bugün

/146
"bunların hepsi montaj" dedirtecek günleri gösterecek inşeallah.
olmadığı muhakkak olan hayali arkadaş.
Alemlerin rabbi olan ve kullarından nimetlerini esirgemeyen rahman.
dersler ff, allah cc.
yan yatmış 3 ve 1 ile yazılabilen isim.

3'ün 1'i galiba hıristiyanlarda da vardı.

bir şey daha demekti ama unuttum.
dalga geçenler, tövbe eder umarım.
Allah çok bağışlayan esirgeyendir.
allah sözcüğü Sümer ve babil dillerinden ibranice'ye oradan da Arapça'ya girmiştir. köklerine ayrılması şöyledir:

al: tanrı demektir.
-lah: dişilik eki olan -la hecesidir, ibranice'ye geçerken h eklenmiştir.

al-lah = tanrıça
(img:#1051203)
araplarin olusturdugu yaraticilardan bir tanesi. insanlik binlerce tanri uretmistir. gunumuzde birkac tane tanri kalmistir. bundan 200 yil sonra onlar da kalmaz zaten. big bang den bu yana hersey evrimle olmustur. big bang i kim ya da ne yapti bilinmez ama bu demek degildir ki sizi bulutlar uzerinde cennetinde bekleyen allah yapmistir. bazi bilim adamlari evrenin simulasyon olduguna inanir kimisi de sinirsiz sayida evren oldugunu. evren illa yaratilmis diyene de allah i kim yaratti diyip sormak yeter.
Laflarınıza dikkat edin, çarpar.
o, akıllarını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır. o akılsızlar, pisliğin kendilerinden dolayı geldiğini kabul etmez.
o, kullarına zerre kadar zulmetmez. zulmeden, nefsini terbiye etmekten kaçan kulun ta kendisidir.
o, çok bağışlayıcıdır. kullarının bu kadar pisliğine, zulmüne, kötülüğüne, isyanına rağmen yine de bağışlayabileceğini söylemiş.

daha ne yapsın?
allah buba bir el at bak yarın sınav var sınav!!!

bugün özellikle inandığım tanrı çeşidi. *
Rahim olandır.
Kıskanç öfkeli intikamcı kindar ve kibirlidir. Tıpkı insan gibi.
Hani la mükemmeldi bu tanrı.
insan gibi triplere giriyor hayırdır.

Lan yoksa ...?
Umarim varsin var oldugunu biliyorum, benim cok icim aciyor ben adaletsizlikten ac insanlardan yuzu mutsuz insanlardan onlara karsin tam aksine simarik insanlardan zengin milyarder insanlardan ciglik cigliga bagiracak kadar doldum. umarim varsindir mutsuz biri benim icimi yakiyor ben insanlarin bos yere sinanmamasini aci cekmemesini senle alt edebilirim.umarim varsindir eger yoksan bu dunyanin yuku cok agir.
Allah insanların dünyadaki sorunlarını çözmek, yoksulluğu, haksızlığı, ahlaksızlığı, çirkinliği yok etmek için ayetlerını ve peygamberlerını gönderiyor.

Şöyle bir misal verelim; herhangi bir hastalıktan dolayı doktora gitseniz, doktor da sizi muayene edip size reçete yazsa. Siz de doktorun yazmış olduğu ilaçları alıp kullanma yerine onu hıfz etseniz, hafta da bir hatim etseniz o reçeteden ve doktordan fayda bulabilirmisınız?

Tabiki hayır. Doktorun yazmış olduğu ilaçları kullanmanız ve önerilerini yapmanız gereklidir fayda görmek için. işte laik sistem içindeki islam anlayışı budur. Ondan dolayı her yer camılerle, kur an kursları ve medreselerle dolu lakin biz hristiyanların dürüstlüğüne hayranız. Bizde dürüst, helal kazanan, islam dunyasını yuceltmeye baş koymuş adam bulamazsınız. Çünkü biz Allah ın kitabını uygulamıyoruz, okuyoruz, ezberlıyoruz.
bugün yaşasaydı hdp'ye oy verirdi.
En sikistigim anlarda (hani tamam kesin olmayacak veya basarisiz olucam dedigim anlarda) yardimci olur bana. Bu durumlar disinda sanki beni duymuyormus gibi hissederim. Hos, dediklerini harfiyen yapmiyorum, belki ondandir. Yine de bana kiyamiyor galiba.
Sonsuz enerji.
Yüreğinde allah sevgisi taşıyan hiç kimse cennete uzak degildir.
Muhtaç olduğumuz, rabbimiz.
tadimlik dunyadan, doyumluk bekliyoruz ya rabb.
"nefsinizi oldurun" ayetinin tecellisi ile nefsimizi islah eyle...
yaratan, yoktan var eden, bir günahımıza bir, bir iyiliğimize bin sevap veren ama hala da nankör insanoğlunun asi geldiği varlığının başı ve sonu olmayan rabbımız.

hamd alemlerin rabbi olan allah'adır.
peygamberi konu alan vahiy göndermemesi gerektiğini savunanları göstermiştir. gayet de peygamber veya bir başkasıyla ilgili vahiy olabilir. bunda hiçbir engel yoktur.

"kur'an şöyle olmalı" diye kendinizin oluşturduğu standartlar islam'ı bağlamaz. bu standartlara göre kur'an'ı yargılamak ancak yurdum kafirine yakışan, tuhaf bir hareket.

biraz kendinizi geliştirin artık ya. ne bu.
Aklıma uçan adam sabriyi getirmiştir. ilginç.
© copyright 2005 - 2026