bugün

allah olmak zorunda

bir arkadaşım var. onun bir hikayesi var başından geçmiş bir hikaye sanıyorum o hikayeyi söylemek ve onun hayatını anlatmak gerekir.

bir arkadaşım var. şu an 26 yaşında çok yakışıklı bir çocuk. yüzüne bakmaya kıyamazsınız. muhabbeti çok güzeldir, çok komiktir aynı zamanda. insanları asla sıkmayacak bir tip yani. aslında her ortamda olması gereken birisi. hani öyle cocuklar vardır ya ortamlardaki piç çocuk fırlama tip bütün kızlar o'na hasta falan. normlade öyle bir cocuk ancak bedensel engelli ve evden pek cıkmıyor. cok samimi arkadasım.

bu cocuk 14 yaşındayken motor ile birlikte işten dönerken bir araba carpıyor. ustası ölüyor bu cocugun bütün kemikleri kırılıyor ve bedensel engelli oluyor. arabayı süren o. cocugu alkollü ve zengin cevresi hayli geniş. davadan sıyırıyor hiç bir ceza almıyor ayrıca cocuga yardım etmiyor.
o gül yüzlü cocuk bedensel engelli oluyor ayrıca sol eli hiç calısmıyor sag eli ise kasılmaktan istediği gibi hareket edemiyor. 14 yasından sonra asla kendi yemek yiyemiyor. her zaman ailesi yemek yediriyor bu cocuga. hayatı hastaneler arkadası doktorlar ve hemsireler oluyor bin bir türlü sıkıntı cekiyor. maddi durumları pek iyi dğeil evden dısarıya cıkamıyor.

buna carpan o.cocugu ise zevk-i sefa içinde yaşıyor hayatını yasıyor her zevki tadıyor istedigi gibi bir hayat yasıyor. kırmadıgı ceviz kalmıyor.

bizim arkadas dört duvar arasında yasıyor hayattan bıkmıs yasamaya calısıyor.

annesi kanser oluyor 6 sene bogazı delik yasıyor kadın en sonunda vefat eidyor 2 ay sonra babası da kanser oluyor ve o'da ölüyor. bu cocugun abileri ablaları var hepsi birbirinde beter hepsi birbirinden bencil cocuk gün yüzü goremiyor ve evinden ayrılıyor bizim eve yerlesiyor. 2 haftadır bizde kalıyor bu cocuk.

bir gorseniz yüzüne bakmaya kıyamazsınız. o kadar yakısıklı bir cocuk gormedim ben muhabbeti saglam ancak bedensel engelli. peki onu ne bu hayatta tutuyor? ne yasamasını soylüyor? hangi güc yasaması icin ona güc veriyor? kuskusuz allah.

simdi dostlar allah yok diyenlere soralım allah yok ise bu cocuk ile ona carpan o.cocugu aynı topraga mı gidecek? sizin adaletiniz bu mu?

peki allah yok diyelim ama bunu o arkadaşa hanginiz söyleyecek peki.

kim diyeek ''dostum allah yok sen hakkını hic bir zaman alamayacaksın'' ''bok gibi yasayıp ancak ot olacaksın'' kim diyecek.

allah olmak zorunda dostlar eger arkadasım var ise olmak zorunda.
eger bu dünyada hala bir esitsizlik var ise allah olmak zorunda.