bugün

elektronik frenleme sistemini bozarak intihar etmek isteyen insandır. elektromayetik dalgaların değil cep telefonunun sesinin abs yi bozacağını düşünen versiyonları telefonu kapatmayıp sessize almakla yetinirler.
son gelişmeleri takip eden, eskidendi kardeşim o, bu otobüsler yenilendi diyen, neden şöförlerin hataları küçücük bir alete bağlanıyor diyen, insanın yaptığı uygulama.
Mercedesin hala bir çözüm bulamamsını protesto ederken onca insanı canından edebilecek eylemi yapan uzaylı zekasına sahip insan. *
(bkz: otobuste vibratorunu kapatmayan insan)
otobüs şoförünün kırmızıda durunca çatır çatır mesajlaştığını görünce dumur olup,haklı olarak telefonu açan hatta konuşan insan da olabilir.eee boşuna dememişler "imam sırıtırsa cemaat kırıtır" diye
iddia edildiği gibi aracın abs fren sistemine bir etkisi bulunmadığından yapılması gayet doğal olan şeydir. bilmem hiç dikkat edildi mi, istanbul'daki halk otobüslerinden bazıları mercedes conecto'dur, iett'dekilerle aynı marka ve model. halk otobüslerinde böyle bir uyarı yok. birinde cep telefonuyla konuşmak abs'ye etkili diğerdinde ise değil demekki. ama işin gerçeği otobüste cep telefonuyla konuşmak insanları rahatsız edebilir ve bu yüzden dünyanın birçok yerinde bu uygulama vardır. ancak bizdeki gibi aracın frenlerini bozuyor gibi yalanlarla karşılaşılmaz. ama bizim insanımızın başka türlü laftan anlamayacağına kanaat getirilmiş olacak ki böyle bir uygulama var. neresinden bakılsa saçma bir uygulamadır.
daha detaylı bilgi için: (bkz: otobuste telefonla konusani linc etmek)*

edit: mercedes'in bu olayda bir kusuru yoktur, hoşdere'deki üretim tesislerinde üretilen otobüslerden iett için olanlara bu uyarı istek iett'den geldiği için konulmakta, özel halk otobüslerine ve yurt dışına gönderilen otobüslerde bu uyarı bulunmamaktadır.
rahat hatı tercih etmiş insandır.
$ehirler arası ula$ımda kamil koç rahatı tercih eden ve izmirde ya$amayan bünyelerin eylemidir. çünkü yasak i$areti olmasına ragmen ankara ve istanbulda telefonla konu$sanız da kimse bir $ey demiyor.
bazı otobüslerde hala yasaktır,gerekliymiş de çünkü klima sistemine zararı var imiş. *
(bkz: 07 model ikarus otobüs)
07 model otobüs tahtadan ve muhtemelen önden kağnılar çekeceğinden, dolayısıyla da elektronik sistem olmıyacağından dolayı otobüse herhangi bir zararı olmayacak kişidir. * *
özellikle hakiki koç firması çalışanları bu konuda oldukça kıldır. yalova istanbul arası yapacağım yolculukta idonun tatil olması nedeniyle bu firmayla yola gitmek eylemini gerçekleştirmek zounda kaldım. yolculuk sırasında sayın çalışan bütün herkezle 'telefonunuzu kapatın' diye kavga etti. tam bana doğru geldi ve aramızdaki konuşma:
-küçük bir yakalama operasyonu..
-höng..
-telefonunuzu kapatın..
(tam o sırada cebimde olan elimle telefonumu kapatırım)
-zaten kapalıı..bak..
ve muavin göt olmanın verdiği utangaçlıkla yanımdan uzaklaşır.. bende göt etmenin verdiği huzurla rahat bir yolculuk geçiririm..
(bkz: 70 model otobuste telefonu kapat diyen insan) *
Konunun içinde olan bir elektronik mühendisinin yalancısıyım; yerle teması sadece yalıtkan lastikle olan citaro marka mercedes otobüslerinin metalle kaplı bir kutu oldugunu göz önünde bulundurunuz ve 20-30 kişinin telefonundan oluşan elektromanyetik dalgalarin içeride kisa surelide olsa yaratacagi hasari düşününüz, heh işte pilot otobüslerle bu uygulamaya geçilmek isteniyormuş. Ayrica bazi bazi da fren aksamina zarar verdigi soyleniyor.
geçen gün citaro otobüste şoförün seyir halinde 15 dakika telefonla konuştuğunu gördükten sonra telefonu kapatmanın gereksiz olduğunu düşünen kişi.*
(bkz: kotu ornek olma)