bugün

/400
denizi olmayan memleketlerden biri.
gri renkle özdeşleşen şehir.
tabiri caizse ankara angara'dır yerlisinin dilinde. denizi olmasa da, gri olduğu düşünülse de ilk bakışta, aslında sıcak ve samimidir ankara. burada yaşamayanın tadını bilmeyenin alışmakta zorlandığı ama belli bir vakitten sonra da kopamadığı bir şehirdir ankara. lüksün yanında avam tabakadan insanlarında yaşadığı karışık olduğu halde bir o kadar renklidir de.
her ne kadar denizi tatmamış olsamda ankara'da doğup büyüdüğüm için mutluyum bu gri kentte...
''bekle,
geliyorum sana..
ankara'ya..''
bugün bi başka gri, bi başka soğuk. haftasonu sayıları azaltılan otobüsleri beklemek bi başka zor bugün.
Sabahtan beri istanbul'da yağan karın tantanasına karşılık 10 dakikada her yeri bembeyaz olan şehir. Çok seviyorum be ben burayı. Kara aşığım ankaraya ayrı aşığım.

edit: tamam istanbullu sakin ol.
bu şehri ayakta tutan öğrencilerdir. öğrenci nüfusu olmazsa bir hiçtir. sınav vakitlerinde bahçeliye bir gidin bakın. kimse yok lan. ne cafelerde, ne caddelerde. hayalet şehir gibi. normal zamanda bir tek sandalyenin boş olmadığı sıtarbaksın yarısında çoğu boştu. ne zaman gitsem boş yer zar zor bulduğum bir kafede sadece 3-5 kişi vardı ki abartmıyorum. ankara esnafının canı öğrencilerdir.
sözlükte hakkında yazılan 10 dakikada her yeri bembeyaz olma olayını okuyup camdan dışarı bakınca beni iyice şaşırtan şehir. ulan sabaha ne planlarım vardı be. gerçi belliydi bugünkü keskin soğuğun ardından karın gelmemesi beklenemezdi.
sevgılı gıbı özlenır cogu zaman.
soguk havasına,kalabalıgına ragmen.
karın en çok yakıştığı şehir. sabaha daha da beyaz bir şehre uyanırım umarım. kursa gitmek zor olacak ama olsun seviyorum ben.
(bkz: pes atak mı la)

bu cümle okuldan kaçan ankaralı ergen gençlerin en çok kullandığı cümledir sanırım.
kar taneleri yavaşça düşüyor hüzünlü kalbine ankara'nın. o ise her zamanki gibi sessiz, sakin ve hayran olunası.
şaka maka dikkat ettim 1 aydır her haftasonu kar yağıyor sonra bu karlar haftaiçi eriyor sonra tekrar yağıyor haftasonu eriyor haftaiçi böyle bir vicious circle içine girmiştir ankara.
2012 ye gelmemize rağmen hala "en iyi yanı istanbul'a dönüşü" ya da "denizi bile yok" denebilen ülkemizin başkentidir. ayrıca bu kadar çok denizi yok denince sanki 81 ilin 80inde deniz var bir ankara'da yokmuş gibi bir hava oluşuyor.
burada yaşamayan için düz, gri ve memur şehridir. ama buralı olanlar için bambaşkadır.karın yakıştığı, kar yağınca insanların mutlu olduğu şehirdir. sonuç olarak cumhuriyetimizin temelinin atılmış olduğu şehirdir. cumhuriyet adına bir çok iz taşır. hatta en önemlisi anıttepe'de anıtkabirdir. sonuçta hayatımın geçtiği denizinin olup olmamasının zerre umrumda olmadığı sevgili memleketim.
şu an üşümeme sebep olan şehirdir kendileri. soğuktur, gridir, boğucudur.
son iki haftadır kar yağışlarıyla coşkun atmakta olan şehir. o değil yani bir saat içerisinde her yeri bembeyaz yaptı.
an itibariyle karın en çok yakıştığı şehirdir.

(bkz: nilüfer-her yerde kar var)*
en büyük güzelliği istanbul'a dönüş kısmı olan şehirdir.
anıtkabir var, ama bunu güzellik olarak veremeyiz. mesela yazsak şarkıda, anıtkabirin var, ne güzelsin ankara diye, gülerler bize.

hacı bayram camii var, ama şimdi anıtkabiri yazmayıp da onu yazarsak yobaz derler. müzik hayatımız başlamadan biter. kocatepe camii ise hiçbir tarihi değeri olmayan, normal bir cami. onun üzerine şarkı yazmak bile abuk.

mogan gölün ne güzel, harikalar diyarına bayıldım gibilerinden bir şey desen gülerler. sadece gülseler iyi, melih gökçek yalakası derler.

eymir ne güzel, ne güzel ne güzel desen "ne biliyon yapraam? nasıl girebildin oraya?" derler.

mamak kışlan ne güzel, etimesgut garnizonu harika desen... postal yalayıcı derler. o da olmaz. mamak cezaevi... tamam sustum.

tobb üniversitesi kulelerin harika, böyle çifter çifter yükseliyi, baban bu yıl gurbani çifter çifter kesiyi gibi bir şeyler yazsan... tepeprime desen... ı ıh. hoşuma gitmedi.

en iyisi karlar çok yakışıyor ankara'ya demek. suya sabuna dokunmadan, mis gibi. şimdi daha iyi anlıyorum ankara'yı övmek için kardan başka bir şey bulamayanları. haksızlık da etmeyelim onlara şimdi.
gezilecek pek guzel yerleri olduguna inanmiyorum. Anitkabir, TBMM, ilk meclis ulistaki bir kac tarihi bina, anadolu medeniyetleri muzesi, cukurambarda bulunan mta dinazor muzesi vardir. ilk geldiginizde guvenparki goreceksiniz kizilayda ankarada yasayanlarin sık ugrayacaklari yerlerdir.
ufak bir ayrinti gecenlerde 3 dogulu gencin yaptigi gibi "demek gizilay buraa amina goydum angara!" diyerek guzel sehrimize kufretmeyiniz. her ne kadar belediye baskani melih gokcegin adi bazi kotu islerle aniliyor olsada kendisi ankara ulasimini harika bir hale getirmistir.
her kış olduğu gibi bu kış da en güzel zamanlarını bu entry'i girdiğim günlerde yaşayan, okul zamanları uzak olduğum, dönem arasının süper bir zamanına denk geldiği türkiye'nin başkenti. bizim doğup büyüdüğümüz yer. ve her kış olduğu gibi yeniden yılmaz erdoğan dinleriz biz harika bir fon müziği eşliğinde;

ankara ya öyle yakışırdı ki kar..
asfaltlar ışıldar,
buz tutardı resmi yalanlar...
şimdi kıpkırmızı gökyüzü ile bir kez daha kendini sevdiren, yeri bembeyaz şehir.
An itibariyle pencereden baktigimda,gecenin bu saatinde tatli turuncu bir aydinliga burundugunu gordugum sehir. Kardan olsa gerek. Oyle guzel gorunuyor ki gecenin bu saatinde sirf uyanik tutsun diye ictigim kahveyi keyfe donusturdu.
biz ankara'yı behzat yokken de severdik
ve ara sıra gençlerin maçına giderdik
alışık değildik o zaman sokaklarında karavanlar görmeye
anlamasın kimse s.ktir et, biz yalnızken de güzeldik

serdarsl06 02.01.2012 pazartesi 09:30
meteorolojinin sitesine girip, hoşlanılan çocuğun profiline bakılıyor gibi bakılan şehrimdir.
© copyright 2005 - 2026