bugün

ingiliz trip hop, art rock grubu. you all look same to me ve michel vaillant * albümleri çok başarılıdır.

moriybund sez.
24 ocak 2006'da istanbul'da konser verecek olan grup. indigo'da sahneye çıkacaklar.

moriybund sez.
fr. arşiv.
lights albümleri 2006 da çıkmıştır. ve albümde yer alan lights şarkıları 18 dk. süren bir şölendir.hatta albümün tamamı sarsar. (bkz: afferim)
http://youtube.com/watch?v=v5aNNVdYbFo

aşk bu.
(bkz: again)
hindistanlı tayfanın arkiev ya da arkive diye okuduğu kelime.
grafik tasarım ile profesyonel olarak ilgilenen, sanat aşkıyla yanıp tutuşan insanlara hitap eden prestijli bir dergi.

reklam piyasasında kabul görmüş, dünya üzerinde yeniliklere öncü olmuş tasarımların ünlü çalışmaları ve eskizlerini yayınlar.

l'urzers archive'dir orijinal ismi. fuarlardan, büyük kitapçılardan uygun fiyatla temin edilebilir. özellikle eski sayıları çok daha ucuza satılıyor bazen. satış fiyatı 100 euro civarındadır zira.
cıkardıkları birbirinden güzel 10 albüme ragmen ülkemizde pekte fazla bilinmeyen gruptur. 2002 again ve 2006 lights albümleri en cok bilinen ve sevilenleridir. ayrıca 2007'de ki zenith konser kaydı olan albümlerinde ise tamamen toz etmişlerdir.

albümler:
londinium - 1996
Take My Head - 1999
again sp - 2002
numbsp - 2002
Live a France Inter - 2002
You All Look The Same To Me - 2002
Michel Vaillant Soundtrack - 2003
noise - 2004
unplugged - 2004
lights - 2006
Live At The Zenith - 2007
genel bir yanılgı olarak arşiv diye okunan, doğru okunuş şekli arkayv olan, yanlış hatırlamıyorsam fransızca ya da latince kökenli ingilizce sözcük. bir de baba bir gruptur tabii.
(bkz: again)
(bkz: fuck u)
(bkz: fold)
(bkz: lights)
(bkz: controlling crowds)
trip-hop ile progressive rock ı mükemmel olarak harmanlayan süperötesi bir gruptur , bazı şarkıları intihar sebebidir.

(bkz: again)
(bkz: lights)
you make me feel isimli şarkıları takdire şayandır, dinlerken uzak diyarlara yolculuk garantilidir.
ingiltere'den yamuk grup çıkmayacağını bir kez daha göstermiş grup.
"16 dk' lık trip hop şarkısı olur amk" diye burun kıvırdığım ama bana lafımı yedirmiş grup.

oluyormuş, hem de baya da iyi oluyormuş.
http://fizy.com/q/archive#s/161grp
londiniumalbümleriyle çok çok sağlam bir başlangıç yapan ve againparçasıyla büyüyen sağlam topluluk. konser vereceklermiş buralarda istanbul'da yaşayanlar ve meraklısı olanlar kaçırmamalı.
again ve lights gibi bitmek bilmeyen ama yine de yetmeyen parçalar yaratmış, progressive rock ve trip-hop grubudur. kimi zaman elektronik sesler sizi götürür, kimi zaman mızıkalar geri getirir. davulun sadeliği, şarkılarına tabiri caizse cuk diye oturur ve bunu hissedersiniz. "akustikten şaşmam" tabusunu yıkan gruptur.
16 dakikalık 'again' şarkısını dinledikten sonra kendinize gelemediğiniz gruptur kendileri.
Önceleri trip-hop yaparken*, daha sonra müziklerine experimentalite katarak progressive electronic ya da electrogressive diyebileceğimiz kıvama ulaşan ve arkayv şeklinde okunan ingiliz müzik topluluğu.

önce, çektiği acıyı kabullenemeyen ve ona karşı saldırıya geçen, hırçınlaşan, onunla acısıyla gurur duyarak savaşan agains'i yaptılar. sonra da acıyla savaşmamak* gerektiğini anlayan daha olgun ve kısmen de egzistansiyalizmin romantizme adaptasyonu kıvamındaki lights'ı yapmışlardır. ikisi de acıyı ismin 5 halinde de kullanmış, şaheser şarkılardır. Ancak Archive sadece bu iki şarkı değildir, olamaz, olmamalıdır.

Dangervisit'deki anathema - judgement'ın electprogrevize halini andıran yapısal işlevselciliğin dışavurumsal agresivitesi, numb'daki radiohead experimentalitivesinin minimalistik emogresyonu, pills'deki lights'ın feminal özetinin geçilmişliğliğinin elektromiksasyonel kompresyonitif depressatuvarizivitesinin giderek artan ekpresyonuyla başa çıkamama karmaşası, londinium'daki iç okşayıcı yaylı melodizasyonun uk hip-hop'ıyla fortifikasyonu*, men like you'daki nirvana'ya ulaşmış patlat bir grunge sloganlı klavye desteğiyle minimalitesine özgünlük katılan deneysellliğin deney tüpündeki sıvının içilmesi suretiyle yaptığı kafa, pulse daki palpitasyonik pulsasyonların trip-hopizasyonuyla metallica - one kıvamındaki elektrotaramasyonunun aynı kalede gol olması, helicoptere'deki saykosyonel karmaşanın ambientizasyonu, blood in numbers'daki massive attack - angel'ın ağızdan yiyip göbek yapmış halinde meydana gelen aşırı yağlanmanın sirozla birleşmesi ve bu karaciğere etil alkolle saldırmak havasındaki deneysel trip-hoptriksiyon ve daha nice anlatması güç şarkılarıyla, dünyadaki en en müzik birlikteliği...
Bullets şarkısı ile ağzınıza eden grup.
sahane müzik yapan ingiliz trip hop grubu.türkiyeye birkez daha geleceklerine dair umudumu tam yitirmiştim ki
30 mart'ta istanbul küçükçiftlik park'da konser vereceklerini öğrendim.. * *

http://www.sosyotix.com/etkinlik/37/archive

en çok bilinen ve benimde favorim olan şarkıları:

you make me feel
http://www.youtube.com/watch?v=gnNNYKYI6yY&feature=share
Bullets isimli parçası Cyberpunk 2077 isimli oyunun teaser müziği olmuştur. Görüntüler harika, müzik harika, merakla oyunu bekliyoruz. Oyunun teaserı için: http://www.wireprime.com/...-traileri-yayimlandi/4184
again,goodbye,fuck you gibi şarkıları ile nirvanaya ulaşmanızı sağlayan ingiliz trip-hop grubu.
biz aciz kullara, her modda dinlenmeye uygun şarkılar verdiği için tapılası grup. Meselam, bir bullets, efendime söyleyeyim bir fuck u; ama aynı zamanda bir lights, bir again (mümkünse long version)dur bize zihnimizin içinden içinden eşlik eden.
güncel Önemli Başlıklar