bugün
- dursun özbek ibrahim hacıosmanoğlu kavgası48
- true'nun yetkili olması22
- sevgili bulamayan erkeklere tavsiyeler11
- sözlüğe yön veren 3 yazar11
- iremga27
- 22 kişinin sahte alkolden hayatını kaybetmesi22
- eve yaşlı dede fotoğrafı asmak9
- akp'nin ali koç'u sevmeme nedeni10
- hepimiz küresel hanımın bebekleriyiz10
- kuresel ikinma hanım günaydın neredesiniz yahu11
- 2025 asgari ücret tahminleri15
- niye kitap satılmıyor yahu15
- karısının bir dediğini iki etmeyen erkek8
- tayt giyen kızlar üşümüyor mu sorunsalı9
- türkiye'nin başına gelen felaketler11
- 190 boyunda kaslı yakışıklı zengin erkek cin10
- sözlükte moruq istemiyoz29
- insan olmaya ceyrek kala14
- bir oturuşta 10 bira içemeyip erkeğim demek12
- borçla elde edilmiş sahte refah ülkesi türkiye15
- kısır seven erkek9
- kapadokya8
- 20259
- ali imran suresi9
- bir daha kumar oynamayacağım11
- allah8
- eski tasarıma ne oldu amk17
- son yapılan yemek9
- kıçımın yetkilisi47
- tc numarasını unutmak9
- felsefeden anlayan gitar çalan kaslı zengin erkek14
- true yu evlendiremiyoruz10
- davinson'a eyüp maçında verilmeyen kırmızı kart39
- sinirlenince çaylak atan yetkili8
- etin yakışmadığı yemekler9
- migren ağrısı8
- arda turan8
- istanbul yolsuzluk hırsızlık çirkinlik abidesidir11
- eve erkek misafir gelince durmadan wc giden kız8
- çocukken okunmuş unutulmaz kitaplar10
- türk siyaset tarihinin efsane sözleri27
- galatasaray neden kırmızı kart görmüyor11
- afganistan'a yerleşip islamı dibine kadar yasamak19
- sevdiği kıza sadece sarılıp uyumak isteyen erkek11
- hayat çok mu güzel8
- okan buruk iticiliği10
- tüm mal varlığınızı karınızın üstüne yapar mısınız10
- fenerbahçe9
- uludağ sözlük vefalı yazarlar veritabanı14
- sadece kızların anlayabileceği kız sinsilikleri16
entry'ler (2478)
bmw'nin i4, iX gibi elektrikli araclarinda kullanilan iconic sounds seslerini tasarladi.
sene 2006, görükle'nin kıyısında köşesinde bikaç delikanlı. biri de zall, ismail. hey gidinin gidisi duyurusuz zirveler. verilemeyen dersler, bitirilemeyen üniversiteler.. bir de hiç derdimiz yokmuş gibi sözlük belasını başımıza musallat eden ismail.. eyy ismail, selam olsun sana da.
ulu futbol kulubu. sezonun vasatligindan dem vuran hasbahce bulbullerini de ba$lagina cekiyor masallah.
31. haftada mac eksigine ragmen fenerbahce ile 9, galatasaray ile 11 puan fark mevcut.
31. haftada mac eksigine ragmen fenerbahce ile 9, galatasaray ile 11 puan fark mevcut.
ingilizlerin hindistandaki sefil kolonilere gonderdikleri biralara bozulmasin diye bolca serbetci otu eklemesiyle ortaya cikan bira turu. gunumuzde aciligi, kokusu ve lezzeti ile bir cok firma tarafindan uretiliyor.
amerikan menşeili bira üreticisi. öyle şahane ipaları ve noel zamanı çıkardıkları biraları var ki anlatılmaz.
hakan akdoğan'ın ikinci dünya savaşı döneminde struma'da ve 12 eylül darbesi sırasında yaşananları iki ayrı hikaye ile kaleme alarak, çekilen zorluk ve acıların tesadüflerle nasıl örülerek iç içe geçebileceğini anlattığı keskin roman.
--spoiler--
özellikle yarıdan sonra çok daha keskin, vurucu ve akıcı hale geliyor. okuyanı soluksuz bırakıp son sayfalarında resmen ciğerlerini avuçlayarak sıkıyor. bazen insanlığın ne kadar çirkinleşttiğini yüzünüze vuruyor bazen de çaresizliğin insan ruhunda açtığı yaraları hissettiriyor. bu yüzden mutlaka okunmalı.
--spoiler--
--spoiler--
özellikle yarıdan sonra çok daha keskin, vurucu ve akıcı hale geliyor. okuyanı soluksuz bırakıp son sayfalarında resmen ciğerlerini avuçlayarak sıkıyor. bazen insanlığın ne kadar çirkinleşttiğini yüzünüze vuruyor bazen de çaresizliğin insan ruhunda açtığı yaraları hissettiriyor. bu yüzden mutlaka okunmalı.
--spoiler--
süt icince izi kaliyor ya hani.. evet, o yuzden iste.
eski bursa arap sukru zirvelerinin vazgecilmez citiri.
gectigimiz sene yapimcilari tarafindan peak games'e devredildi.
elisabeth moss denen hatunda ne var da insani kendine bu kadar cekiyor, takip ettiriyor anlamak mumkun degil. bu dizide de akli karisik, ruhsal olarak dibi goren bir dedektifi canlandiriyor ve bunu da cok iyi basariyor. hikayenin sonu tahmin edilebilirlikten pek uzak degil ancak anlatim ve agir islenen detaylar diziyi basarili kiliyor. nedendir bilinmez ama bu aralar ozellikle takintili dedektiflerin konu aldigi diziler sikca yayinlanir oldu.
(bkz: broadchurch)
(bkz: the killing)
(bkz: luther)
(bkz: broadchurch)
(bkz: the killing)
(bkz: luther)
kodumun ingilizlerinin agir aksak ilerleyen polisiye dizilerinde ne denli basarili olduklarini tekrar kanitladiklari bir hadisedir efendim. kisa surede nihai sona ulasan luther'dan sonra aradaki boslugu bi nebze olsa da doldurdu.
ayrica bunu seven bunu da sevdi: top of the lake
ayrica bunu seven bunu da sevdi: top of the lake
hakikatli bir tespit. boylece kwashiorkor hastasi afrikali cocuklar gibi neden gobekli oldugumuz da cozuldu amk! kadin etindeki protein eksikligimizdenmis ya lan hersey. vay vay vay.
kuzguni rengi kaplanmis ruhumda lanetlerden zerresine kadar siyiramadigim loş, gün görmez geçkinliklerin tek bir soluğu... karanlık diplerden ışığın saklı olduğu, akıp giden, sessiz ve habersiz, ömür dolu cevherlerim gömülü yarınlarda.. estikçe yırtılıyor içimde kaplı, mat ve kirli tortular ve kimse bilmez, bilmek istemez sönen yıldızlarımı.. gerildikçe yaylarım, titriyor içimde evet, evet titriyor dizlerim, korku kaplıyor içimi, titriyor içim, kaplanıyor içim, mat ve kirli tortular ile..
değerinden beş misli eksiliyor devalüe yaşlarımız, kaşısında durduğu kalbin zincirleri kaç tur atmışsa kapıda, tekmelendikçe ziyanı daha fazla aslında.. hep sonradan gelir ya bir de aklım başıma, sonradan gelen aklım hangisi, bir anda, anından fazla, korkutan kereler gelen akıllarımdan hangisi doğru olan? kimse bilmez, bilmek istemez.
değerinden beş misli eksiliyor devalüe yaşlarımız, kaşısında durduğu kalbin zincirleri kaç tur atmışsa kapıda, tekmelendikçe ziyanı daha fazla aslında.. hep sonradan gelir ya bir de aklım başıma, sonradan gelen aklım hangisi, bir anda, anından fazla, korkutan kereler gelen akıllarımdan hangisi doğru olan? kimse bilmez, bilmek istemez.
musterisinin magduriyetini gidermeye nedense yanasmak istemeyen bir firma. 1 ütü dusunun ki, piyasadaki "eh iste fena degil" diye tabir edilecek diger ütülerden 4-5 kat daha pahali. bir ütü dusunun ki bu fiyatina ragmen gomleklerde, tshirtlerde ve diger giysilerinizde kahverengi kucuk lekeler birakiyor. ve tam 4 sefer bu ariza nedeniyle servise gitmesine, her seferinde alt tabaninin degismesine ve gerekli parcalarinin bakim ve temizligi yapilmasina ragmen hala inatla ayni lekeyi biraksin.
ve esas bezdiren nokta, tefal teknik servis teknisyeni ve bolge yetkililerin yaptigi test sonucu ütüde herhangi bir teknik sorun olmadigini belirten bir telefon almis olmaniz. yani bu ütüde teknik bir sorun yoksa neden gömleklerimde leke birakiyor kardesim? sizin teknik sorunu yok dediginiz ütü yuzunden ben bir gomlegi lekesiz giyebilmek icin 3-4 hatta gerekirse 5 defa yikamak zorunda kaliyorum. 40 tl verip aldigim arzum marka ortalamanin altindaki ütü bile tek seferde canavar gibi, misler gibi gömlek giydirebiliyorken sizden aldigim ve 220 tl para odedigim ütünün de bana benzer bi keyif yaratmasi gerekiyor.
her defasinda kullanilan sudan bahsediliyor. ilk arizada cesme suyu kullanin dediler, sonuc ayni. sonra damacana suyu kullanin dediler, sonuc ayni. daha sonra suyu kaynatin ve dinlendirin oyle kullanin dediler sonuc ayni. her seferinde suyu nasil kullanacagimiz anlatiliyor ama anlattiklari su kullanma sekillerine ragmen ütü inatla, siyan edermiscesine, hayata karsi tavir almiscasina gomleklerime o lanet kahverengi imzasini atmaya devam ediyor. tefal de bunun teknik bir ariza olmadigini soyluyor. madem oyle alin dandik ütünüzü bi psikologa goturun de tedavi ettirin, baska bir yol kalmadi heralde.
acikcasi toplamda 5 kere ayni arizayi vermis bir ütünün 50 defa özürler dileyerek iade alinmasi ve musterinin magduriyetinin giderilmesi gerekirken tefal'in yaptigi kesinlikle musteri memnuniyetine yakismayan, sig, cozum uretmekten uzak bir anlayistan oteye gitmiyor. bundan sonra ne olursa olsun asla tefal, moulinex, rowenta, krups ve diger markali urunlerine elimi bile surmem hatta esime dostuma da tavsiye etmem. ben boyle bir eziyet gormedim. alti ustu ütü, uzaya adam gondermiyoruz.
ve esas bezdiren nokta, tefal teknik servis teknisyeni ve bolge yetkililerin yaptigi test sonucu ütüde herhangi bir teknik sorun olmadigini belirten bir telefon almis olmaniz. yani bu ütüde teknik bir sorun yoksa neden gömleklerimde leke birakiyor kardesim? sizin teknik sorunu yok dediginiz ütü yuzunden ben bir gomlegi lekesiz giyebilmek icin 3-4 hatta gerekirse 5 defa yikamak zorunda kaliyorum. 40 tl verip aldigim arzum marka ortalamanin altindaki ütü bile tek seferde canavar gibi, misler gibi gömlek giydirebiliyorken sizden aldigim ve 220 tl para odedigim ütünün de bana benzer bi keyif yaratmasi gerekiyor.
her defasinda kullanilan sudan bahsediliyor. ilk arizada cesme suyu kullanin dediler, sonuc ayni. sonra damacana suyu kullanin dediler, sonuc ayni. daha sonra suyu kaynatin ve dinlendirin oyle kullanin dediler sonuc ayni. her seferinde suyu nasil kullanacagimiz anlatiliyor ama anlattiklari su kullanma sekillerine ragmen ütü inatla, siyan edermiscesine, hayata karsi tavir almiscasina gomleklerime o lanet kahverengi imzasini atmaya devam ediyor. tefal de bunun teknik bir ariza olmadigini soyluyor. madem oyle alin dandik ütünüzü bi psikologa goturun de tedavi ettirin, baska bir yol kalmadi heralde.
acikcasi toplamda 5 kere ayni arizayi vermis bir ütünün 50 defa özürler dileyerek iade alinmasi ve musterinin magduriyetinin giderilmesi gerekirken tefal'in yaptigi kesinlikle musteri memnuniyetine yakismayan, sig, cozum uretmekten uzak bir anlayistan oteye gitmiyor. bundan sonra ne olursa olsun asla tefal, moulinex, rowenta, krups ve diger markali urunlerine elimi bile surmem hatta esime dostuma da tavsiye etmem. ben boyle bir eziyet gormedim. alti ustu ütü, uzaya adam gondermiyoruz.
"oralar kaos ortami, ben burada iyiyim haci" diyordu ama 1. nesil silik olmus. lan ben neyse ahahaha