bugün

/146
Canı Sıkıldığı için insanları yaratmıştır.
Bi uğraş bulmak lazım tabi.
Bilinmek icin insani yaratmistir. (bkz: gizli hazineydim)
Bilinmek istiyorsa ortaya çıksın da görelim.
inanıp inanmama hususunda nefs sahiplerini serbest bırakan yüce zattır.

Ama der ki herşeyin yaratıcısı benim ve kudret benim elimdedir.

O yüzden ne isterse yapar işlerinde hükümranlığında ve yargılamasında ortağı yoktur.

Mesele inanıp inanmama meselesi de değildir ona göre herkes inanır sadece bazıları bazı sebeplerden dolayı inkar eder. Mesele budur.
aklın haylin almadığı güzellikleri yaratan ve yine aklın almadığı güzel isimleri olan yaratıcımız. bizleri affet, affet ki kul olamadık ya rab!

https://www.youtube.com/watch?v=0qEp4y-raJY
insanları yaratıp sonra da bana itaat etmelisiniz diyen zat.
itaat etmezsiniz cehenneme atarım diye tehdit eder.
Benim anlamadığım diğer nokta tüm canlıları o yaratmadı mı?
Mesela hayvanlara niye bana itaat etmelisiniz demiyor?
Niye sadece insanoğluna diyor?
Bilader olayı hiç anlamamışın be.

T: yoktan var eden; vardan yok eden, tanrı.
Akıl ve düşünme yetisi ile yarattıklarına bana itaat edin diyor. Malum hayvanlar akılları ile değil iç güdüleriyle hareket ediyorlar. Senin gibi tıpkı.
Varlığı ya da yokluğu kanıtlanamayan.
fotoğrafta oturan amca galiba kendisi, bayağı karizmatikmiş.

bir tanrıdır.
Arapça da tanrı, yaratıcı anlamına gelen kelime. Kuklanın nick altı 5000 ken allah ın bile 3000 lan.
Allah'a kurban olun.
bir tanrı.

binlerce tanrı'dan sadece bir tanesi.

kurduğu düzene karşı gelenlerin ellerinin ve ayaklarının çapraz şekilde (sol el ve sağ ayak bilekten) kesilmesini (ayrıca bu cezayı daha önceden firavun uyguluyormuş) emreden bir tanrı.
de ki, o allah tektir
allah eksiksiz, sameddir(bütün varlıklar o'na muhtaç, o hiçbir şeye muhtaç değildir)
doğurmadı ve doğurulmadı
o' na bir denkte olmadı.
ihlas s 1-4 .ayet.
islamda 99 ismi daha bulunan, hristiyanlıkta god, eski türklerde tengri diye devam eden isimleri olan yaratıcı.
(bkz: babam)
yaratıcı.
http://s7.directupload.ne...mages/131125/5jfyaz8g.swf
Allah (C.C.) : "Eşi benzeri olmayan, bütün noksan sıfatlardan münezzeh tek ilah, Her biri sonsuz bir hazine olan bütün isimlerini kuşatan özel ismi. isimlerin sultanı."
1'dir.

edit: eksileyen ateiz kardeş sağol.
Allah ile silah benzerligi...

Etimoloji çok büyülü bir şeydir. Ses benzerlikleri bulunan iki sözcük arasında bir de mutlaka etimolojik yakınlık bulunur. Mesela sakız ile sakal köken itibariyle çok alakasız gorunur ama bi bağlantı vardır. Mesela sakız Moğolca sagsay'dan gelir ve ağaç kabuğunda bulunan reçine demektir. yani ağaç kabuğunda bulunan bir şey ile sakal arasında bir anlamsal yakınlık var.

Bu bağlamda Allah ile de silah arasında da gizli etimolojik benzerlik olduğu kanısındayım.
orta çağda yaşamış muhammed'in kuran'ı yazarken kullandığı mahlas.
(bkz: muhammed)
(bkz: kuran)
Evreni yaratan varlık.
şayet allah'a iman etmeseydim, bir dakika bile bu aşağılık dünyada durmazdım. benim hayatımın en önemli sorusu, ''tanrı var mı?'' sorusudur. çünkü bu sorunun cevabı, aynı zamanda benim hayat paradigmamı da belirler. eğer tanrı yok ise her şey altüst olur, baştan aşağı değişir; benim için hayatın hiçbir anlamı kalmaz...
islam tanrısıdır.

tanımı girdik madem gelelim bu yazının asıl amacına:

diğer dinlere de aşina bir adamım. onlardaki tanrı tanımlarını, kuralları falan en az ortalama bir müslümannın dînini bildiği kadar bilirim. yaa ben bu kadar ağır işsiz tanrı tanımını ne gördüm ne duydum.

yaaa düşünsenize, koca evreni yaratıyorsunuz; galaksiler, kara delikler, yıldızlar, gezegenler falan her şey sizin eseriniz. ama tüm bunlar içinde bizim dünya dediğimiz ve yaşamı barındırabilmesi dışında pek bir özelliği olmayan tırt bir gezegendein milyonlarca yılında gelip geçmiş milyonlarca tür arasında zekâsı dışında gayet de tırt olan milyarlarca insan arasında yalnızca 60 yıl yaşamış bir adamın yüzü suyu hürmetine yapıyorsun her şeyi. yani galaksiler falan hiçbir şey değil. onlar muhammed bin abdullah için yalnızca. geceleri canı sıkılınca kafasını kaldırdığında karanlık bir gökyüzü olmasın da orada parlayan minik minik şeyler olsun. cırcır böcekleri cırlasın, kuşlar ötsün, yel essin falan... ama bunların tümü yalnızca müslüman türkler'in hz muhammed dedikleri adamın "yüzü suyu hürmeti" için olsun.

sen milyarlarca galaksi, yıldız, gezegen yarat ama işin gücün kimin ne içtiği ne giydiği olsun. "kim bana, benim emrettiğim şekilde tapınacak" diye insan mı yaratılır?

her şeyi insan için yarat ama çoğunu yasakla. kalanlardan çoğu da zararlı olsun. birkaç yüz metre bile yüzemeyen insanlar için yarattığın dünyanın yalnızca küçük bir bölümü insanların hayatta kalabilecekleri şartlarda olsun. uzayı zaten hepten geç, oksijen koymayı unutmuş.

demem o ki;

bir tanrının varlığına inanabilirsiniz. onun her şeyi yarattığını da düşünebilirsiniz. gelin gelelim onu bu kadar tırt bir varlık olarak tanımlamak nedir?
Yaratıcının islama gore daha cok Allah kullanılır. Tanrının arap edebiyatı.
hepsinin anlami aynidir.
güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026