bugün

kahramanmaraş'ın kayseri ve sivas'a komşu ilçesi.

görsel
Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde depremde 155 kişi hayatını kaybetti.
Eskilerin yarpuz dedlği, yeşil Afşin olarak andığı yer. Şu an maalesef eskiden yeşil olduğuna dair en ufak bir iz, emare yok.
şu an bulunduğum kahraman maraş ilçesi.
(bkz: afşin kum)
Eğer yolunuz buraya düştüyse memur olarak ya da başka şekilde mutlaka Burada yazılanları okuyunda gelin size çok yararı olur.
2000-2004 yılları arasında 4 ile 5 kez gitmiş olduğum kahramanmaraş ilçesi.
Kayda değer hatırladığım şeyler ;
1. Koca bir dazlak tepe var. Fakat hoş görünüyor.
2. Termik santral ortalığın anasını ağlatmış. Zira yapmış olduğum sohbetlerde önceden afşin de çok sağlam üzüm bağlarının olduğu söylendi. Şimdi hiç yokmuş.
3. Afşin yakınlarında bir gölette hizmet veren alabalık tesisi var. Hayatımda yediğim en lezzetli alabalıklar burdaydı. Kesinlikle yanında şalgam içilmeli.
4. Otobüste askere giden bir afşinli arkadaşla tanışmıştım. Bana tarhanadan yapılan bi yemiş vermişti. Dişlerim az kalsın üstünde kalıyodu. O ne sert bişeydi lan.
5. Vallaha başka bi şey yok.
ashabi kehfin ayak bastığı toprakmış.
gelişiyormuş gibi görünüp gelişmeyen, nüfusu artıyormuş gibi görünüp artmayan bir ilçedir. akp buradaki belediye seçimlerini her zaman kazanır ama hiç hizmet vermez. aslında diğer adaylardan da bi cacık olmaz bence.
46 tane köye sahip olan kahramanmaraş ilçesi.
yeşil afşin diye tabir edilen kahramanmaraş ilçesi. ashab-ı kehf mağarası burda bulunur.

(bkz: alemdar)
camiden bozma, önünde dedebaba türbesi bulunan bir otele sahip şirin bir kahramanmaraş ilçesidir.

olur da bu şirin ilçemize yolunuz düşerse ve dedebaba otelinde konaklamak zorunda kalırsanız -ki eliniz mahkum başka bir alternatifiniz yok- otele girerken ayakkabılarınızı çıkartmayı, türbeye bakmayan oda istemeyi(ben tırsmam dersen bilemem)ve ramazan ayında kahvaltı verilmediğini unutmamanız yararınıza olacaktır.
(bkz: bir şey biliyoruz da konuşuyoruz)
Memleketim. Yeni yapılan termik santral ünitesi ile mahvedilmiş ilçedir kendileri. Yolları parçalanmış, tarlaları kömür için darmadağın edilmiştir. ilçe merkezinde ise kanser vakalarının arttığı söyleniyor.
Böyle enerji olmaz olsun dedirtiyor haliyle.
asik mahsuni serif in memleketi`.
11. yüzyılda yaşamış bir türk komutanıdır. anadolunun türkleştirilmesinde büyük katkısı, emeği vardır.
ayrıca türkçe kökenli bir erkek ismidir.
ilçenin tarihi M.Ö.3000 yıllarına dayanmaktadır. Binboğa dağlarının eteklerinde kurulmuş olan ilçenin eski adı ARABiSUS olup, EFSUS (Efesus) ve YARPUZ isimlerini de almıştır. 1944 yılında Afşin adını almış ve aynı yıl ilçe olmuştur.
bir kahramanmaraş ilçesi.
güncel Önemli Başlıklar