bugün

şeytan

fırlatma rampası.
parlak bilinç.
en zor görevle görevlendirilmiş varlık. bazı aklı evveller onun allah karşında bir "güç" olarak algılayıp müthiş yük yüklerler. yaradılış malzemesi farklı. ateş... yakıcı-yokedici ve ilerletici. görevinin zorluğu sisteminin muhteşem dizaynını gerektirmiştir. meleklik kolaydır. nurdan yaratılmak, düzen ve huzur içinde verilen görevleri sorgulamadan yerine getirmeyi gerektirir meleklik. şeytanlık öyle mi... ince plan ve hesaplar yapmak en küçük detaylara bakmak akıl almaz bir zekayı gerektirir.

allah adem'i yaratır, melekler bilindiği üzere hiç sorgulamadan secde edip görevlerini yerine getirirler. meleklerin sembolik ilk armağanı insana; itaat.

şeytan çağırılır huzura. 29 ekim günü kılıç kuşanarak törenlere gelen türk askeri gibi kılıçla ve civa gibi gelir. tak, selam verir. emir tekrarlanır, şöyle bir bakar yaratılan yeni prototipe ve der ki,

-hayır, kabul edemem. eğilmem.

bitmiştir. görev süreci başlamıştır. bu da şeytanın insana sembolik ilk armağanıdır. kibir ve sorgulama.

görev yolluğu eline verilir şeytanın,

-hadi der, git ve sana emredileni yapmaya başla.

ilk görev yeri olan cennette başlar işini icra etmeye. şeytan, allah'ın sistemi içersinde isyan etmesi ve özenle yaratılan olan insanın eğitimi için seçilmişti. görevine insan ile başlaması öngörülmüştü. şansı yoktu başkaca. olayların gelişimi malum, adem ile havva şeytan desteği ile dünyaya fırlatılırlar.

iyilik kötülükten doğar. gerçi neye ve kime göre iyilik-kötülük tartışılır. dehşete kapılmamak imkansız. insanın egosune yerleş ve duruma göre hırs pompala. ayetle sabit olduğu gibi "her iyilikte sizin için kötülük vardır, bilemezsiniz" hitler'in eğitimini damla damla yap, destekçisi milyonları eğit sonra da türklerden işçi istet, yahudileri topyekün kaynat ama devletlerinin kurulmasını sağla falan filan...

bunca ahmak varken daha uzun yıllar görevde kalacağından eminim.