11 yaşında almanya'dan izlediğim fenerin şampiyonluk kaçırdığı galatasaray'ın şampiyon olduğu sezon.
Hayatımın en heyecanlı 16 dakikasına sahip olan maç.

Hatırlıyorum, hayatımda ilk defa kapalı yüzme havuzuna gitmiştim. Son 16 dakika kala havuzda kimse yoktu. Herkes ufak bir radyonun başına toplanmıştı. Sonrası ise büyük bir sevinç.
elle kolla değil bilekle, parayla pulla değil yürekle diye özetlenebilecek şampiyonluk bunu çok güzel anlatan kitabı bile çıkmıştı.
Sasa ilic' in büyük payı olmuş önemli şampiyonluk.
Bu sezondan sonra fenerbahçe nin çöküş sezonu başlamıştı. Sonraki 6 sene içerisinde buna benzer 2 şampiyonluk daha kaybedecekler ve bir çok kupayı finallerde kaybedeceklerdi.
galatasaray içinse diğer 19 şampiyonluktan daha büyük olan şampiyonluktur.
en keyifli şampiyonluğumuzdur.
fenerlilerin ' saidou'lu, orhan ak'lı takım ; nasıl olurda aurelio'lu,alex'li, appiah'lı,rüştü'lü,luciano'lu, anelka'lı, tuncay'lı bizi geçer ya ' diye hayıflandığı ve kesin şike var dediği şampiyonluktur. ben açıklayayım ?
mondragon'lu, song'lu, tomas'lı , ergün'lü, hasan şaş'lı , hakan şükür'lü , ilic'li takımın ; selçuk şahin'li , mehmet yozgatlı'lı , önder'li , servet'li , ümit özat'lı, kemal aslan'lı takımı geçerek olduğu şampiyonluktur. bundan daha doğal ne var ?
http://www.youtube.com/watch?v=CnKws97ebZ0
birilerine çok koymuş şampiyonluktur.
şikeli şampiyonluktur. cevap veremeyenlerin demagoji yaptığı '' onolko yodok otordo'' lan o denizli'nin yediği gol manisa'nın yediği gol ne? onları anlat önce. evet.
adnan polat'ın galatasaray başında olduğu haftalar önce 20:45 denizli manisa plakaları işaret ederek şampiyon olacaklarını ilan ettiği sezon. bunu diyen adnan polat bakın nerede?

https://mobile.twitter.co...59825585707229184/video/1

fenerbahçe'ye kök söktürüp maçı berabere bitiren denizlispor galatasaray'dan yediği gole bakın hele tabi bu gol şike değil yahu olur mu?

http://www.youtube.com/watch?v=p9nSHpDgI7c

bunları görmezler tabi. he ayrıca o sezon fenerbahçe galatasaray'a 4 çekmişti hatırlatmak isterim. temizdir canım hiç cemaatsaray şike yapar mı? süleymanu elinden topu yanlışlıkla kaçırdı zaten. evet.

edit: fenerbahçe'yi 4-2 yenen manisaspor galatasaray'a 3-2 yeniliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=iYfVR9OHfjI

kalecinin song'tan yediği gole bakın.

boşa 20:45 diye bağırmadı cemaatsaray başkanı adnan polat. tabii canım ne şikesi? evet.
Hala bazı fenerli trollerinin bir taraflarını yakmaya devam eden durum. Aklı başında fenerlileri tenzih ederim.
Kadıköy şampiyonluğu ile Galatasarayimin en güzel iki şampiyonluğundan biri.
uefa kupası kadar ağlatmasada gerçekten bitirmişti bizi. 16 dakika neydi öyle ya.izleyipte duygulanmamak elde değil.
tarih 2009-2010 oldu fakat bugün açıp izlediğimde hala kendimi tutamayıp ağlıyorum. o gün hayatımın en güzel günüydü.

tanım: galatasaray'ın tarih boyunca kazandığı en anlamlı şampiyonluğudur. uefa kupası bile bu kadar ağlatmamıştı.
gün itibariyle aradan yaklaşık beş ay onbeş gün geçmesine rağmen malum takım taraftarlarının hala unutamadığı şampiyon.demek çok koymuş, biz bile unuttuk...

edit : 13 sene öncesini bile hatırlayanlar var, o daha çok koymuş demek.
sampiyonlugun elle kolla degil bilekle, para pulla degil yürekle oldugunu ispatlayan galatasaraylı futbolcularin sezon sonu elde etdikleri başarı.
(bkz: 2007 hedef 17)
aziz yıldırım ın gata da tedavi görmesine neden olan olaydır.

(bkz: göte giren şemsiye açılmaz)
faust veya seytanin cekiciligi kadar iyi bir eserdir.sanli galatasaray in eseridir.
gerçekleri tarih yazar
tarihi de galatasaray
(#143720)
hasanın denizli golünden sonra sahada delirmesidir,
mondinin göz yaşlarıdır,
kralın liderliğidir,
geretsin olgunluğudur,
adnan polatın saatidir,
canaydının soyunma odasına inip "bu tanrının bir lütfudur, nihayet beni sevilen adam yaptınız. teşekkür ederim" konuşmasıdır,

2005-2006 sezonu şampiyonluğu:

galatasaray ruhudur!!!
Bana kapalı üstte, koca tribünü öptüren şampiyonluktur. sabrinin attığı 2.golden sonra soluk alıp, denizlinin golüyle ağlamaya başladığım, febe maçının son 10 dakikasının ömrümden 3 yıl götürdüğü ama allah'ım, yumurtaya can veren rabbim, şu azizi bildiğin gibi yaptın yaaaa, sana şükür allahım dedirten şampiyonluktur. neymiş aziz efendiiii, senden büyük Allah varmış. maça gitcem diye anneme bile gitmemiş, telefonla anneler gününü kutlayıp, sana kupayla döncem annemmmm demiştim. gece yarısı yanına uğrayıp, şampiyon anneciğim ne istersen iste bendennnn diye şarkılar söylerken eeee artık bi burma bilezik alırsın bana demesiyle, olduğumuz yer bir bardı, neeeee düdüklü tencere mi diyerek sıyırmaya çalıştığım 14 mayıs 2006 gecesi, 30 kusür senelik hayatımın en güzel gecesidir. bir de kendimi, gecenin 3ünde tvde uçaktan inen azize'ye doğru parmak hareketi yaparken yakalamışlığım vardır ki, helal demişimdir kendime. bir de unutmadan eklememeliyim ki, en son ağladığım şampiyonluk 13 senenin üstüne şampiyon olduğumuz ve benim hiç şampiyon olmadan galatasaraylı olduğum zamandır. kapalıdan bi arkadaşın da bana sarılıp, sezonun başından beri buradasın, bu şampiyonluk senin ablaaaaa demesidir ki, beni daha da ağlatmıştır. *
galatasaray'ın farklı bir mizaç olmasının kanıtı, bize verilen hediyesidir.galatasaray ruhu, tüm olumsuzlukları ve kötümserlikleri bir şekilde kendinden uzaklaştırarak ve bu yolda emin adımlarla yürümenin verdiği mutluluk kadar endişeyide bizlere tattırmıştır.bu olaydan bir ders çıkarmak gerekir; bu ders ise futboldan uzak bir kavramda, gelip geçiçi olduğumuz şu hayatta pes etmemek, tüm olumsuz koşullara rağmen pozitif düşünmek, çalışmak olgularını hayat felsefesi haline getirip, sonu olan yolun sonunda mutlu olabilmektir.yenilgiyi kabullenmemek, tüm olumsuz eleştirilere rağmen dimdik başı yukarı bakan bir felsefedir bu.bu öyle bir felsefedir ki, zamanına göre karşılıksız oynamak, hiçbirşey istemeden verilen sevginin görüntüye dönüşmesini sağlamak ve sonunun ne olacağını hiç düşünmeden anın gerekliliğini yapmaktır.neden galatasaraylısın sorusuna verilecek en güzel cevaptır, 'kendisine güvenen biriyim' demek.imkansızı istemek ve onu kovalamaktır galatasaraylılık.herkesin kendisine göre en büyüktür galatasaray'lılığı.galatasaray tek aşk'tır.galatasaray, galatasaray taraftarları için sadece bir spor kulübü değildir.galatasaray kimisi için en büyük dost, kimisi için sevgili bir evlat ve kimisi için bir baba'dır.karşılıksız sevmek böyle bişeydir.nolucak bu galatasarayın hali sorusuna verilecek en güzel cevaptır; 'şşş sessiz ol galatasarayı uyandıracaksın' demek.arzuların peşinden koşmak, bazı hayat geçekleri olan para, pul vs.'nin tuvalete atıp sifonun çekilmesidir galatasaray ruhu.başlamanın değil inanmanın, mutlu sonun yarısına tekabûl ettiğini anlamaktır galatasaray'lılık.bir güzel sözde galatasaray'lıyım demek değil midir zaten?ne mutlu seni sevene, teşekkürler galatasaray.
mustafa keçeli * hayratıdır.

allah ondan razı olsun