bugün
- sedat pekmez10
- internetten önce ne yapılıyordu sorusu4
- tarihte kürşad diye birinin hiç yaşamaması5
- aziz yıldırım'ın fetö ile mücadelesi3
- uludağ sözlük discord grubu10
- spor sonrası ayna karşısında pazu şişirmek2
- insanlardan nefret etmek9
- kızlar kıllı göbek sever mi2
- yazarların on üzerinden komiklikleri47
- cumhuriyet halk partisi6
- dövüş ustası olmanın silaha karşı işe yaramaması3
- eve atılan kızın ekşici çıkması6
- birine geç kalmak9
- bir şair bir şiir2
- üstteki yazar gözünde nasıl canlanıyor8
- beyazsemsiyeliyabanci48
- cayır cayır yanan kız13
- m r e r e c t o12
- larisalisa10
- zall in yaptigi gammaz anketi15
- satranç haram yasaklansın17
- seni ne mutlu eder sorusu6
- hayatının geri kalanını belirleyecek mesaj5
- aşkım daha önce hiç patlıcan yemedim diyen kız4
- gir içime hünharca12
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle63
- 7 haziran 2026 büyük sözlük ifşası32
- sözlükte erkekleri istemiyoruz18
- ezandan rahatsız olan kadın sanatçı12
- yer sofrası5
- güvenli bir omuz arar bazen insan4
- neden bu kadar sevildiği anlaşılamayan şeyler7
- arkadaşlar bakar mısınız8
- yorgun mermi22
- eşime sormam lazım kadınları3
- abd'nin iran füzelerine müdahale etmemesi3
- çocukken alınamayan şeyleri büyüyünce almak10
- gocu43
- güzel bir kadını terk etmek5
- bruce lee4
- sabah sekizde okulda olmanın felsefi anlamsızlığı2
- 2014 öncesinde feto'ya küfretmek8
- park sorunu6
- yalnızlık güç değildir4
- çocuğum olmuyor ne yapmalıyım4
- yeşilçam'da çocukken travma yaşattığınız sahneler9
- afganistan islam emirliği4
- togg'a lpg taktırmak11
- kürt mutfağı7
- 7 haziran 2026 aziz yıldırım'ın başkan seçilmesi11
garajimda agzindan ates püskürten bir ejderha var diyorum. heyecanla "göster" diyorsunuz. garajima götürüyorum ve "aha orda" diyorum. siz hiç bir sey göremiyorsunuz, "e hani nerde?" diyorsunuz. "ah, söylemeyi unuttum, bu ejderha görünmez" diyorum. "tamam o zaman" diyorsunuz, "yere biraz un serpelim, bari ayak izlerini görürüz." serpiyoruz unu yere ve bekliyoruz, hiç bir sey olmuyor. "tabii ki ayak izlerini göremeyiz" diyorum, "çünkü bu ejderha uçuyor." siz gaza geliyorsunuz, elinize bir sprey boya alip ortaliga püskürtmeye basliyorsunuz, ejderhanin orada olup olmadigini anlamak için. boya duvarlardan baska hiç bir seyi boyamiyor. "sprey boya tabii ki ise yaramaz" diyorum, "çünkü bu ejderha casper gibi bi sey, cisimler onun içinden geçer." siz kosup bi kizilötesi kamera getiriyorsunuz, o da hiç bir sey göstermiyor. "tabii ki göstermez" diyorum ben, "bu ejderha isi yaymiyor ki."
carl sagan güzel anlatmış. size göre var, bana göre yok. Siz bana varlığını, ben size yokluğunu kanıtlayamam.
carl sagan güzel anlatmış. size göre var, bana göre yok. Siz bana varlığını, ben size yokluğunu kanıtlayamam.
kendisine ve peygamberine her yerde ve şu anda uludağ sözlükte de inanmayan hakaret eden kullarına karşı çok sabırlı, tövbe ederlerse çok affedici ama küfürde devam ederlerse gazabı ve azabı çok şiddetli olan yüce yaratıcı.
(bkz: sen sevme ulan ayı)
Y O K T U R. ayrık yazıyorum ki harf harf okuyabilesiniz.
ben senin inandığın sadist, bencil, narsist adına allah ve ya tanrı dediğin varlığa, onun gazabına, cennetine, cehennemine inanmıyorum, sen hala gelmiş mal mal bunlardan bahsediyorsun.
Madem allahınız çok yüce, çok haşmetli şeytanla iddiaya girebilecek kadar basit biri mi yaa? Kibrin sonuna vuracak kadar aciz mi?
Ulan nasıl bir yaratıcı ki bu kendi yarattığının önünde diz çöküyor, nasıl bir yaratıcı ki yarattıklarını sınıyor? Ulan madem kaza ve kader var, ne diye sınav var ulan?
ben senin inandığın sadist, bencil, narsist adına allah ve ya tanrı dediğin varlığa, onun gazabına, cennetine, cehennemine inanmıyorum, sen hala gelmiş mal mal bunlardan bahsediyorsun.
Madem allahınız çok yüce, çok haşmetli şeytanla iddiaya girebilecek kadar basit biri mi yaa? Kibrin sonuna vuracak kadar aciz mi?
Ulan nasıl bir yaratıcı ki bu kendi yarattığının önünde diz çöküyor, nasıl bir yaratıcı ki yarattıklarını sınıyor? Ulan madem kaza ve kader var, ne diye sınav var ulan?
onun dünya akvaryumundayız,belki de zamanı geldi her şeyi bırakmanın allaha yönelmenin zamanı , belki de gelip geçiyor ...
Dünyanın bize ihtiyacı var. Allah ın sopası yok bizim güçlenmemiz lazım onların silahları varsa silah bize de lazım, tank lazım denizaltı lazım uçak gemisi lazım nükleer güç lazım Allahım bize GÜÇ ver !!!!
yüce rabbimizdir ve bizim yanımızdadır.
Yüce Rabbimizdir. Sonsuz hamd O'na olsun. O hiç kimseye muhtaç değil, herkes O'na muhtaçtır. Tektir, eşi benzeri yoktur. Mekanı yoktur. Sonsuz merhamet sahibidir. Ezeli ve ebedidir. Her şeyi gören ve duyandır. Doğurmamış ve doğrulmamıştır. Kadirdir, rahmandır, rahimdir, kuddüstür, ğanidir, hakimdir, nurdur, vehhabdır, rezzaktır, fettahtır, alimdir, ğaffardır, haligdır, kahhardır... En güzel isimler onundur.
uludağ sözlük'te isminin küçük harfle başlayarak yazılması üzücüdür. her şey küçük harfle yazılsın tamam, fakat lafzatullah büyük harfle yazılsın. moderatörlerden ricamdır.
uludağ sözlük'te isminin küçük harfle başlayarak yazılması üzücüdür. her şey küçük harfle yazılsın tamam, fakat lafzatullah büyük harfle yazılsın. moderatörlerden ricamdır.
islam dinindeki tanrı. Kendisi iyi biri olsa da öğrencilerini iyi yetiştirememiştir.
(bkz: yüce yaratıcı)
Beni yakacak olan, olmayan tanrıdır.
Edit: eksileyenler sizi yaksın, whores.
Neyse cehennemde görüşürüz mahlasımla çağırın beni.
Edit: eksileyenler sizi yaksın, whores.
Neyse cehennemde görüşürüz mahlasımla çağırın beni.
şüphesiz inandığımız yüce kudret sahibi, ol deyince olduran, öl deyince öldüren ne kadar şükür etsek az olan mevlamızdır.
soyut, iddaa.
de ki o allah birdir .
allah sameddir
o doğurmamış ve doğmamıştır .
onun hiçbir dengi yoktur .
ihlas s 1 -4 ayetler .
allah sameddir
o doğurmamış ve doğmamıştır .
onun hiçbir dengi yoktur .
ihlas s 1 -4 ayetler .
allah sonsuz zeka sahibi, sürekli yaratan, tüm bu şovun sahibidir. evreni yoktan var eden ve bigbangi gerçekleştiren ilk nedendir. zamanı yaratan odur. yani tüm bu senaryonun sahibi odur.
vacib-ul vücud. (olmazsa, olmaz)
Olmasa da olur.
olsaydı, güzel olurdu.
Allah imhal eder ama ihmal etmez!
Ya Rab! Sen görensin, işitensin, bilensin... sen yücesin!
Ya Rab! Sen görensin, işitensin, bilensin... sen yücesin!
seni yaratandır, seni
beni ve herkesi, her şeyi.
beni ve herkesi, her şeyi.
Azze ve celle..
Sen büyüksün ya Rabb..
Sen affedicisin, affı seversin, bizleri de affeyle..
Sen büyüksün ya Rabb..
Sen affedicisin, affı seversin, bizleri de affeyle..
kainatın tek sahibi yüce yaratıcı.
türkçe adıyla "tanrı" "yaratan".
Açıkçası el ilah yerine türkçe isimleriyle "o"na seslenmeyi etmeyi tercih ediyorum.
Sonuçta önemli olan içimizdeki.
Açıkçası el ilah yerine türkçe isimleriyle "o"na seslenmeyi etmeyi tercih ediyorum.
Sonuçta önemli olan içimizdeki.
Yoktur diyen tek cikar yol olan yaratilis teorisini hangi kafayla inkar ediyor merak edilir.
Kurgusal bir Arap karakteridir, kainatın tek yaratıcısı olduğuna dair yaygın -fakat yanlış- bir inanç vardır.
güncel Önemli Başlıklar