bugün

/400
izmirden sıcak olmasın izmirden mayomu giyip angaraya yüzerek gitme istegimi gursağımda bırakan haziran ayında dolu yağan bir şehir.
Ankara' da okuyan bir öğrenci olarak gözlemlediğim kadarıyla yazıyorum. Ankara da olmak sabahları siyah camlı makam arabalarını her daim görebilmektir. Kızılaya giderken bakanlıkların önünden geçmektir. Ata kuleden Ankara' yı izleyebilmektir. Her gün yeni bir olay demektir. Hele ki öğrenciysen Ankara aşk' tır. Ulus'ta her türlü beladır. okul dan çıktığın da bir adım ötede HSYK yı görebilmektir. Belkide Behzat Ç. , Deniz yıldızı, setlerini görebilmektir. Gençlik park'ına bir türlü ısınamamaktır. Nedense orada sürekli travestiyle karşılaşmaktır. Her seferinde peşine bir kro' nun takılması demektir. Dönüp dolaşıp Kızılay' a gelmektir. iyidir ankara iyidir.
buradan sıkıldığımda kendimi aştide evime giderken hayal ediyorum. hayal ediyorum sadece. bu bile rahatlatıyor.
gecenin şu saatinde cayır cayır yanan şehir. ulan ankara ayazında tir tir titrerim sıcağında cayır cayır yanarım yine de seni severim nasıl bir şehirsin.
sıcak ve nem olayının bokunu çıkarmıştır. uyumayı bırakın nefes almak bile sıkıntılı.
kendini sevdirememiş şehir.

edit: kişisel bir tanım.
bu yıl iklimi iyice yaşanmaz bir hale getirmiştir.
bugün cayır cayır yanmış olan şehirdir. ağzıma sıçtın ankara. yaz okuluna dua et yoksa siktiri çekmiştim sana.
kaçıp gitmek istediğim şehirdir. güzel midir? sakindir. güzeldir.
bir halt yoktur içinde diyim.sadece başkent olmasının avantajını kullanır o kadar.
(bkz: vega)
Ankara, sevilesi iklim. ankara'da ki aşkları en iyi anlatan şarkı "yoda - belki"'dir. Dinlemek isterseniz : http://www.dailymotion.co...o/xbco05_yoda-belki_music
hatırlattığı şeyler benim için her zaman masumluk ve sevgi olarak kalacak şehir.
hiçbir aşkımı içinde barındırmayan şehir.
bütün aşklarımı içinde barındıran şehir.
ilk ve son aşkımı içinde barındıran şehir.
ilk aşkımı da son aşkımı da içinde barındırmayan şehir.
barınaksız bir şehir.
sözlükte şehirler arasında * en çok entrye sahip şehir. Bunda melih Gökçek'in kuşkusuz çok büyük payı vardır, kendisi başka da bir işe yaramamaktadır.
yazın durulması imkansız şehir. sıcağı bunaltır insanı usandırır.
ankara'ya sonradan gelip de buranın insanı beğenmeyenlere fena halde kıl oluyorum. bak güzel insan oyun havalarımızı, üzerinde bir ömür geçirdiğimiz bozkırımızı beğenmiyorsan lütfen bu şehre laf atma. yok efendim ben ankara'nın en çok istanbul'a dönüşünü seviyorum diyenlere ise bstgt bir daha da gelme diyorum.
çocukluğumdan beri sadece iklim olarak değil her yönden soğuk bulduğum, ruhsuz şehirdir.
ayrıca tecrübelerim ve ben diyebiliriz ki, her geçen gün de gözümde sevimsizleşmektedir.

an-kara.
eski sevgili gibidir. ayrıldığınız zaman ansızın sevgisi içinize oturur.
arkadaşlarla edilen sonsuz muhabbetler, içilen içkiler ve o güzel fakültesi * olmasa yaşanır mı bilmem...
an itibariyle buz gibi olan şehirdir.

(bkz: üşüyoruz reyiz)
© copyright 2005 - 2026