bugün

karamsarlık , huzun , depresyon uzerine blues ve jazz sosu eklenerek servise sunulan muzik turu.afiyetle dinleyiniz efendim.
(bkz: portishead)
(bkz: massive attack)
(bkz: jay jay johanson)
ilk dinlenildiginde bunyenin reddetme ihtimalinin yuksek oldugu , uzerine gidildiginde dinlenecek tek muzik turu olduguna kanaat getirilen muzik turu.
(bkz: hooverphonic)
(bkz: unkle)
(bkz: goldfrapp)
(bkz: hooverphonic)
(bkz: coldfinger)
(bkz: kosheen)
(bkz: lamb)
(bkz: unascape)
(bkz: morcheeba)
(bkz: sneaker pimps)
blues jazz ve hiphop'ın birleştirilmesi ile meydana gelen muzik turu.
düşük bpmli ritmlere, gayet anlamlı sözlere, kulağa çok hoş gelen melodilere sahip müzik türüdür.

(bkz: portishead)
(bkz: massive attack)
(bkz: sneaker pimps)
(bkz: tricky)
(bkz: air)

ha bir de genellikle solist olarak kadın seçerler. bence doğru bir tercihtir de. kadının sesi ancak bu kadar yakışabilir bir müzik türüne... ayrıca;
(bkz: chill out)
(bkz: ambient)
90'lı yılların başında bristol soundu olarak ortaya çıkan,öncülüğünü massive attack,portishead'in yaptığı bir müzik akımı.
melankoli tabanı herzaman dusuk davul ritimleri ve kendi kendine gezen baslariyla duygudan duyguya girdigimiz muzik turudur.
ruhu dinlendiren düşük ritimli şarkıları kapsayan müzik türü. ara ara bünyeye almak lazım.
(bkz: portishead)
(bkz: skin)
(bkz: hooverphonic)
insani tenis topu oradan oraya surukleyen en guzel muzik turu *
Aksak ritimleri, elektronik alt yapısı, mükemmel vokalleri ile en iyi müzik tarzlarındandır.
(bkz: mono)
(bkz: life in mono)
(bkz: trigger hippie)
Kışkırtıcı, bazen tüy gibi hafif, bazen ruhu karartacak kadar ağır, duygusal ve derin müzik tarzi.
(bkz: massive attack)
insanı bulutların uzerine cıkaran ve oralarda hic bilmedigi yerlere teker teker,zevkini cıkara cıkara goturen muzik turudur.. bir kere dinledin mi kopamazsın, kendini kaptırdıkca kaptırır, yerinde duramazsın..
(bkz: lovage)
aynı anda hem tribe sokup hem hop'latan bir tür. hem neşe hem keder. hem güldüren hem ağlatan. hem umut hem yılgınlık. hem isyan hem biat. uzun lafı kısası; birbirine zıt tüm duyguları aşure kıvamında servis eden bir müzik türü.

doğum yeri: (bkz: bristol)
baba adı: (bkz: massive attack)
ana adı: (bkz: portishead)
trip hop dinlemeyen bi insandım. sonra bi gün portishead'in third albümünün kapağına böyle sapık gibi daldım bi on dakika, o zamandan beri trip hop dinleyeyim diyodum işte. sonra bugün, integral çözmeden önce last.fm sağolsun bi bakayım dedim nasıl bi şeymiş, bissürü müzik blogundan birinin grup radyosuna tıkladım, iki saat geçiverdi efendim. ders çalışma müziğiymiş meğer bu meret! dünyanın en yüzeysel tespiti oldu evet, ve belki türü sevenleri kızdırabilirim, ama harbiden ben bu kadar verimli çalıştığımı hatırlamıyorum. hem güzel de.
(bkz: soma fm) özellikle bu saatlerde.
(bkz: flunk)
(bkz: archive)
içinde caz var, blues var, hafiften de rock. üzerine de düşük bmp ler ve elektronik müzik. müptelası oluyor insan. mesela massive attack, yaptıkları müziğin insanları uyuşturucudan uzak tutmak gibi bir amacı olduğunu söylermiş. jay jay johanson ise sadece müzikle, alkol bile olmadan insanları yükseltebilmeyi hedefliyormuş. gerçi bir gerçek var, bu müziği yapanlar çok değil diğer türlerde olduğu kadar. ama bir gerçek daha var, bu müziği yapanların arasında boş adam yok diğer türlerde olduğu kadar. müziği yapanlar kendini dinlettiriyor, çizgiyi koruyor, hem eskiden gelen geleneksel bir yanı var, ahşap ve cila kokusu gibi, hem de geleceğe giden bir yanı var, gümüşi ve parlak.
rap ve drum n bass in karışımıdır kanımca, güzeldir de.

(bkz: massive attack)
(bkz: dj shadow)
bir yasam bicimi, girenin cikamadigi olay!
uyuşturucu müziği olarak da adlandırılabilir. alkollüyken de çok iyi olur. bir de sevişirken dinlersen de olur. hepsi bi arada olunca olursa, olsaydı. dinlemeli.
Önceleri electronica alt türü olarak düşünülse de, downtemponun electronicaya kardeş olarak doğurduğu yeni tür chill-out(çilaut) ortaya çıkınca, chill-out alt türü olarak benimsenmiş; bristol sound'a bulanmış uk hip-hop'ın enstrümantal hip-hop'a dönüştürülerek buna reggaa, electronica ve jazz'ın belirli sınırlar içinde değişken düzeylerde eklenmesi suretiyle elde edilmiş lounge müziğin 20li yaşlardaki bir türüdür. diğer chill-out türleri ambient ve ethereal ile teorikteki farkı; trip-hop'ta güçlü beatler olması, ambient'in trip-hop'un beatsiz ve insan sesi olmayan hali oluşu, ethereal'ın ise ambient'e enstrümantal insan seslerinin eşlik ediyor olmasıdır.

1991 yılında massive attack, blue lines albümünü yaptığında; bu albümü kategorize edemeyen eleştirmenlerce bu albümün türünü tanımlamak üzere verilmiştir. Türün yaratıcısının tricky olduğu söylense de bu kişinin dj shadow olması çok daha muhtemeldir. 1995-96 sonrası yapılan trip-hop'a ise post trip-hop denir. Aradaki fark massive attack - safe from harm ile kıyaslanarak rahatlıkla bulunabilir.

bazıları ancak belli şarkılarıyla türe dahil olsalar da, Türün esansiyelleri için;
(bkz: massive attack)
(bkz: portishead)
(bkz: hooverphonic)
(bkz: morcheeba)
(bkz: archive)
(bkz: martina topley-bird)
(bkz: lamb)
(bkz: unkle)
(bkz: pati yang)
(bkz: amon tobin)
(bkz: sneaker pimps)
(bkz: lunascape)
(bkz: flunk)
(bkz: air)
(bkz: blue foundation)
(bkz: 8mm)
(bkz: smoke city)

Ayrıca bristol sound denilen, bristol'ün yağmurlu havasının karamsarlığının müzikal ifadesiyle karakterize bir müzik türü olması ve hüzünlü olması sebebiyle, insanın yüreğini burkan şarkılarla ünlü bir türdür. Özellikle belçikalı grup hooverphonic'in eclectic trip-hop''unu dinlemeden önce, insanın bir kaç kez daha düşünmesi gerekir.
(bkz: teardrop)*
(bkz: black milk)*
(bkz: roads)*
(bkz: plus profond)*
(bkz: eden)*
(bkz: sometimes)*
(bkz: mindstalking)*
(bkz: gabriel)*
biraz daha deneysel bir trip-hop üzüntüsü içinse tek yol archive'dan geçmektedir.
(bkz: again)
(bkz: lights)

Ancak trip-hop ve downtempo için daima geçerli bir kural varsa, o da özellikle bayan vokalli polonyalı grupların kötü çıkma olasılığının olmamasıdır. O yüzden polonyalı, trip-hop içeren downtempo gruplarının hepsi, bir trip-hop sever için kaçırılmaz gruplardır.
(bkz: hidden door)
(bkz: muzykoterapia)
(bkz: flykkiller)
(bkz: mikromusic)
(bkz: öszibarack)
(bkz: quantifier)
(bkz: digit-all-love)
(bkz: miloopa)

emancipator, flying lotus gibi müzisyenlerin ve grupların da türe kısmen de olsa dahil edilebildiklerini belirtmek gerekir.

Ayrıca zaten içinde yeterince jazz barındıran trip-hop'a biraz daha jazz veya jazz alt türlerinden soul'U ya da funk'ı eklerseniz, artık acid-jazz karasularında yüzen bir downtempo elde edersiniz. en güzel örneği için (bkz: bitter sweet)

Türk örnekleri için; aylin aslım'ın ilk albümü gel-git'i ya da ahh şarkısını incelemekte de herhangi bir sakınca yoktur. Aynı şekilde ilhan Erşahin'in Wax Poetic'inden technologie'ye de mutlaka bakmak gerekir. plüton! gibi çok bilinmeyen kaliteli trip-hop gruplarımızın olduğu da ayrı bir gerçektir.