden çok.
Allahın bu kullarına acilen hidayet vermesi dilenir. çoğunluğunun ailesi bile bi haberdir bunların ateist olduklarından.
diğer tanrıtanimazlardan (zeus, jüpiter, apollo vb'ni tanımayanlardan) 1 fazla tanrıtanımayana yapılan ayrımcı, kötüleme amaçlı yaklaşım (Richard dawkins'den alıntıdır, tabi ki)
kendilerine birer troll çekici hediye etmek istediğim insanlardır. malum, bu gibi dağ-bayır yaratıklarıyla başları her daim beladadır. ee, insanlık öldü mü?
not: çekiçten bahsediyorum çekiç, çekici değil. lütfen
(bkz: trollhammaren)*
not: çekiçten bahsediyorum çekiç, çekici değil. lütfen
(bkz: trollhammaren)*
sisi kitabında, bunlardan çoğunu sarhoş edip bekaretlerini bozduğunu yazar...
çoğu burada onlar hakkında yazılanları iplemez.
bira ısmarlamanız karşılığında sizi dinlermiş görünürler, kanmayınız, 3-4-5. biraları da ısmarlamanız içindir...
inanç konusunda bir seçim yaparak inanmamayı seçmiş kişi.
yalnız bir nokta var, ateistlerin anlamadığı. inanç, iman her şeyden önce kalpte vuku bulan bir olay. yaradan ı, allah ı, insan her şeyden önce kalbi ile tanır, iman eder. tıpkı aşk gibi, bir insanı sevmek gibi.
öncelikle bu gerçeğin farkına varmalılar. kalpten gelen bir duyguyu fikirle çürütmeye çalışmak, onlara göre inanmanın gereksizliğini ispata çalışmak biraz boş bir uğraş.
çok bilinen bir hikayedir. halife harun reşit dillere destan leyla mecnun aşkını duymuş, merak etmiş, nasıl bir güzelliktir bu leyla'da mecnun'u bu hallere düşürmüş, görmek istemiş. uzatmayalım görmüş, görünce de şaşırmış, alalede bir kadın karşısındaki. sormuş leyla'ya , yahu bu adam nasıl mecnun oldu sana, ben seni o kadar güzel görmedim. leyla cevaplamış, çünkü bana mecnun'un gözüyle bakmadın.
işte inananlar allah'a mecnun'un leyla'ya baktığı gibi bakarken, sen bu bakıştan habersizken nasıl olacak da gördüğümden vazgeçireceksin beni? ya da sen bu güzelliği göremiyorsan niye kötülersin leyla'yı. sevmemen,çirkin bulman uzak durman anlaşılabilir ama sen görmüyorsun diye ne leyla leyla lıktan çıkar ne mecnun mecnun luktan.
yalnız bir nokta var, ateistlerin anlamadığı. inanç, iman her şeyden önce kalpte vuku bulan bir olay. yaradan ı, allah ı, insan her şeyden önce kalbi ile tanır, iman eder. tıpkı aşk gibi, bir insanı sevmek gibi.
öncelikle bu gerçeğin farkına varmalılar. kalpten gelen bir duyguyu fikirle çürütmeye çalışmak, onlara göre inanmanın gereksizliğini ispata çalışmak biraz boş bir uğraş.
çok bilinen bir hikayedir. halife harun reşit dillere destan leyla mecnun aşkını duymuş, merak etmiş, nasıl bir güzelliktir bu leyla'da mecnun'u bu hallere düşürmüş, görmek istemiş. uzatmayalım görmüş, görünce de şaşırmış, alalede bir kadın karşısındaki. sormuş leyla'ya , yahu bu adam nasıl mecnun oldu sana, ben seni o kadar güzel görmedim. leyla cevaplamış, çünkü bana mecnun'un gözüyle bakmadın.
işte inananlar allah'a mecnun'un leyla'ya baktığı gibi bakarken, sen bu bakıştan habersizken nasıl olacak da gördüğümden vazgeçireceksin beni? ya da sen bu güzelliği göremiyorsan niye kötülersin leyla'yı. sevmemen,çirkin bulman uzak durman anlaşılabilir ama sen görmüyorsun diye ne leyla leyla lıktan çıkar ne mecnun mecnun luktan.
Genel olarak başka bir insanın haleti ruhiyesinden çıkarımlar yaparak, kendilerine karakter oluşturan insanlar topluluğu.
genel dedim, çünkü edindiğim tecrübelere göre "inanmadığı için" ateist olan insan sayısı, "başkaları, çok, az, yanlış,eksik inandığı" için ateist olan insan sayısına göre sanırım az. örneklerini iş bu sahifenin arşınlarında da görebilirsiniz.
Velev ki bunlarla, tartışmaya girin, tutundukları "inanmama" temeli, o kadar sağlamdır ki, kör göze parmak örneklerden yola çıkarak size, kendilerini ifade etmek yerine, saldırarak karşılık verirler. ( teolojik yaklaşıma metaryal örnekler yani)
ve aynı zamanda, tüm ilahi dinlerin öğretilerinde de görüleceği gibi, dinde zorlama olmamasına rağmen bu insanların en çok yakındığı durum da bu zorlama olgusudur. Ha burada inananların suçu var mı?, yok mu? o başka bir seminer konusudur, ancak saygısız seviyesiz ve asıl tutarsız olan durum, bu insanların en çok yakındıkları durum olan "özgürlüğe müdahale" eksenine, bizzati kendilerinin tecavüzde bulunmalarıdır.
efendim, din karakteri etkilemeli belki, ama temel oluşturmamalıdır, ve hiç kimse, bir başkası eksik, yanlış, az ve ya çok inanıyor diye de, kendisine yol çizmemelidir.
Son olarak eklemek istiyorum, ben "yobaz" olarak tanımlanan insanlar üzerinden, din ile ilgili çıkarımları örneklem yapan zihniyeti ve o örneklerden yargılama yapan zihniyeti asıl kökten dinci * ve yobaz olarak niteliyorum.
Nefretle kınadığım,(sebeplerim zahirdir, isteyen öğrenebilir) bir yahudi atasözü vardır ki, durumu özetler ;
hiçbir müslümanı tanıdığın islam ile, islamı da tanıdığın müslüman ile yargılama.
( Don't judge the Muslims that you know by Islam and
don't judge Islam by the Muslims that you know. )
genel dedim, çünkü edindiğim tecrübelere göre "inanmadığı için" ateist olan insan sayısı, "başkaları, çok, az, yanlış,eksik inandığı" için ateist olan insan sayısına göre sanırım az. örneklerini iş bu sahifenin arşınlarında da görebilirsiniz.
Velev ki bunlarla, tartışmaya girin, tutundukları "inanmama" temeli, o kadar sağlamdır ki, kör göze parmak örneklerden yola çıkarak size, kendilerini ifade etmek yerine, saldırarak karşılık verirler. ( teolojik yaklaşıma metaryal örnekler yani)
ve aynı zamanda, tüm ilahi dinlerin öğretilerinde de görüleceği gibi, dinde zorlama olmamasına rağmen bu insanların en çok yakındığı durum da bu zorlama olgusudur. Ha burada inananların suçu var mı?, yok mu? o başka bir seminer konusudur, ancak saygısız seviyesiz ve asıl tutarsız olan durum, bu insanların en çok yakındıkları durum olan "özgürlüğe müdahale" eksenine, bizzati kendilerinin tecavüzde bulunmalarıdır.
efendim, din karakteri etkilemeli belki, ama temel oluşturmamalıdır, ve hiç kimse, bir başkası eksik, yanlış, az ve ya çok inanıyor diye de, kendisine yol çizmemelidir.
Son olarak eklemek istiyorum, ben "yobaz" olarak tanımlanan insanlar üzerinden, din ile ilgili çıkarımları örneklem yapan zihniyeti ve o örneklerden yargılama yapan zihniyeti asıl kökten dinci * ve yobaz olarak niteliyorum.
Nefretle kınadığım,(sebeplerim zahirdir, isteyen öğrenebilir) bir yahudi atasözü vardır ki, durumu özetler ;
hiçbir müslümanı tanıdığın islam ile, islamı da tanıdığın müslüman ile yargılama.
( Don't judge the Muslims that you know by Islam and
don't judge Islam by the Muslims that you know. )
inançsızlıkla ilgisi olmayan kavram. Ateistlik, bir yaratanın olduğuna inanmama durumunda ortaya çıkar. Yoksa ateist olan kişinin de herhangi bir inancı olabilir. Mesela bu tip insanlar büyük ihtimalle, nazara inanırlar veya daha çok batıl inançlara yönelirler.
objektif bir gozle dindarlar incelendikce bir insanın evrilecegi tip.
(bkz: dindar/@syme)
edüt: bak evrilmek dedim. sinirlen hadi.
(bkz: dindar/@syme)
edüt: bak evrilmek dedim. sinirlen hadi.
kemalizm in etkisiyle alakasi olmayan inancsizlik/inanc. zaten 19 yuzyildan sonra insanlarin her istedigi konu hakkinda kitap yazmasi elestirebilmesi gibi ozgurlukleri almasindan sonra dinlerin bir cok ulke ve insan icin sonu gelmisti. doktrin dediginiz seyler yani super degismez diye adlandirilan kurallar eger matematik kurali degilse bir sure sonra yok olur. orta cag baskici bir rejim oldugu icin kendini gosteremeyen filozoflar aydinlar 19 yuzyildan sonra bir patlama yasadi .. batida hristiyanligin etkisini buyuk olcude azaltiktan sonra siranin hic elenmemis bir doktrin olan elestiriye hic acik olmayan elestirilmeye dayanikli olmayan bir cok dine cevirmistir bu azgin entelektuel kalabalik. iste dincilerin korkusu bu doktrinlerinin yasamasi icin din hakkinda yorum istmiyorlar obur tarafsa bir yalanin icinde yasamak istemiyor.
Gündemdeki Haberler