bugün

fenerbahçe

Üç senedir toplam 55 futbolcu transfer eden -ki bunların 10 tanesi stoper- bunun yanında yine çoklu teknik direktör tercihinde bulunup, başarılı olmak bir yana tarihinin en başarısız dönemlerine imza atmış kulübümdür.

Ben ta Azil Yıldırım'ın kaybettiği seçimden beri Ali Koç'un başkan olmaması gerektiğini daha doğrusu Aziz Yıldırım'ın miyadını tamamladığını ama yerine Ali Koç'un gelmemesi gerektiğini sözlüğe yazdım. Hatta ve hatta özelden sağlam azarda işittim.

Falcı değilim, büyücü değilim, geleceği de göremiyorum. Öngörümünü iki sebebi vardı:

Birincisi "Soyadı" isminden büyük insanlar kendi alanlarının dışında genelde sorunlu yönetici olurlar.

ikinci sebebi de bunlar hayata aşırı derece de rasyonel bakarlar. Yani bakın bugün Beşiktaş'a Rahmi Koç, Galatasaray'a Sabancı başkan olsa yine aynı sorunlar yaşanır. Fenerbahçe'nin şu dönemki sorunlarından biri budur. Çünkü Ali Koç ve onun sitilinde olan insanlar Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi rasyonel yaşamayan kulüpleri yönetemezler.

Bir başka nokta da kaybedecekleri şeyler olabileceği için gerektiği zaman kulüp için şiddetli kavgalara giremeyecek olmalarıdır. Çıkış yapamazlar, söz söyleyemezler demiyorum ama sizin için amiyane tabirle yumruk yumruğa kavga edemezler. Zira kendileri bir markadır ve Ali Bey'in zamanında söylediği gibi, "Hayat sadece Fenerbahçe'den ibaret değil." iyi güzelde bir önce ki çok eleştirilen başkan kulüp için hapis yattı!

Bence bizim takım öncellikle başkanını değiştirmeli ve hayata bu derece rasyonel bakmayan zamanı başkanlık yapmak için daha uygun olan ve gerektiğinde dövüşebilecek bir başkan gerekiyor.
güncel Önemli Başlıklar