bugün

/400
başkent olması dışında hiç bir şeyine saygı duymadığım, yılmaz erdoğan'ın da dediği gibi anlının ortasında devlet asabiyeti, gri sisli binalarla bezenmiş, el yapması, suni, soğuk bir şehir.
adına şarkılar yazılmış başkent. haketmiştir.
hostada döner
kalede fasıl
sakarya caddesinde bira
esatta pavyon
çin çin de bela
bahçeli ve tunalı'da hoş gezinti
kuğulu park'da dinlence
ankamall ve cepa'da çılgınca alışveriş.
göksu park'ta göl havası
cebebeci'de kaşık havası, çankırı caddesin de de olası.
arjantin caddesinde 20 tl ye nescafe
çamlık'ta manzaraya karşı piknik
sincan'da sağ
çankaya'da sol
yüksel caddesinde gençliğin soluğunu hissedeceğiniz, güzel şehir.
Vega grubunun en güzel şarkılarından birisidir. Deniz Özbey o kadar güzel söylemiştir ki bu şarkıyı insan Ankara'ya aşık olur adeta.

''Ah yağmur, dönerken kara şarkılar var falımda. Hepsi sana hepsi sana bu gece Ankara...
Ah yağmur dönerken kara yine yol var falımda ister özle, yok istersen hiç hatırlama...''

Ankaraya gitmeyi deli gibi istiyorum sözlük. Çok özledim çünkü.
şu anda, temmuz' un altısında bardaktan boşanırcasına yağmurun yağdığı başkent. noluyor lan bu ankara'ya?
şimdi de güneş açmıştır.
temmuzun ortasında çıkan fırtına ve yağmurla kızılay inkılap sokak'ta ağaçlar devrilen şehir. yazı sevmeyen biri olarak, 2011 yazını en iyi ankara yazı ilan etmiştim ama ağaçlardan ne istedin be ankara?
çakan şimşek korkutmuştur.
yazın, sıcağına dayanılamayan şehir. dışarıdan bakanların " ot gibi şehir" benzetmelerine maruz kalan ancak ev sahibelerinin kıymetini, uzaklaştıklarında çok iyi anladıkları şehir.
dün ciddi ciddi zeus'un gazabı üzerinde olmuş olan kenttir.
türkiye'nin başkenti olmakla birlikte mistik bir havası vardır.
Bünyesinde Çok sağlam rock grupları bulunduran, grupların yarısının popüler olduğu şehir.. * * *
Şu an yanan ve yakan şehir ayrıca.. *
fincede tough serious strict hard gibi kelimelerin bir karışımını taşıyan anlama sahip bir kelime imiş.
türkiye'de taş kent diye anılan şehirdir.
ayrılamadığım, özlediğimdir. istanbul un adını bile andırmayacak kadar sevdiğim denizsiz şehrim.
geceleri bir başka güzeldir.
Sanma bu sevgimiz sence yaygara
Ne dertler bıraktın öf öff hep sıra sıra
Sen yoksun ya böyle ıssız Ankara
Duramam diyorum öf öff sen dur diyorsun

türküsüyle hüzünlendiren kentimiz.
Geçen yaz bu günlerde 10 gün kaldığım şehir. Bence harika bir şehir. Çok sıcak velakin. ilk molayı polatlı da yaklaşık 5 dakika kadar vermiştik. Epeyce sıcak olduğu arabadan inildiği an anlaşılıyordu. Demem o ki hayatımın en güzel 10 gününü ben orada geçirdim. Ankara merkezde değil tabi. Kızılcahamam'ın ilerisinde ki Kızılay Kamp alanında. doğa bir harikaydı. gündüzleri sıcak akşamları çok hoş yaz yağmurları yağardı. ve ben ankarayı çok seviyorum. ayrıca üniversiteyi bu şehirde okumak istiyorum.
cemal süreya şöyle demiş ankara için;

ankara ankara
ey iyi kalpli üvey ana...
"ankara'nın dikmen'i bir daha gelirsem sik beni" sözünü hatırlatan şehir
lanet bir şehir.
bağlama muskası gibi bazen,
çıkarmıyor seni, kafanı alıp gideceğin bir memlekete.
ama; satmıyor da seni, bazı insanlar gibi.
farkında olmadan esiri oluyorsun.
farkında olmadan esir ediyor benliğini.
yaklaşık 7 ay okumak için kaldıktan sonra, "sevemedim ben bu şehri" diyerek memleketime döndüğüm, türkiye'nin başkentidir.
tilkinin dönüp dolaşıp geldiği yer misali, her başarısızlıktan sonra yoluma çıkan, beni sahiplenen şehir.
her yerinden bela akan şehir.
türkiye'nin başkenti olmasaydı eğer yüzüne bakan olmazdı.
paşa sağ olsun.
sadece ankaralılar ankara ya küfür edebilirler. ona göre ayağınızı denk alın lan.
ayrıca ankara da aşklar başkadır.
behzat ç. ile popüler olan başkent.
-anaaaaaaa bizim orada çekmişler ya la. teeeh kaçırdık ameke.
(bkz: tam bir angaralıyım esasen)
Çocukluğunuzdan beri yaşadığınız şehirse sevgisini belli etmeyen bir baba gibi davranabilirsiniz o şehire. Bütün kış denizi antalyayı izmiri yurtdışını ya da her ne halt yerleri ise özler durur şu lanet şehiren kurtulmak isterseniz. Fakat gittikten bir süre sonra gizli gizli özlerseniz oraları. Ankarayı özledin mi sorusuna yook canım ne özlicem ya midem bulandı bu sene deseniz de özlediniz lan kimi yiyosunuz.
© copyright 2005 - 2026