bugün
- 30 ağustos zafer bayramı9
- mustafa kemal atatürk5
- 29 ağustos 2026 galatasaray göztepe maçı26
- tom holland3
- ezilenlerin iktidarını kuran büyük insan34
- türk hava yolları2
- cem yılmaz2
- enayilerin bitik leao'ya 17 m euro maaş vermesi19
- seri eksicimin iki entry atlaması2
- uludağ sözlük ten faşizm'i söküp atacağız23
- sarapci koala73
- online yazar sayısında azalma2
- gebze fm3
- gs'ye yapılan torpillere söylenmek2
- rafael leao31
- radyo fenerbahçe2
- güne bir atatürk sözü bırak2
- sözlük yazarlarının nahları9
- ben geldim naneler8
- arkadaşlar hesabı silicem14
- salih mirzabeyoğlu5
- antipanik12
- 30 ağustos kurtuluş savaşı'nın sonu2
- aleksey batrakov9
- menzil cemaati ne üretiyor7
- tai lung36
- günün sözü24
- gökçek ailesinin almanya daki milyonluk serveti14
- velvet23
- fenerbahçe23
- para harcamayı sever misiniz6
- sözlüğün en sevilen yazarı38
- türkiye18
- türkiye ekonomide çin'i örnek almalıdır7
- galatasaray'ın çok ballı kura çekmesi24
- bir şey soracağım5
- alevilerin atatürk sevgisinin abartılması4
- kıza aşık oldum ne yapacağım4
- ülke batsa diye hergün dua eden kemalist7
- 26 ağustos 2026 olympique lyon fenerbahçe maçı50
- melih gökçek6
- galatasaray8
- ateistlerin yaşama amacı28
- kapadokya27
- sözlük muhaliflerinin fikri yoktur9
- hayatı dar eden aile4
- türkler ve çinliler iki süper güç olacak7
- büyük taarruz4
- cem yılmaz'ın kalp krizi geçirmesi3
- mesih gelse kimsenin inanmayacak olması6
Adam gibi adamdır. Kendisine inanmayanların eline her daim vermiştir.
Zerre kadar haksızlık hesabını soracak olan ilah. Benim bu dünyada ne devlete, ne de başka bir tüzel kişiliğe Adalet anlamında asla ama asla güvenim yok. Ama Rabbim, gerek ben ve gerekse her kim olursa olsun, hakkı yerine teslim edip, ödül veya ceza verecektir.
Adaletin tecellisini eninde sonunda sağlayacak olan Allah a Hamdolsun. Evet.
Adaletin tecellisini eninde sonunda sağlayacak olan Allah a Hamdolsun. Evet.
“De ki: Ben de sizin gibi bir insanım. Yalnız bana şu vahyolunuyor: Sizin ilahınız, sadece bir tek ilahtır. O halde Ona yönelerek doğru yolda yürüyün, Ondan mağfiret dileyin. Ona eş, ortak uyduranların vay haline!” (Fussilet, 41/6)
(bkz: tanrı) Türkçesi varken neden arapçasını kullanalım ki.
mantıklı insanın inanmayacağı ilah/varlık/hiçlik. nasıl olsa varlığı kanıtlanmamış.
bize şah damarımızdan daha yakındır.
Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz.
La ilahe illaAllah: Allah'tan başka ilah yoktur.
Baya kafası karışık bir arsp tanrısı bir söylediği ötekini tutmaz içip içip ayet indirdiğinden şüpheleniyorum. Ahura mazda öylemi ya canım benim.
bir tanrı var bence,bir dini de var diye düşünüyorum. kim olabilir bu tanrı dedigimde hissiyatim ve aklım beni ıslamın tanrisina götürüyor. allah var,bizi görüyor,seviyor. biz onu taniyamiyoruz,sıkıntı burada başlıyor. bakış açımız cok dar,oncelikle tanrı ne demek idrak etmeli,sonra bakmalıyız varlığına. insana bakar gibi bakmakla olmuyor.
şüphesiz var olandır, mutlak ilim sahibidir...
"yoktur, adaleti nerededir, şöyledir böyledir" diyenlere gelince sen bakmasını bilmiyorsun, bakıyorsun görmüyorsun, görüyorsun iman etmiyorsun.... ayette dediği gibi "biz zulüm etmeyiz onlar kendi kendilerine zulüm edecekler", "aklını kullanmayanların üzerine pislik yağar"... allah'ın sopası yok, herkes ektiğini biçer, hakeden hakettiğini alır, haketmeyen ise haketmediğini... lütfen allah'ın yokluğunu kanıtlamaya çalışırken adalet kelimesini etmeyin zira işin içinden çıkamadığınız gibi kendinizle çelişkiye düşersiniz adalet başlı başına dini bir hükümdür. kaldı ki günümüz insanlığı hiç birşeyi haketmiyor, vel asr'da dediği gibi ziyanda, hüsranda bu insanlık... onun için kasma ateist kardeş sende bu ziyandasın hepimiz gibi...
"yoktur, adaleti nerededir, şöyledir böyledir" diyenlere gelince sen bakmasını bilmiyorsun, bakıyorsun görmüyorsun, görüyorsun iman etmiyorsun.... ayette dediği gibi "biz zulüm etmeyiz onlar kendi kendilerine zulüm edecekler", "aklını kullanmayanların üzerine pislik yağar"... allah'ın sopası yok, herkes ektiğini biçer, hakeden hakettiğini alır, haketmeyen ise haketmediğini... lütfen allah'ın yokluğunu kanıtlamaya çalışırken adalet kelimesini etmeyin zira işin içinden çıkamadığınız gibi kendinizle çelişkiye düşersiniz adalet başlı başına dini bir hükümdür. kaldı ki günümüz insanlığı hiç birşeyi haketmiyor, vel asr'da dediği gibi ziyanda, hüsranda bu insanlık... onun için kasma ateist kardeş sende bu ziyandasın hepimiz gibi...
Umarım vardır, bu adaletsizliği bir yerde gidermesini istiyorum. gördüğünüz üzere istiyorum. istediğimin olduğu yerdeysem, allah bir fantazmdır. eksiğimin olmadığı yere gönderme yapar.
Olmayandır.
Varsa bile adaletsizdir.
Adaleti başka bir dünyada sağlayacağını söylüyorsa sadisttir.
Yoktur yani. insan uydurmasıdır.
Varsa bile adaletsizdir.
Adaleti başka bir dünyada sağlayacağını söylüyorsa sadisttir.
Yoktur yani. insan uydurmasıdır.
bizi affet yarabbi.
arapları bizim başımızdan al, amin.
alemlerin tek yaratıcısı şüphesi olan dinsiz imansız putperesttir. evet..
'' Ben bir hazineydim, bilinmeyi murad ettim. '' Allah cc. böyle istediğinden dolayı insanoğlunu yarattı.
tanrıyla görüştüğünü iddia eden kişilerin sunduğu tanrı isimlerinden biri, tanrı varsayımı dinlerden önce de vardı. ve sadece bir varsayım, ama dinler böyle değil, dinler tanrıyla görüştüğünü, ondan istek emir ve arzularını aldıklarını iddia ederek, tanrının ismini dahi sunuyorlar, komik zira tek olan bir şeyin neden ismi olur ki, üstelik 99 tane.
not: tanrının istek ve arzuları olarak sunulan emirler, tanrı maskesi arkasından yöneticilerce istenir.
not: tanrının istek ve arzuları olarak sunulan emirler, tanrı maskesi arkasından yöneticilerce istenir.
inandıgım yaratıcı.
islam öncesi kabedeki en büyük putun adı.
Kendisinin var olduğuna şüphem yoktur. Ancak artık dünyaya doğrudan etki yapmamaktadır.
Eskiden sapkın kavimleri tümden yok ederken şimdi hiç bir şey yapmamaktadır. Lut kavminin yaptıkları günümüzden daha mı kötüydü.
Eskiden sapkın kavimleri tümden yok ederken şimdi hiç bir şey yapmamaktadır. Lut kavminin yaptıkları günümüzden daha mı kötüydü.
insanın aklını yiyip bitiren hastalık. iyilik falan değildir, deliliktir.
bütün eksikliklerden uzak olan mükemmel yaratıcı. Allah'tan başka ilah yoktur. indirdiği kur'an'ı aşağıdaki siteden kolayca okuyabilirsiniz. çoğu kişinin pc yerine telefon kullanmasından dolayı sitenin mobil versiyonunu koyuyorum:
http://www.kuranmeali.com/mobil/
http://www.kuranmeali.com/mobil/
arap masalı.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar