bugün

ahmet kaya

"Ünlü olmadığı zamanlardan birinde, tamamen mutsuzlaştığı ve umutsuzlaştığı bir gün yanından geçtiği ve hiç tanımadığı insanların bulunduğu bir düğün salonuna girip kendini düğünde dans edenlerin arasına atarak delirmişçesine ve ağlayarak dans ettiğini yıllarca hiç unutmayacak ve birçok sohbette anlatacaktır." (http://www.ahmetkaya.com)

Bazıları ne kadar sıkarsa sıksın sevilmeye devam edilecek, seveni daima artacak olan adamdır. Albümleri hiç bir televizyonda, hiç bir radyoda, hiç bir basın organında tanıtılmadığı zamanlarda dahi milyonlarca satmıştır. Konserleri hınca hınç dolmuştur. Bu adamı seven kadar PKK'lı olsaydı bu ülkede zaten çoktan bölünürdük. Evet, kürt kökenliydi... Kürttü... Bakın kürt olduğunu söylediğimde ülkem bölünmüyor, bayrak dalgalanmaya devam ediyor.

Kaçtı, iyi yaptı. Hapiste ölse daha mı iyiydi... Bu ülkede biz Mustafa Balbay'a üzülürken iki senedir tutuklu tutulduğu için 14 senedir tutuklu olanlar varmış. Adalet mekanizması olduğunu söyleyebilir miyiz bu ülkede? Mustafa Kemal de kaçmadı mı zamanında Samsun'a... "Geri gel" dediğinde padişah döndü mü? Dönmedi değil mi? Kötü mü etti... Biraz da o hesap yani...

Hem içimden söylüyorum da
"Ne sen bulutsun ne de ben yağmur
Ne sen mağrur ne de ben mağrur
Hüzünlü bir akşam susmuşuz durgunuz hepsi bu." diye ne vatan bölünüyor ne her taraf kan revan...
Facebook'da "gelin atatürkçüler olarak bir milyon kişi olalım" diyerek bir şeyler değişmiyor ne yazık ki...
Düşünsel bir mastürbasyon yapılıyor ancak o şekilde...
Kimse duymuyor, kimse bilmiyor, hiç bir şey de değişmiyor. Tıpkı "Kurtlar Vadisi"nde olduğu gibi...
Kimse Amerikalılardan çuval olayının intikamını almadı, kimse istail'in içine giremedi, ABD üssü basılmadı...
Olmayan olayların gerçek gibi gösterilmesine ve gazınızın alınmasına göz yumarken ayakta götürüyorlar sizi ve günü kaçırıyorsunuz.
Bunların yerine bir şarkıcıdan mı korkuyorsunuz, nefretinizi sadece ona mı saklıyorsunuz gerçekten...
güncel Önemli Başlıklar