bugün

entry'ler (13)

dersimliler kürt mü türk mü ermeni mi süryani mi

halkı alevi olduğu için insanlar nefret edip adını karalamaktadır. Halkın neredeyse tamamı zaza veya türkmen asıllıdır.

bu aralar karalama kampayanlarına maruz kalan bir il. Halkı %70 zaza , %30 türkmen asıllıdır.

neredeyse tamamı zaza ve türkmen asıllıdır.

zaza

Elazığın başkenti olduğu millet. Tunceli Ve Elazığın nerdeyse tamamı zazadır. Elazığ Ve Bingölde merkez zazacası. Tunceli Ve Erzincan illerinde zazacanın kuzey şivesi konuşulur.
(bkz: Elazığ)
(bkz: Tunceli)
(bkz: Bingöl)
(bkz: Erzincan)

zaza

memleketim elazığın nerdeyse tamamı zazadır. elazığda ana dil zazaca diyebiliriz. Tunceli ve Elazığ ' da çoğunluk zazadır. Bunun dışında Erzincan , Bingöl , Urfa - Siverek , Diyarbakır - Çermik , Erzurum Belli ilçelerinde yaşarlar.

18 yaşındaki ergenleri vekil olması

Saçmadır çünkü o yaşta fikirler tam anlamıyla oluşmaz. Sık sık siyasi döneklik yaşanmasına sebep olur.

ölmek istemek

Yılmaz Güney ölmeyi isteyen bir insandı mesela.
(bkz: Ölüm Beni Çağırıyor Şiiri)

muharrem ince

tek kelime ile adamın dibidir. Bu ülkede harcanan önemli değerlendendir.

kürt kana ihtiyaç duysa verir misiniz

evet faşistler bu soruyu sorar. açılan en boş başlık

devlet bahçeli

Kendisi kripto ermenidir. doğu ötükileştirmiştir. doğudaki vatanseverlerden sittin sene oy alamaz. ayrıca milliyetçi olduğu için %40'lık kesim olan Kürt , Çerkes , Zaza , Arap , Lazlar tarafından oy alamaz.

tuncelili bir alevinin başbakan olacağına inanmak

Bu Faşist ülkede imkansızdır. Tunceli Dışlanan bir ildir. Pkk'da o insanların canını yakıyor. insanlarına cidden üzülüyorum.

tunceli

Türkmenleri Ve Zazaların Yoğunlukta Olduğu Şehirdir. Pertek Ve Çemişgezek ilçesi Sünni ilçelerdir.

ezhelin tutuklanması

Yerinde gereken birşey, çünkü ufak çocuklar "küvette sex" diye bağırarak şarkı söylüyordu.