bugün

2018 ekonomik krizi

türkiye’nin haziran sonrası seçim sarmalına girebilir bu durumda türkiye çok ciddi sıkıntılara sokabilir.bunu görebilen siyasetçiler var mı? hiç ama hiç sanmıyorum.” demiş yukarıdaki yazar.

öncelikle bunu görmeyen siyasetçi yok. hatta rte 2 milyar insana ulaşan bbc yayınında “seçilemezsem 7 hazirandaki gibi sistemin önünü açarım” diyerek tekrar seçime gideceğini ilan etti. herkes planını buna göre yapıyor.

“iki ayda şimdiden popülizmin dibine vuruldu, iktidar-muhalefet fark etmeksizin seçim sonrası için çok daha büyük/hatalı adımlar vaat edildi/ediliyor” denmiş.

ekonomi biliminde muhalefetin yada iktidarın vaadiyle kötüye giden ekonomi diye bir şey söz konusu değildir. piyasalar asla bir vaadi fiyatlamaz, herkes bu oyunun kurallarını bilir. ekonomiyi kötü yapan popülist vaatler değil bizzatihi popülist uygulamalar ve onlarcası 1 haftada yapıldı.

şu anki ekonomik durumda yahut 4 ay sonrakinde muhalefetin en ufak bir dahli yoktur, olamaz. ortaya karışık yorumlara hiç gerek yok, şu anki iktidar ülkeyi öyle bir ekonomik probleme konu etti ki, Dunyaca Ekonomik Dahi keynes’in kendisi gelse en az 10 yıl zaman isterdi.