bugün
- velvet55
- dolar isterse 100 olsun5
- yazarların favori giyim markası14
- migros'a sorulacak tek soru24
- yakışıklı erkek denince akla gelen isim10
- arabayla dağdan inerken dinlenecek şarkılar10
- geceleri bir kadına sarılıp uyuyamamak10
- osuruktan şiirler61
- 2026 ekonomik krizi17
- sözlüğün en harbi kızı8
- insan olmaya ceyrek kala15
- israile atom bombası atmak8
- sözlüğün en harbi erkeği7
- inanılmaz sıkıcısınız ya6
- sözlük yazarlarının 2027 kararları6
- ölmedeyiz uludağ sözlük6
- sözlük yazarlarının karşılaştığı garip olaylar9
- kadınların cinsel başlıkları eksilemesi7
- aleksey batrakov28
- sözlüğün en cool erkek yazarı6
- bir sözlük yazarını kıskanmak13
- hayattaki en değerli şeyler8
- seninle sevişirken ölmek istiyorum7
- yargıya güvenen varsa yazsın9
- friedrich hegel la bi cay icek12
- sekiz aydır masturbasyon yapmıyor olmak7
- kendi klanına laf edilince hoplamak6
- victor osimhen20
- sigara içmeyi bırakmak istememek8
- spor ayakkabı5
- sözlükte güzel kız olmaması sorunsalı8
- öz eleştiri yaparken dikkat edilmesi gerekenler4
- kova burcunun su grubu yerine hava grubunda olması5
- evde soğuk kahve yapımı7
- zeka içerikli entry vs bilgi içerikli entry8
- tostumu yaptım11
- ırkçıların geri zekalı olduğu gerçeği11
- arkadaşlar çok hastayım ya10
- dudaktan öpüşmek neden seksle bağlantılı5
- alparslan kuytul15
- kadınları aşağılamanın moda olması7
- enayimiknatisi ile kavga etmek21
- g i l d e d l i l y16
- hurdacıya gidiyorum7
- migros'tan alışveriş yapınca elit olduğunu sanmak6
- michel foucault3
- bilinçaltı algılama6
- öğretmenlere önlük ve kıyafet zorunluluğu gelmesi9
- 20 ağustos 2026 trabzonspor ferencvaros maçı4
- sözlük kavgalarının aslında çok yararlı olması9
polislerin görev almaktan en çok çekindikleri şehirlerden biridir. otun bokun ben şu milletvekilinin yeğeniyim, şu bakanın amcasının torunuyum, şunla merhabam vardır ha ona göre demesi yüzünden. 6 yıllık tespitlerime göre şehrin yarısını tbmm yakınları oluşturmaktadır.
hayatımın bir dönemini harcadığım, hep kışmış gibi soğuk gelen, aşkı zorlaştıran, gri şehir.
Bahçeli-tunalı-kızılay üçgeninde iç açıortay olmaktır ankara'da yaşamak. aşk gibi bişeydir ankara'da yaşamak, sebebi yoktur baglılıgının ve karşılıksızdır, kuru hava ve gri binalardan baska hiçbir şey gormezken, gördüklerini sadeliğin güzeliği olarak yorumlamaktır.
ankara iyidir.
ankara iyidir.
sözde cumhuriyetin başkenti. "ankara ankara güzel ankara, senı görmek ister her bahtı kara, senden yardım umar her düşen dara"
ayıptır, ayıp olduğu aşıkardır
ayıptır, ayıp olduğu aşıkardır
sevsem mi sevmesem mi bir türlü karar veremeyip , bana gri rengi yaşatan tek şehir .
martılara simit atamayan ve kendini sevgili zanneden sevgililerin bulunduğu şehirdir.
istanbul' u unutturan şehir. ama en fazla 4 yıl çekilir.
ayrı bir havası vardır ama istanbul'un yerini kesinlikle tutmaz. istanbul'un yerini hiçbir şehir tutamaz...
icindeyken lanet edersin ayrildiginda ozlersin oylesi bi sehirdir. bana hep betonarme gelir.
Bürokrasinin, düzenin, huzurun ve ekonominin hakim olduğu güzide şehrimiz.
(bkz: Kalbim Ankarada atıyor)
(bkz: Kalbim Ankarada atıyor)
melih gökçek'in kendi helasını süsler gibi süslemeye çalıştığı şehir. şimdi de evin en güzel salonunu (çankaya) oğluna armağan etmeye çalışıyor. kendisi de misafir odasında. *
gökçekcan ve müridleri sponsorluğunda havası günden güne berbatlaşan şehrim.
suya bok atarken artık kömür soluyoruz adeta. botaşa vereceği paraları kömüre harcayanlar utanasın diyeceğim ama utanmayacaklarını, o karaktere sahip olmadıkalrını biliyorum...
suya bok atarken artık kömür soluyoruz adeta. botaşa vereceği paraları kömüre harcayanlar utanasın diyeceğim ama utanmayacaklarını, o karaktere sahip olmadıkalrını biliyorum...
3.5 milyonnüfusu olan büyükşehir.
melihin mülkü.
bu kadar genel kültür yeter..
şimdi özel - öznel bi şeyler gelsin.. ***
kendimi ait hissettiğim tek şehir. ayrı bir anlamı var, benim için ankaranın.
sevincimi,kederimi, zenginliğimi,beşparasızlğımı, sevgiyi, en iyi arkadaşımı, varoluşumu ve şu an benimdir diyebileceğim her şeyi burda yaşadım. gördüğüm çoğu adam sevmez nedense - soğuk bir yer der, ama buna rağmen benim içim ısındı buraya - ilk geldiğim günden beri...
melihin mülkü.
bu kadar genel kültür yeter..
şimdi özel - öznel bi şeyler gelsin.. ***
kendimi ait hissettiğim tek şehir. ayrı bir anlamı var, benim için ankaranın.
sevincimi,kederimi, zenginliğimi,beşparasızlğımı, sevgiyi, en iyi arkadaşımı, varoluşumu ve şu an benimdir diyebileceğim her şeyi burda yaşadım. gördüğüm çoğu adam sevmez nedense - soğuk bir yer der, ama buna rağmen benim içim ısındı buraya - ilk geldiğim günden beri...
memur şehri. diyeceksiniz ki bu tam zilyon kere yapıldı utanmadan tekrar mı yazacaksın?
evet abi. bu şehir uygulamada da teoride de memur şehri. pazar günü gittiğim şehirde de onlarca kravatlı adam görmek şaşırtmadı beni. otun bokun sınavı bu şehirde yapılıyor. anadoludan biriysen ve de devlette istihgdam arıyorsan haftada bir her bir kurumunun işi için tee anadoludan kalkıp bu şehre gideceksin. üfürükten bir sınava girip sonucu bekleyeceksin. ve tabi ki dayısı olmayan giremeyecek o bab-ı ali den içeri.
hey gidi koca göbekli ankara. tek çaldığın, çocukluk aşkım değil...
evet abi. bu şehir uygulamada da teoride de memur şehri. pazar günü gittiğim şehirde de onlarca kravatlı adam görmek şaşırtmadı beni. otun bokun sınavı bu şehirde yapılıyor. anadoludan biriysen ve de devlette istihgdam arıyorsan haftada bir her bir kurumunun işi için tee anadoludan kalkıp bu şehre gideceksin. üfürükten bir sınava girip sonucu bekleyeceksin. ve tabi ki dayısı olmayan giremeyecek o bab-ı ali den içeri.
hey gidi koca göbekli ankara. tek çaldığın, çocukluk aşkım değil...
öyle deme ankara'yı sevmeyene bir zulümdür
bu kadar insanın neden ankara'yı sevdiğini anlamadan
ankara'da yaşamak.
yılmaz erdoğan
bu kadar insanın neden ankara'yı sevdiğini anlamadan
ankara'da yaşamak.
yılmaz erdoğan
birkaç gün gezmesi iyi.Sonra dönüş iple çekilir
bu şehri ancak tekrar geldiğinizde ne kadar özlediğinizi anlıyorsunuz...
içinde çok sevilen birinin yaşadığı şehir.*
soyut sevdalara şahit olmuş şehir.
ve dahi,
rüya bütün çektiğimiz...
ve dahi,
rüya bütün çektiğimiz...
kendine has bir havası vardır,evet belki bir denizi yoktur,ya da ihtişamlı bir tarihi ama ankara ankara'dır işte bir şekilde size kendini sevdirir.Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olur kendileri...
dünyadan nefret etmek için sadece bir sebep..
bu şehri sevenlere allah akıl fikir versin..3 aydır buradayım..şairin söylediklerine hak vermemek elde değil..
yedi tepeli şehrimde bıraktım gonca gülümü
ne ölümden korkmak ayıp ne de düşünmek ölümü..
bu şehri sevenlere allah akıl fikir versin..3 aydır buradayım..şairin söylediklerine hak vermemek elde değil..
yedi tepeli şehrimde bıraktım gonca gülümü
ne ölümden korkmak ayıp ne de düşünmek ölümü..
griliği, resmiliği bile aranan şehir. tuhaf bir biçimde aşina.
kimilerine göre beton yığını kimilerine göre ikinci başkent.
Gündemdeki Haberler