bugün

allah

islam tanrısıdır.

tanımı girdik madem gelelim bu yazının asıl amacına:

diğer dinlere de aşina bir adamım. onlardaki tanrı tanımlarını, kuralları falan en az ortalama bir müslümannın dînini bildiği kadar bilirim. yaa ben bu kadar ağır işsiz tanrı tanımını ne gördüm ne duydum.

yaaa düşünsenize, koca evreni yaratıyorsunuz; galaksiler, kara delikler, yıldızlar, gezegenler falan her şey sizin eseriniz. ama tüm bunlar içinde bizim dünya dediğimiz ve yaşamı barındırabilmesi dışında pek bir özelliği olmayan tırt bir gezegendein milyonlarca yılında gelip geçmiş milyonlarca tür arasında zekâsı dışında gayet de tırt olan milyarlarca insan arasında yalnızca 60 yıl yaşamış bir adamın yüzü suyu hürmetine yapıyorsun her şeyi. yani galaksiler falan hiçbir şey değil. onlar muhammed bin abdullah için yalnızca. geceleri canı sıkılınca kafasını kaldırdığında karanlık bir gökyüzü olmasın da orada parlayan minik minik şeyler olsun. cırcır böcekleri cırlasın, kuşlar ötsün, yel essin falan... ama bunların tümü yalnızca müslüman türkler'in hz muhammed dedikleri adamın "yüzü suyu hürmeti" için olsun.

sen milyarlarca galaksi, yıldız, gezegen yarat ama işin gücün kimin ne içtiği ne giydiği olsun. "kim bana, benim emrettiğim şekilde tapınacak" diye insan mı yaratılır?

her şeyi insan için yarat ama çoğunu yasakla. kalanlardan çoğu da zararlı olsun. birkaç yüz metre bile yüzemeyen insanlar için yarattığın dünyanın yalnızca küçük bir bölümü insanların hayatta kalabilecekleri şartlarda olsun. uzayı zaten hepten geç, oksijen koymayı unutmuş.

demem o ki;

bir tanrının varlığına inanabilirsiniz. onun her şeyi yarattığını da düşünebilirsiniz. gelin gelelim onu bu kadar tırt bir varlık olarak tanımlamak nedir?
güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026