bugün
- fenerin sanki bizi biraz fazla rezil etmesi15
- fenerbahçe vs galatasaray6
- game of thrones taki kerhaneci19
- fenerin gs'nin kasasından 30 milyon avro alması7
- ismail kartal13
- sabahları nefret edilen şeyler17
- nick vermeden bir yazara seslen6
- 26 ağustos 2026 olympique lyon fenerbahçe maçı45
- pontus rumları9
- fenerbahçe21
- tamircisi ölünce satılan araba6
- galatasarayın köyfarans kupasına katılmamış olması2
- pizza5
- en iyi müslüman teknik direktör2
- gençlere en büyük tavsiyeler2
- saray'dan yeni anayasa sinyali2
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle10
- fenerbahçe lyon maçında atıp tutan yazarlar8
- fenerbahçe lyon maçı sonrası saha karışması5
- arda güler den fenerbahçe paylaşımı3
- üstteki yazar gözünde nasıl canlanıyor7
- hiç bitmeyecekmiş gibi gelen şeyler16
- kürt sahil mafyası3
- 18 sene sonra yüzü gülen mel gibson2
- fenerin şl de ziki tutacak olması5
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı8
- kapadokya20
- büyük taarruz3
- islam barış dinidir43
- yeni partili sözlük yazarları26
- gece geç saatte ışığı yanan evler6
- sarapci koala51
- hem kürt hem feminist hem vegan kız2
- bir sözlük kızıyla şapır şupur öpüşmek13
- ne okudunuz9
- dünyanın en yaşlı insanı3
- ne kadar yaşlısın23
- sözlüğün açık ara en sevilmeyen yazarı seçilmek18
- boş yapasınız gelince ne yapıyorsunuz13
- 27 ağustos 2026 şampiyonlar ligi kura çekimi5
- ankete gelin beyler31
- tai lung47
- ne kadar mutlusun5
- arkadaşlar çok acil bi baksanıza10
- sözlüğe fotoğraf atmak6
- recep tayyip erdoğan25
- sözlüğün en iyi profilleri3
- sözlüğe veda edecek yazarların son konuşmaları6
- zorunlu eğitim9
- velvet36
-Şimdiye kadar kaydedilen en hızlı yarış atı saatte 88 kilometre hıza ulaşmıştır. Atların dörtnala ortalama hızları saatte 44 kilometredir.
-Dünya’nın en küçük atının boyu sadece 43 santimetredir.
-Atlar ayakta da uyuyabilirler.
-Roma imparatoru Gaius Caligula çok sevdiği atını senatör yapmıştır.
-Bir at 14,9 beygir gücü güç üretebilir.
-insanlarda 4 farklı kan grubu bulunurken bu sayı atlarda 8 tanedir.
-Evcilleştirilmiş atların ortalama ömrü 25 yıldır.
-At iskeletinde 205 adet kemik bulunur.
-Atlar yaklaşık M.Ö. 4000 yılında evcilleştirilmişlerdir.
-Karada yaşayan tüm hayvanlar arasında en büyük göze sahip hayvan attır.
-Atlar iki kör nokta dışında 360 derece görüşe sahiptirler. Bu kör noktalar tam ön ve arkalarıdır.
-Atların koku ve duyma yetileri insanlara göre daha gelişmiştir.
-Atlar birçok farklı hastalığın tedavisinde terapi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Atlar güven, saygı, şefkat, iletişim kurabilme ve kendine güven konusunda problemleri olan insanlara da yardımcı olmaktadırlar.
-Baba ( The Godfather) filminde kullanılan kesik at başı gerçektir.
160’ı aşkın farklı at türü bulunmaktadır. Arap atları en saf ırk olarak kabul edilir.
-Atlar kusamazlar.
-Bir atın yaşını anlamak için dişleri en iyi göstergedir.
-Ortaçağda atların da dahil olduğu birçok hayvan Avrupa’da mahkemelerce çeşitli suçlardan suçlu bulunmuşlardır.
-Bugün büyük şehirlerin yoğun noktalarında trafiğin ortalama hızı yüzyıllarca önce atların çektiği arabaların hızlarından daha düşüktür.
1923 yılında bir at yarışı sırasında kalp krizi geçirip ölen jokey, öldükten sonra yarış kazanmış tek jokeydir.
-20. yüzyılın başlarında sokaklarda atlar o kadar çok pislik bırakıyorlardı ki, otomobiller çevre dostu alternatif olarak görülüyordu.
-Atlar insan sesindeki farklı duyguları sezebilirler.
-Günümüz ingiltere ordusundaki tank sayısı at sayısından daha azdır.
-ingiltere’de her at, midilli ve eşeğin bir “at pasaportu” sahibi olması gerekmektedir.
-18 yüzyılda yeni yerleşimciler yanlarında getiresiye kadar Avustralya’da hiç at yoktu.
-Dünya’nın en küçük atının boyu sadece 43 santimetredir.
-Atlar ayakta da uyuyabilirler.
-Roma imparatoru Gaius Caligula çok sevdiği atını senatör yapmıştır.
-Bir at 14,9 beygir gücü güç üretebilir.
-insanlarda 4 farklı kan grubu bulunurken bu sayı atlarda 8 tanedir.
-Evcilleştirilmiş atların ortalama ömrü 25 yıldır.
-At iskeletinde 205 adet kemik bulunur.
-Atlar yaklaşık M.Ö. 4000 yılında evcilleştirilmişlerdir.
-Karada yaşayan tüm hayvanlar arasında en büyük göze sahip hayvan attır.
-Atlar iki kör nokta dışında 360 derece görüşe sahiptirler. Bu kör noktalar tam ön ve arkalarıdır.
-Atların koku ve duyma yetileri insanlara göre daha gelişmiştir.
-Atlar birçok farklı hastalığın tedavisinde terapi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Atlar güven, saygı, şefkat, iletişim kurabilme ve kendine güven konusunda problemleri olan insanlara da yardımcı olmaktadırlar.
-Baba ( The Godfather) filminde kullanılan kesik at başı gerçektir.
160’ı aşkın farklı at türü bulunmaktadır. Arap atları en saf ırk olarak kabul edilir.
-Atlar kusamazlar.
-Bir atın yaşını anlamak için dişleri en iyi göstergedir.
-Ortaçağda atların da dahil olduğu birçok hayvan Avrupa’da mahkemelerce çeşitli suçlardan suçlu bulunmuşlardır.
-Bugün büyük şehirlerin yoğun noktalarında trafiğin ortalama hızı yüzyıllarca önce atların çektiği arabaların hızlarından daha düşüktür.
1923 yılında bir at yarışı sırasında kalp krizi geçirip ölen jokey, öldükten sonra yarış kazanmış tek jokeydir.
-20. yüzyılın başlarında sokaklarda atlar o kadar çok pislik bırakıyorlardı ki, otomobiller çevre dostu alternatif olarak görülüyordu.
-Atlar insan sesindeki farklı duyguları sezebilirler.
-Günümüz ingiltere ordusundaki tank sayısı at sayısından daha azdır.
-ingiltere’de her at, midilli ve eşeğin bir “at pasaportu” sahibi olması gerekmektedir.
-18 yüzyılda yeni yerleşimciler yanlarında getiresiye kadar Avustralya’da hiç at yoktu.
muhteşem ve zarif hayvanlardır.
abimin işi nedeniyle at çiftliği arayışındaydık bir dönem. Dikili'de şehirden oldukça uzak bir yerde aradığımızı bulduk. yarış atlarının uzun yolda stres yaşamamaları için dinlenmelerini sağlayan bir otelmiş bulduğumuz çiftlik. uzaktan baktık bir kaçına, gebeymiş birisi azıcık huysuzmuş. rahatça koşabilecekleri bir arazideydiler, uzaktı zaten hepsi. seyis sağolsun görmeden dönmeyelim diye bir küheylan çıkardı özel bir bölmeden.
öyle eften püften süt beygiri değildi. ilk defa bir hayvandan korktum görünce. bembeyaz, kocaman ve kastan oluşan yağız bir delikanlı. hani güzel olduğunu bilir ya birisi, aynı öyle bir hava vardı atta. hayvanın göğsüne zor ulaşıyordum öyle bir heybet.
bir kaç kez daha gittim o çiftliğe. beyaz oğlan gitmişti ama diğerleri vardı. sevdim ve sarıldım hepsine. hiç tanımadığı birisine karşı bile olabildiğince nazikti hepsi. çocuk sayılabilecek yaşta olanlar vardı, bir kaç aylıklar. her çocuk gibi zıpır ve yaramazlardı. onlara dokunamadım. her canlının çocuğu heyecanlı sonuçta.
atlar çok hüzünlüdür. gördüğünüz yerde sevin ve kalbini dinleyin. huzur verir.
fayton görürseniz de indirin faytoncuyu dövün. işkence ediyorlar hayvanlara.
abimin işi nedeniyle at çiftliği arayışındaydık bir dönem. Dikili'de şehirden oldukça uzak bir yerde aradığımızı bulduk. yarış atlarının uzun yolda stres yaşamamaları için dinlenmelerini sağlayan bir otelmiş bulduğumuz çiftlik. uzaktan baktık bir kaçına, gebeymiş birisi azıcık huysuzmuş. rahatça koşabilecekleri bir arazideydiler, uzaktı zaten hepsi. seyis sağolsun görmeden dönmeyelim diye bir küheylan çıkardı özel bir bölmeden.
öyle eften püften süt beygiri değildi. ilk defa bir hayvandan korktum görünce. bembeyaz, kocaman ve kastan oluşan yağız bir delikanlı. hani güzel olduğunu bilir ya birisi, aynı öyle bir hava vardı atta. hayvanın göğsüne zor ulaşıyordum öyle bir heybet.
bir kaç kez daha gittim o çiftliğe. beyaz oğlan gitmişti ama diğerleri vardı. sevdim ve sarıldım hepsine. hiç tanımadığı birisine karşı bile olabildiğince nazikti hepsi. çocuk sayılabilecek yaşta olanlar vardı, bir kaç aylıklar. her çocuk gibi zıpır ve yaramazlardı. onlara dokunamadım. her canlının çocuğu heyecanlı sonuçta.
atlar çok hüzünlüdür. gördüğünüz yerde sevin ve kalbini dinleyin. huzur verir.
fayton görürseniz de indirin faytoncuyu dövün. işkence ediyorlar hayvanlara.
görsel
asaletin vücut bulmuş hali olan varlıktır.
asaletin vücut bulmuş hali olan varlıktır.
boynuzlari olsaydi dunyanin onun boynuzunda olduguna inanacak bir suru dindar olacakti zamaninda.
bir şeyi bir yerden bir yere fırlatma eyleminin emir hali...
yunan mit. tanrısı poseidon'un kutsal hayvanı, sembolu.
ali'nin topa gosterdigi sefkat derecesi.
sözlükten anladığım kadarıyla en çok yalan söyleyen hayvan. çok üstüne gitmeyin lan.
avrat ve pusatla harika bir kombin olur.
Avrat, silah.
sopa gibi zurnası olan hayvan.
Bir at antrenörü olarak hayatımda gördüğüm en mükemmel hayvanlar.
Adana diyarı!
Adana diyarı!
bana göre çok asil bir hayvan.
ilk kez Türklerin bulup, ehlileştirdiği hayvandır.
Arap milleti atı ilk gördüğü zaman küçük dilini yutup 'aa kısa boyunlu deve bu lan' şaşkınlığıyla tanımlamışlardır.
Günümüzde Türk atı diye bir şey yoktur. Atlar ikiye ayrılmıştır.
ingiliz atı,
Arap atı.
Gün geçmiyor ki, bir bokun altından ingiliz uyanıklığı çıkmasın.
Arap milleti atı ilk gördüğü zaman küçük dilini yutup 'aa kısa boyunlu deve bu lan' şaşkınlığıyla tanımlamışlardır.
Günümüzde Türk atı diye bir şey yoktur. Atlar ikiye ayrılmıştır.
ingiliz atı,
Arap atı.
Gün geçmiyor ki, bir bokun altından ingiliz uyanıklığı çıkmasın.
En sevdiğim hayvan.
ne var, efendim.
Beyaz olanı içgüdüsel korkuyu, siyah olanı asilliği temsil eder. Evet.
Siki bi metre olan hayvandır .
Bir Türk atasözü der ki;
Alı alma akı satma, yağızın da binde biri ille doru ille doru.
Alı alma akı satma, yağızın da binde biri ille doru ille doru.
Isırmaz havlamaz korkutmaz kendi karnını kendi doyurur uyumaz her an hizmet etmeye hazırdır. Üzerinden düşersen seni tetketmez başında bekler. Doğum yapar yavrusu sevilir çocukların maskotu olur. Kafan bozulursa alır seni uzaklara götürür yetmezse sütünü kımız yapar kafanı dağıtırsın. Aç kalırsan keser yersin bi hayvan daha ne yapabilir ki.
Bilimsel adı equus caballus olan, geçmişi tam 55 milyon yıl öncesine dayanan, Sadık hayvan.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar