bugün

iz bırakan kitap cümleleri

görsel

' Babamın altın kurallarından biri (uyulması güç olan) de şuydu:
"Saygı duyamayacağın bir kimseyle asla arkadaş olma." ' (sayfa 73)

'Bir cumhuriyet, adalet ve onur ilkelerini kafasına yerleştirmiş bir insan kitlesine sahip olmaksızın sağlanamaz.' (sayfa 59)

Charles Darwin- aforizmalar.

Bir başka kitaptan;

'...edebiyat ve sanatla ilgilenmiş, en güzel yıllarımı kütüphanelerde geçirmiş, elime ne geçse; Newton'ın "Principia" sından, Paul de Kock romanlarına kadar okumuştum ve hayatımın çoğunu çarçur ettiğimi düşünüyordum. Ama bunun yapabileceğim en iyi şey olduğunu anlamam çok uzun sürmedi.' (sayfa 86)

'insan beynindeki alfa dalgaları 6 ile 8 hertz arasındadır. Vücut boşluğunun dalga frekansı 6-8 hertz arasında titreşir. Bütün biyolojik sistemler aynı frekans aralığında çalışır. Dünyanın elektriksel rezonansı da 6 ile 8 hertz arasındadır. Yani biyolojik sistemimizin tamamı -beyin ve dünyanın bizzat kendisi- aynı frekanslarda çalışır. Bu sistemi elektronik olarak kontrol edebilirsek insanoğlunun bütün zihinsel sistemini de kontrol edebiliriz.' (sayfa 71)

Nikola Tesla- aforizmalar.

Sevdiğim başka bir kitaptan birkaç kısım;

"bir devleti yerle bir etmek için, yöneticinin hatasının söylenmediği bir düzen yeter". (sayfa 21-22)

"insanoğlu para kazanmak için sıhhatini verir. Sonra, sıhhatini kazanmak için parasını verir. istikbali düşünürken insanoğlu yaşadığı günü unutur. Böylece; ne bugünü yaşar ne de istikbali. Aslında ölüm yokmuşçasına yaşarken, yaşamamış gibi ölürler." (Sayfa 66)

"konuşmadan önce düşün; sessizliği bozacak kadar değerli mi?" (Sayfa 78)

"Gösteriş, bir insanın kültürel zayıflığını yansıtma halidir." (Sayfa 61)

Konfüçyüs- nereye giderseniz gidin ama tüm kalbinizle gidin.

Ve son olarak sevdiğim bir başka tespiti paylaşarak bitireyim;

'... beni bir gün unutacaksan bir gün bırakıp gideceksen boşuna yorma derdi boş yere mağaramdan çıkarma beni alışkanlıklarımı özellikle yalnızlığa alışkanlığımı kaybettirme boşuna tedirgin etme beni...' (sayfa 473)

Oğuz Atay- Tutunamayanlar.