bugün

radyoloji

sonu -loji ile bittiğine göre bir bilim dalıdır.

röntgen olsun, tomografi olsun; x ışını sayesinde canlı vücudunu görünteleyebilme ve bu görüntülerden yola çıkarak hastalık ismi uydurma ve gerekirse ömür biçme faaliyetlerinin icra edildiği tıbbi bir bilim dalının, ecnebice ve bir o kadar karizmatik adıdır.

bu işle uğraşanlara radyolog denir.

örnek:

götünüz ağrıyordur. hastaneye gidersiniz.
sizi ilgili götoloji bölümüne sevkederler.
götolog götünüzü muayene edip tetkik ister.
eğer filim isterse yolunuz direk radyolojiye düşer.
uzun uğraşlar sonucu aldığınız randevu gününde gidip götünüzü röntgen odasında radyoloji teknisyeninin gösterdiği pozisyonda bir film negatifine dayarsınız.
ortam radyasyonla dolu olduğu için teknisyen götünüze uygun pozisyonu verdikten sonra kurşun kaplı bölmeye koşar adımlarla uzaklaşıp caaarrrttt diye düğmeye basar.
röntgen cihazından çıkan x ışınları götünüzden geçerek götünüzü dayadığınız o negatif filmi cazır cuzur yakar.

o yüzden röntgen filmleri olsun, tomografi filmleri olsun hep siyahtır. arada beyaz siluet olarak görünen ksımlar götünüzdür.

film banyo edilir ve elinize verilir.

ah ulan wilhelm conrad roentgen ...nobel aldıysan marie curie nin sayesindedir.

buna içerleyen nükleer tıp uzmanları ayrı bir bilim dalı oluşturmuşlar ve röntgenci doktorları x ışınlarıyla başbaşa bırakmışlardır.

buna kızan radyologlar da MR denen cihazı bulmuşlar ve curie ekolünü sonsuza kadar göt etmişlerdir.

curie ekolü de karşı atağa geçmiş SPECT denen ucube tomografiyi icat etmişlerse de yaptıkları, zapitalist devletler tarafından keşfedilmiş, faaliyetleri para denen sanal saçmalıklarla ksıtlanmıştır.

işte bu radyologlar ve nükleercilerin neşeli kavgası görüntüleme bilimini çooook üst seviyelere taşımış olsa da......para para para diyen napolyon hepimizin göt röntgenini yıllar önceden çekerek tüm insani çabaları boşa çıkarmıştır...

hay a.q.

kim açtı lan bu başlığı......