bugün

entry'ler (160)

beyaz yaka yalakalığı

Bazılarının kariyer planını üzerine inşa ettiği hede.

"Ehe Müdürüm bi kahve yapayım, içmez miyiz?" Falan gibi laflarla müdürlerin, yöneticilerin odalarında, yanlarında bulunarak kolay yoldan diğerlerinin önüne geçerler. Böyle tipler hasbelkader bana bir şey sorsa direkt "ben ilgilenmiyorum"u çakarım. Git müdürüne sor yalaka.

her şeye güzel olmuş diyen insan

Çok umursamadığım insanlara karşı ben.

Sadece güzel olmuş değil; iyi kanka, olur bence, neden olmasın, mantıklı aslında gibi ifadeler de var. Adam saçma sapan bi şeyler söylüyor, onay alma ihtiyacı hissediyor. Yok öyle olmaz desen, seni ikna etmek için bırbırbırbır bir saat konuşacak. En iyisi bu cevaplardan birini yapıştır geç. Banane abi senin yurt dışından şemsiye getirip satmandan.

serel yereli

ilk bakışta mounth&blade warband'daki ymira'ya benzettiğim kadın ama biraz dikkatli bakarsanız çok da benzemiyor.

Zaten benzese de kendisi ymira'nın tırnağı bile olamaz o ayrı konu. Bi kere ymira'nın daha güzel, daha akıllı, Daha cesur ve daha sadık olduğunu düşünüyorum. Serel hanım sizin için bir sarranid memlükle boğuşur mu sanmam ama ymira ölümüne boğuşur. Serel hanım sizinle sarranid çöllerinde aç karnına eşkıya kovalar mı? Asla ama ymira yapar.

hindistan pakistan bangladeş

(bkz: Gitmeden ölünmesi gereken yerler)

Giderseniz muhtemelen pislikten öleceğiniz yerler.

yazarların keşke yapmasaydım dediği şeyler

Pazartesi sabahı işe arabayla gitmek.
Nasıl bir trafik, kavimler göçü gibi. Bir trafik insanın evinin önünden başlar mı ya? Başlıyor abi, Bunu da gördük. Sitenin kapısından çıktıktan 100 metre sonra trafik başlıyor. Okulların açılmasını hafife aldık ama bedelini 1.5 saat trafikte kalarak ödedik.

rusça öğrenmek

Zor ve zevksizdir.

Babamın, "seni yanıma(rusya,ya) alacağım ama dilini geliştir" demesiyle bir heves gürcü bir kadından ders almaya başlamıştım. Kadın telaffuza takıntılıydı, ben de bir o kadar ilgisiz... sürekli şöyle diyaloglar yaşanıyordu;

+ evet siz söyleyin çitiiri.
- şitiri.
+ şitiri değil, çitiiri.
- peki.

bugün çok az yazarın online olması

Şahsım adına, okula gitmemden mütevellit aktif olamıyorum.

Yeni eğitim öğretim sistemiyle ortaokula geçtim eskisine göre ilkokul 5 oluyor.

arabayı parkedip metroyla yola devam etmek

Trafikten kaçmak için mecburen uygulanan yöntem.

Arabayı bırakıp metroya doğru yürürken Rose ve Jack'in veda sahnesi gibi hissettiriyor ama olsun.

insanın kendini tanıması

insanın kendisine ve çevresindekilere yapabileceği en büyük iyiliklerden biri.

Kendisini tanımayan insan ne kadar bilgili olursa olsun cahildir. Bu ne istediğini bilmekten tutun da hangi ruh haline neden büründüğüne, hangi duyguların kişide nasıl tezahür ettiğine kadar bilinmesidir. Oturaklı ve dengeli bir birey olmak için elzemdir.

orospu çocuğuyum demenin yolları

Dikey park yerlerinde yerdeki çizgilere dikkat etmeden park yerini ortalayarak park etmek.

Bu normali, bi de orul orul olanlar var, onlar direkt yan koyuyor böyle yerlere.

en itici insan tipleri

Her cümlesinin altında, ben aslında şöyle iyiyim, böyle süperim alt metni barındıran insanlar.

Benden uzak durun kardeşim, Ben sizi pohpohlayamam. iyiysen zaten söyleriz bu alanda iyisin kardeşim diye. Söylemiyorsak zorla kendini övdürmeye çalışma.

aniden iblise dönüşen güzel sarışın kadın

"Kimlerdensin bacım" sualime verdiği cevap ile kalbimi kırmış kadındır.

yapay zeka

Şimdiden kabak tadı vermeye başlayan teknoloji.

Yok sesi taklit ediyor, yok deep fake, hop resim oluşturdu bilmem ne derken kontrolden çıkacak. her şeyi de bununla yapmayın kardeşim.

sıkılmak

intihara götürür mü bilmem ama mutfağa götürdüğü kesin.

Şimdi beni götürüyor mesela...

karam

Aklıma rahmetli özkan Uğur'u getiren şarkı. Bu şarkıda onun vokal yaptığı kısımları çok severim, kendisini de çok severim.

çok kısa kesen berber

Uzun zamandır denk gelmediğim berber türü.

Evet eskiden vardı bu berberler sen ne dersen de cart curt girerdi kafaya. şimdi bu tavuk götü gibi tıraş olan kekolar yüzünden yanlarını kesip bırakma eğilimindeler. Alışmışlar, kolaylarına geliyor o tıraşlar herkese aynı modeli itelemeye çalışıyorlar.

çok kısa kesen psikolog

+şimdi bi gençliğinize inelim.
-Hocam normalde çocukluğa inmiyor muyduk?
+maalesef o kadar vaktimiz yok.
-...

Şöyle bi şeydir.

hiç sevgili olmadan 25 yaşa gelip gençlğin bitmesi

Üzülecek başka konu mu yok denilesi serzeniş.

Gençlik 25 yaşında bitiyorsa vay halimize. Bizim memlekette 25 yaşındaki insan ailesinden izin istiyor dışarı çıkarken, ne bitmesi yeni başlıyor. ayrıca 35 yaşında hiç sevgiliniz olmadan girseniz de bi şey kaybetmiş sayılmazsınız.

arkadaşlar sizce

Evet olarak cevapladığım soru lakin;

Bu şekilde nerede Meriç, Taylan, ırz düşmanı tip var etrafınıza toplarsınız hocam. Reddedenlere de bu kadar anlam yüklemeyin bence. Kendinize değer verme konusunda daha iyi olmanızı temenni ediyorum lütfen tavsiyelerimi küstahlık olarak almayın, iyi sözlükler.

dünyanın çok adaletsiz olması

Katıldığım önerme.

Geçenlerde Kıbrıs şehitleri caddesinin oralarda yürürken önümdeki iki hanımefendi vardı ve sağa sola bakınıyorlardı, yemek yiyecek yer arıyorlardı belli ki. Sonra yanlarından geçerken bir tanesinin "çok pahalı yaa evde yiyelim" dediğini duydum ve Bu cümle beni çok üzdü çünkü pahalı dediği yer de tavuk dürümcü anasını satayım, şu zincir firmalardan. Şartlar ne olursa olsun bir tavuk dürüm kimseye pahalı gelmemeli.