sagopa kajmer

öncelikle sagopa hayranı değilim. dinlerim ama 4-5 tane şarkısı en fazla. açıklamalar yapmış bunun üzerine de bir sürü eleştirilmiş. eleştiri derken de, yok "ahmet hoca beynine işlemiş", yok "yobaz olmuş bu", yok "müslümanlar böyle işte" türü belli bir kesim yandaşları tarafından yapıldığı açıkça görülebilen eleştiriler.

merak ettim açıklamaları dinledim. yaptığı açıklamalarda kesinlikle bu kadar eleştirilecek bir şey yok. gayet normal konuşmuş. fazıl say ın sözlerine cevap vermiş gayet güzel, onun anlayabileceği dilden. ama müslüman karşıtı, rap karşıtı, sagopa karşıtı kesimler yüklenmiş hemen. cahil bu, yobaz bu, ceza siker v.s diye.

şimdi açıklamalara bakalım. yaptığı açıklamalar çok basit anlaşılabilecek şeyler. yukarıda saydığım önyargılar bazı kişilerin gözünü kör, kulaklarını sağır etmiş olacak ki bunları anlayamamışlar ve saçmasapan eleştirmişler.

adam diyor ki; o* ne kadar arabeske laf atarsa biz de o kadar onun yaptığı işe laf atarız.
yorum: (bkz: adam haklı beyler)
adam diyor ki; müzisyen dediğin mütevazi olmalı, efendi olmalı, milyon kişinin dinlediği bir müzik türüne laf atmamalı.
yorum: (bkz: adam haklı beyler)
adam diyor ki; sen arabeske laf atıyorsun onu milyon kişi dinliyor, senin müziğini kaç kişi dinliyor ulan, satmıyor bile.
yorum: yalan mı ?

yorumla karışık adam diyor ki; caz müzik türkiye de tutmuyor. tutuyor mu arkadaş ? tutmuyor lan işte. ha tutmuyor diye laf etmek lazım değil ama fazıl say belli bir kesime laf attığı için sagopa, kısmen de olsa fazıl say ı ilgilendiren bir kesime laf atıyor. küçümsüyor. gayet normal. yani bazı arkadaşların dediği gibi cahillikten değil bu caza olan laflar.

yorumla karışık adam diyor ki; caz festivalleri oluyor, gidenlerin tipleri belli ya parası var farklı bir statü edinimi için gidiyorlar ya da az bir parası var, kendilerini kanıtlamaya çalışıyorlar, ha sevip giden olamaz mı olur ama toplasan kaç kişidir ?

sonuç olarak, bir kez daha bana göre (bkz: adam haklı beyler)
© copyright 2005 - 2026