bugün

/146
insanoğlunun var ile yok arasına sıkıştırmaya çalıştığı kelime.
görsel
1) Isa Allah'in oğlu değil, kulu ve peygamberidir.

2) Allah peygamberini çarmıha germemiş, ruhunu yükseltmiştir.
Allah var gam yok!
(bkz: yaradan)
Şeytanı da yaratmıştır.
Rabbimiz.....
bazı insanların hayali arkadaşı.
Allah, zeus ve ra.

Bunlar farklı inançların farklı tanrıları. Hepsine farklı şekilde tapınan insanlar var.

Anlamadığınız şey şu. Hepsi insan uydurması ve şehvetlerinizi, arzularınızı törpüleyin diye uydurulan terimler.

Bir insanı kullanmak için tanrı kalıbından daha kudretli bir şey olamazdı zaten.
Allah bir şey yap sonra benden karşılığını bekle diyor. Allah bile demiş yani bana boş isteklerde bulunmayın diye. Sen ülkenin içine sıçmak için her şeyi yap sonra Allah'ım bizi kurtar ne güzel iş. Lafımı üstüne alınan alınır.
Yaratıcımız. Son birkaç aydır kendisine şükretmeye başladım. işlerim açıldı. Şanssızlığımı da kırar inşallah yakında.
her şeyi yaratan. açık ve net.
Varlığını birçok kez söylemiş olduğum gibi, şu şekilde kıyasla anlayabiliriz:

Evren bir bilgisayar oyunu ise, o oyunu tasarlayan bir programcı vardır.

Fakat örnek olarak o oyunun karakteri olan Mario, asla oyunun programcısını, oyun içindeki bölümlerde bulamayacaktır. Bu sebeple programcıyı inkar ederse, kendisine şimdiki ateistlerce dahi "beyinsiz" denecektir.

Aynı oyunun programcısı, daha boyutlu ve yüksek grafikte oyunlar da tasarlama gücüne sahiptir (ahiret, mahşer alanı,cennet) gibi.
Arapça'da ilah.
Türkçe'de tanrı.
Farsça'da Rab.
ingilizce'de God.

Arapça karşılığı ilah ve farsça karşılığı Rab derseniz sıkıntı yok ama türkçe karşılığı tanrı dEyice woww wow haram!
ateistir beni kimse yaratmadı diyor.
Yıl olmuş 2016, hala tanrıyı kim yarattı muhabbeti yapanlar var. Abicim hiç mi okumuyor araştırmıyorsunuz? Şu sözlükte bile yüzlerce kez yeterli felsefi cevaplar verildi ve karşısında tüm ateisler çaresiz kaldı. Bana göre ateistlerin çoğu, körü körüne bir şeyler öğretilmiş yobazlar gibi, sabahtan akşama kadar kendilerine dayatılmış birkaç argümanı dillendiriyorlar.
tanrıyı kim yarattı sorusuna kim cevap vermiş?
en fazla soru hatalı diyorlar. başka bir cevap ben göremedim.

var olan her şey bir var edici gerektirirse allah ı kim var etti?

ha eğer gerektirmezse zaten o zaman benim varlığım neden bir var edici gerektiriyor?

diyeceksin sen tanrı değilsin.

işte ben diyeceğim önemli olan benim tanrı olmam değil, var olmamdır.

varlık önemlidir, var olan şeyin ne olduğu değil.

varlık : a desek bu a önermesi her türlü döngüde a olur. bir yerde b olamaz.

yani hem varlık var eden gerektirir değip hem var olan bir şeye aa o ayrı diyemezsin. mantıkta tutarsızlık olur bu.

ayrıca iki öz olamaz. var olanı yoktan ayıran şey aynı zamanda onu var eden şeydir. ben eğer varsam beni yoktan ayıran bende var olan her şeyi yoktan ayırır.

aksi halde zaten var olamam.

iki öz diye bir şey yok yani ona geliyorum.

bir tanrıdır.
Rabbim seni inkar ediyorlar ben razı değilim bu insanlardan sen onları kahret .
tanrı yaratılmadan var olabilir mi?

tanrı, dünyadaki fizik kurallarının tümünü yaratan varlıktır. ornek olarak evrendeki fizik kuralına gore bir şey zittiyla aynı anda beraber doğru olamaz. Örnek olarak bir şey aynı anda hem sıcak, hem soğuk olamaz.

bu evrendeki zıtlık ilkesidir.

ama bu zitlik ilkesini yaratan tanrinin kendisi olduğuna gore,
baska alemde zıtlık ilkesini kaldırır ve bir şeyi aynı anda hem sıcak hem soğuk kilabilir.

Bilgisayar oyunu teorimle bunu pratik olarak ispatlamak isterim:

Eğer ben oyun programcısıysam, mario oyunundaki fizik kurallarına göre borudan düşmekle bir canlının ölmemesi kodunu yazabilirim.

Fakat aynı anda bir gta oyunu çıkarıp, gta karakterinin bu fiili yaparsa öldüğü yeni bir fizik kuralı yazabilirim.

Bunlar benim kurallarım dostum! Bu aciz oyun karakterleri: "benim oyunumun içinde programcıyı göremiyorum, şu şu kodlara göre de zaten imkansızdır" demeleri aptallık olur.

Zira, oyun oynuyor olmaları bile, benim varlığımın en büyük ispatıdır.

Velhasıl, felsefi olarak, zamanın bu evrenki nuansını yaratan ve zıtlığı buraya yerleştirmiş tanrı, başka varlık aleminde hem dogrulmamis hem de ezeli olan zat olabilir!

peki, evren kendi kendine olabilir mi?

olamaz. çünkü bu evrende belirli fizik kuralları geçerlidir. 2+2=4 tur ve bu değişmez.

evet, bu evrende her şey sebep sonuç ilişkisine goredir. yani dış kuvvet olmadan hiçbir şey olduğu halden değişmez. hele varlık hiç oluşamaz! bugüne kadar, ateist bilim adamları çok ugrassalar da, hiçbir şekilde ispatlayamamışlardır.

Big Bang'in oluşumundan 0000000.4 saniye tümden işleyemen fizik kurallarında dahi, "sebeb-sonuç" ilkesi işlemiştir.

dolayısıyla evrenin kendi kendine olabileceğini söylemek, bilimle çelişmenin ta kendisidir.
evrenin kendi kendine oluştuğunu diyen kim yahu?

varlık olarak madde varsa tek öz budur diyorum ben, kendi kendini var etmesi için yok olduğunu kanıtlamak lazım ki böyle bir şey yoktur.

yoktan var olma diye bir şey yani yok.

ayrıca yaratıldığını nereden biliyorsun?

yaratılma diye bir şey yok ki.

maddenin yoktan var olduğunu kanıtlamanın tek yolu onu yok etmektir. böyle bir şey de yok zaten. ha gene big banga geleceksen hiç uğraşma bence, o sizin safsatalarınız gibi değil.

onlar yoklukla hiçliğe aynı şeyler demiyorlar. yoktan var olma şeyi hiçten maddenin kendi kendini var etmesi değil yani.

ayrıca benim sorumla bunların uzaktan yakından alakası yok. ben gayet mantıksal sorudum. sen bilgisayar varsa onu tasarlayan vara kadar geldin.

tanrı varsa onu tasarlayan niye yok?

sonuçta bilgisayar gibi kusurlu bir varlığın bile bir tasarlayıcısı olduğuna inanıyorsunda tanrı gibi kusursuz bir varlığın tasarlayıcısı olduğuna neden inanmıyorsun?

bu mantık bitmez böyle yaparak bence.
"Varlık olarak madde varsa, tek gerçek budur diyorum"

Maalesef karanlık enerjinin madde olup olmadığı tartışılmaktadır. Sizler maddesel olarak ölçemediğiniz her şeye enerji diyorsunuz. Üstelik: o enerjinin varlığını daha ispatlamadan önce de enerji diyorsunuz. zira eğer 'başka bir şey' deseniz maskeler düşecek. Bizler ise buna melekut diyoruz. Melekut, maddenin bilinçli hareket etmesini sağlayan yaratım özüdür.

Bununla beraber big bang'in ilk 000000.4. saniyesinde kütlesi olmayan maddelerin söz konusu olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır. Oysa evrende her maddenin mutlaka bir kütlesi vardır. Maalesef bilim burada mavi ekran verdiğinden, "birimizin kral olduğu iki paralel evren çarpıştı" demek gibi, eleştirdiği dinlerden daha mitolojik iddialar ortaya sürmektedir. Başka evrenlerin çarpıştığını farz etsek bile mutlaka onların da var olmasında başka bir etken söz konusu olmalıdır. Bunun sonunda yine üst bir akıl sonucuna ulaşmaktayız.

Bilgisayar programcısını tasarlayan biri vardır, zira bilgisayar programcısı da aciz bir varlıktır. Sınırları vardır ve sınırlarını aşamaz, istediği her şeyi yapamaz, ölümsüz olamaz ve onun dışındaki etkenler onu yönetebilir. Bu sebeple verdiğin misalle tanrı misali arasında felsefi çelişki söz konusu olamaz.
inanmayabilirsiniz bunu bu kadar dile getirmenize gerek yok.
madde yok enerji diyorsunuz ne demek ya?

e= mc(karesi var bunun) bu formüle bir çalış istersen.

enerji dediğimiz şey metafizik değildir, madde zaten enerjiye dönüşür. bunu sanki kendimiz uydurmuşuz hayali bir şeymiş gibi anlatmak nedir?
inan ya da inanma.bu kimseyi insanların kutsal saydığı şeylere hakaret edip dalga geçme Hakkı vermez.sözde saygılıyız deyip de alay etmek nedir?genelleme yapmak önyargılı davranmak yanlış.bu ortamda dikkat çekeceğim diye dini mevzuları aşağılamak çok çirkince.
hadid suresi

Bismillâhirrahmânirrahîm.

1. Göklerde ve yerde ne varsa ALLAH'ı yüceltir. O Üstündür, Bilgedir.

2. Göklerin ve yerin yönetimi O'na aittir. Yaşatır, öldürür. O her şeye gücü yetendir.

3. O ilktir, sondur. O en dıştakidir, en içtekidir. O her şeyi bilir.

4. O'dur gökleri ve yeri altı günde yaratan ve daha sonra tüm otoriteyi kuran. Yere giren ve ondan çıkanı, gökten inen ve ona yükselen her şeyi bilir. Nerede olursanız olun O sizinle beraberdir. ALLAH tüm yaptıklarınızı görendir.

5. Göklerin ve yerin yönetimi O'na aittir. Her şey ALLAH 'a havale edilir.

6. Geceyi gündüze sokar, gündüzü de geceye sokar. O, göğüslerin içindekini bilir.

7. ALLAH'a ve elçisine inanın ve yönetiminize verdiği şeylerden yardım için verin. Sizden inanıp yardım edenler için büyük bir ödül vardır.

8. Rabbinize inanmanız için elçi sizi çağırdığı halde size ne oluyor ki hâlâ ALLAH'a inanmıyorsunuz? Hem O, sizden söz almıştı, eğer inanıyor iseniz.

9. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için kuluna apaçık ayetleri indiren O'dur. Kuşkusuz ALLAH size karşı Şefkatlidir, Rahimdir.
© copyright 2005 - 2026