bugün
- true neden sevilmiyor sorunsalı29
- ay takvimine göre konserve yapmak5
- hava soğudu ulan11
- ailem güvende10
- sözlük erkeklerinin bugünkü kombinleri20
- mazotun 100 lira olacağı tarih14
- sözlük yazarlarının kekleri7
- babaların sorduğu ilginç sorular5
- sosyalleşmenin zorlaşması12
- evlenmek istememenin garip karşılanması8
- restoran görünce çocuğunun gözlerini kapatan insan5
- sözlükte her gün bir yazarı şımartıyoruz28
- çalışmak istememek3
- latince sözler3
- viski kola12
- soğuk su içme mevsiminin sonuna gelmek7
- ak partililerin apoya villa yaptırması30
- cincinnati cini5
- güneşlenmek3
- sözlükte 15488 gammaz olması10
- ayıküyün mü3
- sözlük yazarlarının normal kombinleri7
- enayimiknatisii8
- türbanlıyla bakışmak4
- kot pantolon ve çıplak ayak2
- saadettin ustaosmanoğlu2
- çin üretimi elektrikli arabalar2
- video hazırlamak5
- naruto dayi7
- hamas19
- patronunuzun whatsapp profil fotoğrafı5
- nahl suresi 90 ayet2
- hasta çocukları için el açtırılan babalar4
- kürtaj dede6
- tanrı olsaydi dünyadaki kötülüklere ayar verirdi8
- izmir in kurtuluşunu yok sayan dinci2
- insan olmaya ceyrek kala6
- her akşam kocasına kuruyemiş hazırlayan kadın6
- g i l d e d l i l y12
- dün gece sözlükte yaşanan akıl almaz olay16
- ılık su içen erkek8
- chp bu ülkenin geçmişi ve geleceğidir3
- mal gelecek dükkanın önüne park etme9
- mazotun litresi 96 lira13
- pipet kullanan erkek8
- 30 kasım 2026 beşiktaş galatasaray maçı2
- gokyuzunun silinen rengi16
- bugün ne oldu4
- quran2
- harp okulu öğrencilerinden korkan padişah3
fiziksel olarak seni dünyaya getiren kişi anne değildir. seni bu dünyada sen yapan kişidir anne.
seni herkesten çok sevendir.
Sağolsun bugün sarma yapmış yanına karışık ev turşusu koymuş. Bugün de karnımızı doyurdu. Allah eksikliğini göstermesin.
Doğa'nın sayısız olumlu òzellikler yüklediği şahane kadın.
Her anne değil, bazı anneler.
Her anne değil, bazı anneler.
Ezandan önce uyanırdı annem.!
Kadın dediğin güneş üstüne doğmadan uyanmalıydı çünkü.
Bereketi kaçarmış evin, rızkı kesilirmiş adamın,
öyle derdi hep.
Çatlamış dudaklarından dualar süzülürdü sabahın soğuğunda.
Buz tutardı yazmasındaki oyalar...
Elleri hamur kokardı her daim.
Sanki annem demek hamur demekti.
Elinde kuruyan hamurları bile ziyan etmez, ovalayıp karınca yuvalarına serpiştirirdi.
Her şeye yeterdi annem! Çünkü
Anne demek yetmek demekti.
Ağrıyan yerlerini susturur, acıyan göğsünü bastırırdı.
işi gücü emeği, ocakta yemeği vardı onun.
Bir ıhlamurla geçiştirdigi soğuk algınlığı, bir evlat gülümsemesiyle unuttuğu gönül dalgınlığı vardı.
Akşam olunca evinin perdesini kapatmaya alışkın elleri, bir de her sabah sulamayı farz edindiği gülleri vardı.
Kimse öksüz değildi o varken, kimse sahipsiz değildi.
Çünkü anne demek sahip demekti...
Ezandan önce uyanırdı annem.
Güneşi kucağına alır, yorganımızın içine saklardı.
Kınalı ellerinde kireç tutan parmakları vardı, çıtırtıları beyaz bir gece gibi kalbime batardı.
Yorgunluk gözlerinden damlardı, çünkü anne demek yorulmak demekti.
Çünkü anne demek ömrünü bağışlamak demekti.....
Kadın dediğin güneş üstüne doğmadan uyanmalıydı çünkü.
Bereketi kaçarmış evin, rızkı kesilirmiş adamın,
öyle derdi hep.
Çatlamış dudaklarından dualar süzülürdü sabahın soğuğunda.
Buz tutardı yazmasındaki oyalar...
Elleri hamur kokardı her daim.
Sanki annem demek hamur demekti.
Elinde kuruyan hamurları bile ziyan etmez, ovalayıp karınca yuvalarına serpiştirirdi.
Her şeye yeterdi annem! Çünkü
Anne demek yetmek demekti.
Ağrıyan yerlerini susturur, acıyan göğsünü bastırırdı.
işi gücü emeği, ocakta yemeği vardı onun.
Bir ıhlamurla geçiştirdigi soğuk algınlığı, bir evlat gülümsemesiyle unuttuğu gönül dalgınlığı vardı.
Akşam olunca evinin perdesini kapatmaya alışkın elleri, bir de her sabah sulamayı farz edindiği gülleri vardı.
Kimse öksüz değildi o varken, kimse sahipsiz değildi.
Çünkü anne demek sahip demekti...
Ezandan önce uyanırdı annem.
Güneşi kucağına alır, yorganımızın içine saklardı.
Kınalı ellerinde kireç tutan parmakları vardı, çıtırtıları beyaz bir gece gibi kalbime batardı.
Yorgunluk gözlerinden damlardı, çünkü anne demek yorulmak demekti.
Çünkü anne demek ömrünü bağışlamak demekti.....
Engellemiştim geçenlerde o kadar güzel ve huzurlu zamanlardı ki... Şimdi kaldırdım engeli mecburen ama yine yapmak istiyorum.
Anne olunca anlarsın lafı sonuna kadar doğru, kesin bilgi.
garip ama güzel bir kavram.
Kıymetlimdir.
az önce video izlerken aniden kafamı kaldırdığımda, buruk bir gülümsemeyle bana baktığını gördüm. neye bakıyosun dediğimde hiç, seni izliyorum dedi. Acaba o anda aklından neler geçiyordu? Bilmek için her şeyimi vermezdim ama bilmek isterdim.
Ya da Belki gereksiz duygusallık yapıyorumdur ve sadece uykusu gelmiştir, malum saat. *
az önce video izlerken aniden kafamı kaldırdığımda, buruk bir gülümsemeyle bana baktığını gördüm. neye bakıyosun dediğimde hiç, seni izliyorum dedi. Acaba o anda aklından neler geçiyordu? Bilmek için her şeyimi vermezdim ama bilmek isterdim.
Ya da Belki gereksiz duygusallık yapıyorumdur ve sadece uykusu gelmiştir, malum saat. *
17 ay sonra istanbul’a gidiyorum önümüzdeki ay, artık ne zaman sesimi duysa ağlıyor. nefret ediyorum ağlamasından, gülse, dalgaya alsa, şen şakrak olsa keşke kamerada. öyle ağlayışını izliyorum, uzun süre toparlayamıyorum psikolojimi. zor.. imkanı olan dizinin dibinden ayrılmasın annesinin.
Özlem.
Salçalı veya yoğurtlu ekmek dilimi.
Ödevini yaptın mı? Sorusu.
Nereye koyduysan oradadır cevabı.
Canın yandığında ilk kelimedir anne
Aslında her şeyden daha fazladır.
Salçalı veya yoğurtlu ekmek dilimi.
Ödevini yaptın mı? Sorusu.
Nereye koyduysan oradadır cevabı.
Canın yandığında ilk kelimedir anne
Aslında her şeyden daha fazladır.
özlenen, hemde çok özlenen ama artik asla kavuşulamayacak olandır
sesini unuttum, yüzünüde unuturum diye çok korkuyorum.
sesini unuttum, yüzünüde unuturum diye çok korkuyorum.
Bu dünyada başıma gelebilecek ve gelmiş olan en muhteşem şey.
Seni çekemeyen olursa iftiraya uğrayan kişi...
Anne hayatimizda en cefakar en vefakar olan kadindir.
Allah eksikligini göstermesin.
Allah eksikligini göstermesin.
bıraktığın nottaki yazını beğenip atmaya kıyamayan can.
kanayan ruhumun şifası, gülen gözümün ışığı.
dünyadaki cennet. allah eksikliğini göstermesin.
kanayan ruhumun şifası, gülen gözümün ışığı.
dünyadaki cennet. allah eksikliğini göstermesin.
Sizi doğduğunuz zaman'dan beri arayıp sormuyor ama yıllar sonra size ulaşacak kadar cesareti oluyor ! Nasıl davranmalıyım diye düşünüyorum. Kinci biriyimdir Eminem dinlersem iyi şeyler olmaz şuan. Help !
hakikaten herhalde hiçbir zaman çocuk tarafından tam olarak(hak ettiği) değeri bilinemeyecek olan pek değerli varlık-kıymetli insan.
(allah'ın izniyle çok yakın zamanda)bir baba adayı olarak şu aralar üzerimde fazlasıyla heyecan var. tabi biz erkekler olarak sadece heyecan ve güzel duygular. ama işte asıl mesele anne adayında. ilk günlerden itibaren anne, biyolojik-fiziksel-ruhsal-psikolojik olarak inanılmaz değişiklikler geçiriyor. ve bu değişiklikler aydan aya genelde artarak devam ediyor. tabi bu değişiklikler sevinç-mutluluk haricinde hepsi olumsuz. baş ağrıları, her gün kusmalar, ani üşümeler-terlemeler, tat duygusunun değişmesi, her gün burun kanamaları vb. aylar geçtikçe değişen inanılmaz sıkıntılar. hepsini gözlemliyorum. çok zor. inanılmaz bir şey. allah yardımcısı olsun. çocuk anne karnında büyüdükçe-geliştikçe(özellikle dördüncü aydan sonra) anneden o kadar çok şey götürüyor ki. adeta anneyi sömürüyor. her manada. sonradan aklıma şey geldi. yarın öbür gün annen olum şunu getir, kızım şunu yap dediği zaman burun kıvrılıyor, of puf deniyor.
laf çok işte de, kadınımızın-annemizin kıymetini iyi bilmemiz gerekir. ana hakkı hakikaten ödenmez. bunu yaşayarak ince ince öğreniyorum. hoş buna zaten binlerce kez anamda babamda ifade etmişlerdir. çok şükür verdikleri ahlakın temellerinde bu var. ama işte yaşayarak öğrenmek fazlasıyla etkileyici ve kalıcı. daha ortada bir şey yokken o çekilen cefa acayip bir şey. allah kolaylık versin.
(allah'ın izniyle çok yakın zamanda)bir baba adayı olarak şu aralar üzerimde fazlasıyla heyecan var. tabi biz erkekler olarak sadece heyecan ve güzel duygular. ama işte asıl mesele anne adayında. ilk günlerden itibaren anne, biyolojik-fiziksel-ruhsal-psikolojik olarak inanılmaz değişiklikler geçiriyor. ve bu değişiklikler aydan aya genelde artarak devam ediyor. tabi bu değişiklikler sevinç-mutluluk haricinde hepsi olumsuz. baş ağrıları, her gün kusmalar, ani üşümeler-terlemeler, tat duygusunun değişmesi, her gün burun kanamaları vb. aylar geçtikçe değişen inanılmaz sıkıntılar. hepsini gözlemliyorum. çok zor. inanılmaz bir şey. allah yardımcısı olsun. çocuk anne karnında büyüdükçe-geliştikçe(özellikle dördüncü aydan sonra) anneden o kadar çok şey götürüyor ki. adeta anneyi sömürüyor. her manada. sonradan aklıma şey geldi. yarın öbür gün annen olum şunu getir, kızım şunu yap dediği zaman burun kıvrılıyor, of puf deniyor.
laf çok işte de, kadınımızın-annemizin kıymetini iyi bilmemiz gerekir. ana hakkı hakikaten ödenmez. bunu yaşayarak ince ince öğreniyorum. hoş buna zaten binlerce kez anamda babamda ifade etmişlerdir. çok şükür verdikleri ahlakın temellerinde bu var. ama işte yaşayarak öğrenmek fazlasıyla etkileyici ve kalıcı. daha ortada bir şey yokken o çekilen cefa acayip bir şey. allah kolaylık versin.
Anne,ana,evin dayanak noktası.Çok yüktür anne olmak,her kadın kalkamaz bu yükün altından.Neyse ki dünyadanın en iyi kadını,anneme sahibim.Eğer tekrar gelsem dünyaya annemi yine o seçerdim.Asla pişman olmayacağım şeylerden biridir annem bu dünyada.
Sizin için herşeyden önemli olması gereken kişidir.
Şu hayatta olmaktan en çok mutlu olduğum şeylerden biri.
Beni daha merhametli, daha merhametsiz; daha korkusuz, daha korkak; daha heyecanlı, daha dingin yaptı. Kalp sızısı neymiş öğretti.
Beni daha merhametli, daha merhametsiz; daha korkusuz, daha korkak; daha heyecanlı, daha dingin yaptı. Kalp sızısı neymiş öğretti.
Hangi bakıcı, çocuğu sabaha kadar ‘öf’ demeden kucağında taşır?
Hangi şarkıcı anne gibi güzel ninni söyler?
Hangi aşçı anne gibi yemeğe muhabbet katar?
Hangi dost kapıyı yüzümüze anne gibi şefkatle açar?
Yapmayın!
Fıtratla oynamayın.
Aileyi yıkmayın.
Anneliği aşağılamayın..
Hangi şarkıcı anne gibi güzel ninni söyler?
Hangi aşçı anne gibi yemeğe muhabbet katar?
Hangi dost kapıyı yüzümüze anne gibi şefkatle açar?
Yapmayın!
Fıtratla oynamayın.
Aileyi yıkmayın.
Anneliği aşağılamayın..
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar