bugün

miracle

1980 lake placid kış olimpiyatlarında , herb brooks yönetimindeki amerika birleşik devletleri buz hokeyi takımının , son 4 olimpiyat şampiyonu sscb yi yarı finalde, finlandiyayı ise finalde yenerek şampiyon olmasını konu alan walt disney yapımı filmdir.

filmin başrollerinde kurt russel ve patricia clarkson yer almaktadır.

film biraz amerikan propogandası gibi gözükse de, izlendiginde gercekten spora dair cok guzel ayrintilarin yakalanabilecegi bir yapım. buz hokeyi takım oyuncuları ise, aktörlerden oluşmayıp, gönüllü olarak bu filmde oynamak için başvuran ve buz hokeyi deneyimi olan bankacı, doktor, yönetici gibi meslek gruplarına mensup gençlerden oluşuyor. aslına bakılrsa gayet de başarılı oynamışlar...

film, o donemde ilk 4 e girmelerini birakin finallere kalması imkansız denen kolej ogrencilerinden kurulu abd takımının, o doneme kadar son 16 yilda hic mac kaybetmemis sscb yi yenmesini, olimpiyat şampiyonu olmasını ve ciddi ekonomik , politik ve sosyal problemlerle bogusan abd halkına , çalışarak herşeyin başarılabileceğini göstererek bir umut ışığı olmasını anlatmış.

spor filmlerinden hoslananlar icin , izlenmesi gereken filmlerden biri olarak önerebilirim.