bir erdoğan beyanıdır.

http://www.habergzt.com/e...ihi-kabul-etmiyorum/7911/

nedense bu aralar chp seçmenini germeye çalışıyorlar.
etmiyorsa siktir olup gitmelidir.
Tarih derslerinin müfredatından 1919dan sonrasını çıkardıklarında ses çıkarmayan halk buna da ses çıkarmaz.
bende onu kabul etmiyorum ama hala elini kolunu sallayarak dolanıyor ortalıklarda...

bugünlerde değişik ses tonlarıyla kavmini toplamaya, toparlamaya çalışıyor bir şeyler patlatacak gibi geliyor..
ensar'dan yüklenmeyi kessinler diye vatandaşa atılan kemiktir bu tip şeyler...
tarih kimsenin kabulu ya da reddi kadar basit değildir. o yüzden kabul etseler ne etmeseler ne
ilber ortaylı'dan iyi bir cevap hak eden çıkıştır. sanki onun için söylenmiş gibi.
cumhuriyetin ekmeğini yiyip filizine laf etmek ancak bir hainin işidir.
bugünlerde kuran-ı kerimi okuyorum, anlamak için sakin sakin, sindire sindire.
orda bir ayet diyor ki; allah ın şaşırttığına sen asla yol sağlayamazsın.nisa/88
firavunun hikayesi de var.

imam hatipliler böyle hain mi oluyor hep, merak ettim bak şimdi. yoksa ateist oldu da bize rol mu yapıyor.
nankörlük lanetleniyor hafız, sen napıyon? seni dürtüp uyaran yok mu yahu.
ben sana şunu diyorum; edep ya hu

sen kendin bilmez isen haddini, hem unuttuğun hem de kullandığın yaradan çok feci bildirecek.
kendine gel hafıss. sonun valla çok kötü olacak. ben demiyorum, o meydanlarda elinde salladığın kitap diyor. bi aç oku istersen unutmuşsun belli ki...sana yaranmak için gaz verenlere güvenme, bir gün karanlığın ortasında yanan bir lamba gibi yapayalnız kalacaksın, zoru gördüklerinde, çıkarları bittiğinde yalnızsın, unutma. işte o gün cumhuriyet ipine tutunacaksın belki utanarak belki yüzsüzce ama tutunmak için aradığın tek şey bugün ihanet ettiğin o büyük nimet olacak. o gün inan atatürkü rahmetle anacaksın.
Sırf polemik ve gerginlik yaratmak için yapılmış bir açıklamadır. Türk tarihi 1919 dan başlamaz. 1919 da başlayan türkiye tarihidir.

Türk tarihi teoman han (hun imparatorluğu kurucusu) ile başlar.

Yani, göktanrı inancına inanan mete han da, müslüman olan karamanoğlu mehmet bey de, devrim lideri mustafa kemal atatürk de türk tarihine dahildir.
recep tayyip erdoğan'ın yeni polemik konusudur. muhtemelen sümenaltı edilen bir şeyler var yine. orta yaşlara geldim. ben 1919'dan başlatılmış bir türk tarihi okumadım.

islamiyet öncesi türk tarihi: hunlar'dan başlar talas savaşı'yla biter.
türk islam tarihi: talas savaşı'ndan tanzimat fermanı'na kadardır.
türk devrim tarihi de tanzimat'la başlar.

burada erdoğan'ın okuduğu okulun belli olmadığını hatırlatmadan geçemeyeceğim.
kontrolünü tamamen kaybetmiş zat tarafından söylenen şeydir. chp veya mhp partisinin genel başkanı olmuş olsam gelen bu ortaya öyle bir vole çakardım ki bir daha değil kalabalıklar karşısında böyle şeyler söylemeyi kürsüye çıkmaya korkarlardı.

ulan iktidarın kendisi sapkın muhalefetin çoğunluğu resmen aciz azınlığı ülkeyi bölmenin derdinde hakikatten ülkecek ekmeğe mi bastık küle mi işedik ne yaptıysak öyle bir çarpılmışız ki belimiz doğrulmuyor yıllardır..
rte demogoji yapıyor.

mustafa kemal, türk tarihi'nin yalnızca osmanlı'dan ibaret olmadığını savunmuştur. bu yüzdendir ki orta asya türk tarihi müfredata girmiştir.

biraz aklını kullanan insan kara kuvvetlerinin kuruluş tarihinin m.ö. 209 olduğunu görse tarihin 1919'dan başlamadığını anlar.

mustafa kemal rte'nin karşı çıktığı düşünceyi savunsa kara kuvvetlerinin kutuluşunu 1919 yapardı.

16 türk devleti'nin bayraklarını yıldız olarak cumhurbaşkanlığı forsuna işletmezdi.

insan, popülist cahiller tarafından yönetildiğini görünce üzülmeden edemiyor doğrusu.

öyle birisini düşünün ki 3-5 yüzde fazla oy alacağım diye devleti'nin halkının dini duygularıyla oynasın etnik bütünlüğünü parçalasın.

utanıyor insan sadece utanıyor.
1982 de kurulmuş bir okuldan 1981 de mezun olmuş bir deha ile karşı karşıyayız
anlaşılan amerika gene bu işid de senin izlerini yakaladım diyecek ki, bu da pon pon kızları ileri sürdü.

(bkz: dolmabahçe mutabakatı)
Talihsiz açıklamalarından biri dahadır.
Biz ulusuz. Ve milyonlar bu tarihi yürekten ve saygıyla kabul edeli yıllaaaar oluyor.
Var mı ötesi...
(bkz: türk kızılderili kardeştir ayrım yapan kalleştir)
kardeş biz de etmiyoruz. orta asya diye boşuna mı diyoruz? atatürk bir osmanlı askeri idi. zaten gerçekten atatürkçü olan birinin osmanlıyı reddettiğini de sanmıyorum. 1919 da tarih mi başlar lan? kim ne üfledi kulağına da böyle bir açıklama geldi? fakat konuşmada bir cinslik var çünkü son 600 yılı soyutlaştırılmaktan bahsedilmiş. daha da eskiye git korkma. osmanlı birleştirici unsur diye düşünüyorsun da biraz kitap okuyarak ya da en azından bu konuda kanıtlarla konuşan insanların programlarını izleyerek dahi türklüğün ne kadar eskilere gittiği görülebilir. kitaplar yetmez demiş doğrudur. anıtlarımız var. milliyetçiliği ayaklar altına almak yerine şimdiki tutum olsa bu kadar bomba patlamazdı.
karşı çıkanlarının türklüklerin bir arapınkinden az olduğu beyanat.

Türk'ün tarihi ne 750 talasla başlar ne 1071 malazgirtle ne 1299 osmanlıyla ne 1453 le ne 1919 la ne 1923 le başlar.türk tarihinin ne zaman başladığına tarih bile şahit değildir aq boş boş konuşmayın.
neye binaen söylüyo ki bunu?... eger daha önceki rejim olan padişahlık rejimini geri getirmek için söylüyosa, zaten, iyice geriye düşmüş demektir.

ilk bulunan araba o zamana kadar yapılmış en müthiş aletlerden biri olmakla birlikte, o araçla bugün trafiğe çıkamazsın.

her çağ kendi gerçekliklerini getirir. ben otomotiv tarihinin 2005 yılında başladığını kabul etmiyorum, diyemezsin. 2005 yılında teknolojinin geldiği noktaya göre yeni normlar dünyadaki bütün sanayi devleri tarafından kabul edilmiştir, üretimler ona göre yeniden düzenlenmiş, devletler buna göre yasalar çıkarmıştır, fren mesafeleri, araç ağırlık balans ayarları, ona göre ayarlanmış, caddelere ona göre sürat limitleri koyulmuş, eskiden 50´ye izin verilen bazı caddeler, bugünkü araç teknolojisi çokdaha geliştiği için sürat limiti 80´e çıkarılmıştır.

sen böyle bi zamanda ben bunu kabul etmiyorum, diyip, düdük gibi at arabası tekerlekli arabayla trafiğe çıkmak isteyemezsin. gülerler sana.

her zaman söylendiği gibi, bir kez de biz burada tekrar edelim - çağa ayak uydurmak zorundasın!!

19.yyılda insanlar başka türlü giyiniyorlar, başka türlü düşünüyorlardı, din olayını başka türlü algılıyorlardı, hatta demokrasiyi bile başka türlü algılıyolardı.

sonradan olay çok değişti, büyük savaşlar çıktı, milyonlarca insan öldü, demokrasinin ne kadar gerekli bişey olduğunu insanlar şehirleri uçaklar bombalarken öğrendiler.

sen bu kazanımları reddemezsin. kabul etmek zorundasın.

savaşma seviş dönemi bile artık 45 yıl geride kaldı. ve sen hala 1919´dan bahsediyorsun. dindar nesilden bahsediyorsun, dindarlığı özgürlükmüş gibi, mahalle baskısını çok güzel birşeymiş gibi göstermeye çalışıyorsun.

kusura bakma ama- bunda başarılı olamayacaksın. çünkü sen ve etrafındaki herkes - siz bu çağı yakalayamamışsınız. günün zeitgeist ını yakalayamamışsınız.

2016 yılında 1919 yılından daha önceye özlem duymak, biraz garip birşeydir.
biz de 2002 ve sonrasını kabul etmiyoruz paşam.
Çıktıgın kara delige geri dönmelisin dostum hem belki zamanda yolculuk falanda yaparsın belki.
görsel