bugün

brezilya,hollanda,italya nın favori olduğu kupa.gönlümde hollanda var.hollanda her dünya kupasında iyi oynar,ancak şansızlıklarını yenemezler,cenabetlik var üzerlerinde.italya ile final maçında dünya kadar gol kaçırıp,4 tane penaltı kaçıran tarihte ilk takım.oynarlar oynarlar ama sonuca gidemezler.artık şeytanın bacağını kırmasını istediğim takım.
kendi evimiz diyebilecegimiz bir saha avantajina sahip olacagimiz ama bu avantaji hice sayarak eleme turundan cikamadigimiz, insanin kendi ülkesi olmayinca baska ülkelerle avunmak zorunda kalmasina sebebiyet veren, heyecanli maclar olmasini istedigimiz, portekizin ipi gögüsleyecegini düsündügümüz 2006'nin en önemli spor organizasyonu.
arjantin-fransa-hollanda-ingiltere dörtlüsünden birinin alacağı kupa.
yaptığım eşleştirmeler sonucu finalin hollanda ve arjantin arasında geçeceği ve arjantinin 20 sene sonra şampiyonluğa ulaşıp beni havalara zıplatacağı turnuvadır. bu yazın hit şarkısı için ise;
(bkz: we wont cry for argentina this summer)
brezilya'nin dogal olarak favorisi oldugu****** dunya kupasi.tabi gonul arjantin'den yana o ayri, brezilya-arjantin finali hic fena olmazdi seyir zevki acisindan.
Milli takımımız katılmış olsaydı kendi evinde gibi oynayacağı ama şimdi pek keyif vermeyecek yazlık eğlence.
"ohne türkei kann es nicht sein"*

ayrıca;

anti-isviçre
afrika takımlarının çok kötü oldugu * * hatta gruplarından bile çıkamayacağı turnuva
artık fazla zevk alınmamaya başlanılan kupa.
2006 almanya dunya kupasıyla çakışan turnuva.
trinidad & tobago, fildişi sahilleri, angola, ekvador gibi ülkelerin bulunup, türkiye'min bulunmadığı, trinindad'ın aldığı puana kendi takımım almış gibi sevindiğim, sürprizlere açık turnuvadır.

aramaya inanmış, gözlerine inanamış yazar.
arjantin'in kupayı kaldırmasını istediğim turnuva.
kimsenin prim tanımadığı çek cumhuriyetinin büyük bir sürpriz yaparak finale kadar geleceklerini tahmin ettiğim ve finalde de brezilyayı yenerek kupaya uzanacaklarını düşündüğüm dünya kupası turnuvasıdır.

ea sport tarafından çıkarılan fıfa 2006 world cup oyununda da baştan sona bilgisayara oynatılan oyunu finalde brezilyayı 2-1 yenen çek cumhuriyeti kazanmıştır. ha o bir bilgisayar oyunudur. benimki de şahsi görüş zaten ama takımlara bakıldığında en iyi takım oyununu da çeklerin oynadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

saygılar efenim. 10 temmuzda tekzib etmemek dileğiyle.

edit : (bkz: erken edit geldi dikkat edersen)

efenim şimdi şöyle oluyor. en iyi takım oyununu çekler oynuyorlar ama herşey takım oyunu demek değilmiş diyor ve aniden, hızla ve seri bir şekilde uzaklaşıyorum.

ah ulan çek cumhuriyeti
yaktın bütün hayallerimi
şimdiye kadar ki hiç bir maçı 90 dakika izlemeyerek artık yavaş yavaş değerinin kaybedildiğini düşündüğüm kupa... **
çek cumhuriyeti ve ekvador hariç göze hoş gelen bir futbol izlettirmeyen takımların yarıştığı şampiyona. * * *
gelecek yıllarda kupanın adının "brasil cup" olarak değiştirilip...sadece brezilya'nın katılacağı kupadır...

(bkz: brezilya a takımı)
(bkz: brezilya b takımı)
(bkz: brezilya ümit milli takımı)
(bkz: brezilya u19 takımı)
heyecanıyla kalitesiyle uzaktan gollerin oranıyla son dakika da gelen golleriyle taktik anlayışların üstünlüğüyle mükemmel bir dünya kupasi izliyoruz
brezilya nın 2.turda elenmesi muhtemel turnuva *.
kalbimin mavi-beyaz olarak arjantin için attığı kupadır.
italyanın alacağını düşündüğüm,italya brezilya yada arjantin finali iyi gider dediğim kupa..
togo,tunus,suudi arabistan,kosta rika,togo,ekvador,iran,trinidad tobago,japonya,avustralya gibi takımlar görüldükten sonra katılsaydı Türkiye yine ilk üçe girerdi dedirten organizasyon.
şu ana kadar yapılan maçlara bakıldığında, arjantin'in favori olduğu ve taraftarlarının yüzünü güldüreceğine inandığım şampiyona. * *
(bkz: 16 haziran 2006 arjantin s karadag maci)na kadar oldukca bayık gecen bundan sonra butun macların bu mac gibi olamsının temenni edildigi bi nevi futbol bayramı.
4 sene öncesi düşünüldüğünde bu yıl (arjantin dışında) brezilya dahil maçların sıkıcılığına inanamadığım henüz renklenememiş ateşlenememiş 2006 almanya dünya kupası maçlarıdır.
(#359826)