bugün

/20
Okuyamadığım yazarlardan
Hayvan çiftliğini
Çok övdükleri için okuyabildim.
Başlayıp bitiremediğim nadir kitaplardan ya.
Bir türlü akmadı bende bilmiyorum.
Ben bipolarım. Bu kitaptaki baskıdan daha büyük baskı yaşadım. Kitapta "Kafatasınızın içindeki birkaç cm hariç hiçbir yerde özgür değildiniz" Der ya? işte ben kafatasımın içinde de özgür değildim. Çünkü, düşüncelerimin de okunduğunu düşünüyordum.
Orwel'ın anti-komümist kitabıdır. Kitabın bence en büyük eksisi, merkezileşen hegamonyayı, her şeyi kontrol ve denetm altına almak isteyen büyük baskıyı, evrensel bir olgu olarak değil, tarihsel (SSCB) ve reel bir durum olarak ele alması.

Bunun altında, Orwell'ın sıkı bir Komünist ve gönüllü olarak katıldığı ispanya iç Savaşı'nda, Stalin'in ihanetine (bu kelimeyi kullanmak istemiyorum ama ) tanık olarak, batılı bir çok aydın gibi büyük bir hayal kırıklığı yaşaması ve sonucunda bir anti-komünist olarak eve dönmesi yatıyor. Sonradan yazdığı Hayvan Çiftiliği de, 1984 gibi reel sosyalizm eleştirisidir.
Otoriter ve hitler benzeri şeylerin olabileceeni insanların nasıl korkak ve şartlara uyum sağlayan yaratıklar olduklarını anlattığı çok merkezi bir kitaptır. 12 saatlik almanca bir okuma kaydı da mevcuttur.
Kitap içinde bir diyalogda düşünce suçu işlenmesin diye devletin ilgili kelimeleri unutturulmaya kaldırmaya çalıştığını anlatıyor.
hayvan çiftliği daha güzel daha sürükleyiciydi.
Ben olsam 2**4 koyardım kitabın adını. Orwell o 2024ü anlatmis aslinda 1984 günümüze göre naifmiştir.
(bkz: nineteen eighty four#44220706)
1984 kitabının filmini izlemiştim.Kendimi o kadar çok kaptırmıştım ki,orada yaşayan insanların köleliğini derinden hissettim.

Kitabını okumaya üşenenler filmini izleyebilir.
ingiliz yazar George Orwell tarafından kaleme alınmış olan alegorik, distopik ve politik bir romandır. Kitabın sıkıcı bir anlatım dili vardır. 216. sayfadayım ve okumaya üşeniyorum.
asgari ücretin 16.421 lira (şimdiki 0.016421 tl) olduğu yıl. enflasyon hesaplaması ile günümüzde 1243.64 ​tl yapmaktadır.
çok merak ediyorsanız filmini izleyin geçin. kitap okumayı seven biri olarak çok kalın olmasada kitabı fazlasıyla sıkıcı sürükleyici değil. ara vere vere zar zor bitirdim.. kitapta adamın okuduğu kitaba yer vermiş yuh dedim 50 sayfa kitap içinde kitap okuyoruz ne okuyorum dedim ya.. şahsen kendi okuduğum distopya bilimkurgu fantastik romanlar bu kitaba her anlamda bin basar ama işte siyaset araya girince kitap abartıldıkça abartılmış.
Brunei nin birleşik krallık'tan bağımsızlığını kazandığı yıl.
1945 sonrası dünyayı anlatan kitap . köle - efendi düzeni çağı .
Devletlerin danışıklı dövüşünü cok güzel anlatan kurgu roman. Okurken buhranlara giriyorsunuz.
Bu kitabın yazarının bir de hayvan çiftliği adında bir eseri vardır ki bence kurguyu ve sistem eleştirisini 1984'den daha güzel bir şekilde bu kitapta satırlara dokebilmiştir.
merak ettiğim milletin övdüğü kitap. pdf sini indirmiştim ama okumak nasip olmamıştı. bugün ise kız kardeşimin elinde gördüm şaşırdım bulmuş getirmiş okuyordu hemen elinden aldım bitirmek farz oldu.
Hayatlarında 3 sayfa dahi kitap okumamış bireylerin oradan buradan duyduğu laflarla "hööö olom törkiye'yi anlatıyo hee" diye ciyakladığı overrated kitap.

Bir diğeri için (bkz: hayvan çiftliği)

Birader sizi izliyor kıs kıs kıs.
bir george orwell kitabı.
Geç de olsa buluştuk bakalım.

görsel
kitabın yazım tarihi hakkında tevatür muhtelif. en yaygın kanı 1949-50 yıllarında yazıldığı yönündedir
hakkında bazı edebiyat ve distopya düşmanlarının balon benzetmesi/ hakareti yaptığı şaheser. Adam ispanyol iç savaşında savaşmış, stalin yardım sözü verdiğinde sevinmiş lakin stalinin aldatmacasını görmüş onunda emperyalizmin sahte solu olduğunu anlamış ve 1984 hayvan çiftliği gibi eserleri yazmıştır.
güzel romandır ama telif olayından sonra herkesin elinde görmek kabak tadı verdi.
Abartılan balon bir romandır. Evet.
-insan insana nasıl hükmeder ,Winston?
+Winston biraz düsünüp "Acı çektirerek " dedi.
1234...20
© copyright 2005 - 2026