bugün

Ambiyans anlamına gelen kelime.
70lerde brian eno tarfından ortaya atılmış en ruh dinlendiren müzik kanımca.
chill out'tan farklı olarak elektronik ritimler kullanılır. tüm elektronik müzik türleri arasında dans yerine dinlendirici özellik taşımasıyla dikkati çeker.

(bkz: amethystium)
(bkz: vangelis)
arkadaş ortamlarında toplanıldığında, ortamda içki olsun, muhabet olsun, muzik olsun ama rahatsız etmesin, sadece arka planda olsun diyen bünyeler için eşsiz bir muzik türü. öyle bir özelliği vardırki, hem muhabbeti artırır, hem kafayı çarpı iki güzelleştirir, hem de ruhu güzelleştirir. ayrıca yanlız kalındığında derin düşüncelere dalmak için birebirdir. belli bir süre geçtikten sonra muzik çaldığını bile unutur insan.
tribal ve minimal müzik ile ortak özellikleri olan müzik tarzı. tribal ve minimalde atmosferik yapı da önemli olduğu için hepsi birbirine benzer. genelde ambient ın ritmi düşüktür. armoni veya melodiye yüklenmek yerine dış ve doğal seslere öncelik tanılır.
Yaratıcılarından olan Brian Eno'nun gelişimine ışık tuttuğu Ambient; FSOL (Future Sound of London), The Orb, Biosphere ve Woob gibi yeni akımlarla günümüzdeki düşündürücü, derin ve de farklılığı her zaman ön planda hissettiren şeklini almıştır. Diğer bütün elektronik müzik dallarından farklı olarak Ambient müzik; davul vuruşları ve ritm içermeyen daha ziyade doğa sampleları, melodiye ve ambiyansa ağırlık veren bir müzik tarzıdır. Brian Eno'nun 1979 yılında (bkz: Music for Airports) adı altında yaptığı albüm bu tarzın gelmiş geçmiş en iyi ambient albümü olarak gösterilir. Ambient dünyasına gönül vermiş herkese ilham kaynağı olmuştur ve olmayada devam ediyor. Ayrıca, yukarıda yazılmış sanatçıların ambient müzikle bi alakası olmadığı gibi bunlar trance, new-age tarzının insanlarıdır.
aslında dünya ötesi bir şey. önyargıları yıkmakta fayda var.

http://youtu.be/JNmFlRd7EFw
http://youtu.be/5DUCKGyojpE
http://youtu.be/cyfpt4LpNAA
düşük bile sayılamayacak, temposuz, nadiren ritim barındıran elektronik müzik türü. öyle ki ondan başka bir ses veya ortamda dikkat dağıtacak ışık, hareket vs. varsa müzik dinlediğini bile anlayamayabiliyor insan. ağır hareket eden ve iç içe geçmiş atmosferik, doğa seslerinden elde edilen gelişmiş syntler kullanılır, bazen bölük pörçük insan sesleri. genel hatlarıyla space ambient ve dark ambient olarak ikiye ayrılır, anlaşılacağı üzere biri daha 'barışçıl' sesler içerirken diğeri karamsar bi havada devam eder. bi örnek için;

max corbacho - suntribe

http://www.youtube.com/watch?v=Hbt3eSbm3jc
Farkliligi hic yklaladigini gormedigim ama dinlerken ici bir hos eden muzik turu.
ders çalışırken dinlenmesi gereken müzik türü. trip hop ve ambient karışık bir playlist verimi arttırabiliyor.
https://soundcloud.com/sh...s/shh012-little-cloud-you

asla aceleye gelmez bu tarz.
kendini ilerledikçe açıyor. . ritmin içinde bulunduğunuz an, tuhaf bir his.
Çok fazla sakin olan müzik türü. Sinir bozucu sakinliği var maalesef evet. tavsiye olarak;
https://soundcloud.com/te...a/brian-eno-by-this-river
Elektronik ambiyansın kısaca tanımı,ruhun ritimlerle olan uyumu. insanların hakkında çok fazla bir şey bilmediği müzik türü. Gerekli ambiyansı ortaya çıkarabilmek için anlatıcı,ruhunu ortaya koyar. Her bir ritim ile, ambiyansa şekil verir.
Müzik, bir karmaşadır. Bitişlere doğru kendini açar. içinde bulunduğunuz anı duygularla şekillendirir.
Ambiyans kişinin kendini, sözsüz ifade edebilme şeklidir. Herkese göre olmama sebebi budur. içinizdeki karmaşayı, duyduğunuz müzikle zihninizde hissettiğiniz an, asıl olay başlar.
Ambiyansın bir türü yoktur. Anlatılmaya çalışılan duygular herkesin zihninde farklı şekilleneceği için, ortaya gerçek bir Asmr şöleninden başka bir şey çıkmayacaktır.