bugün

fethullah gülen cemaati

---------------------------------------------
genellikle ortaokulda alınan talebeler ortaokul sonrasında harp okullarına ve polis kolejlerine yerleştirilmeye çalışılırdı. bir eve gelen çocuklar bu evlere gittiğini kimseye söylememesi yönünde tembihlenirdi. bir eve giden öğrenciler asla diğer evlere giden öğrencilerle karşılaştırılmazdı. bunun sebebi ise yarın gidecekleri harp okullarında çocuklardan birisi yakalanır veya cemaatten çıkarsa diğerlerini ispiyonlama riskine karşı korunmasıydı. bu 28 şubat döneminde bursadaki bir okulda yakalanan öğrencinin sorgusu esnasında diğer tanıdığı öğrencileri ispiyonlaması ve aynı gece 18 kişinin yakalanmasından sonra ortaya çıkarılmış akıllıca bir taktiktir.

orduya sokulmaya çalışılacak elemanlar sağlık kontrolünden önceden geçirilir, bir engeli varsa bu sınavlara ta başından yönlendirilmezdi. Askeriyeye yönlendirilecek kişilere kısaca "vasıflı talebe" denirdi.

polis kolejine veya polis akademisine adam sokmak son yıllarda oldukça kolaydır. Askeriyenin içine sızmak ise hala oldukça zordur.

Askeriyeye ve polis okullarına yönlendirilen çocuklar son derece başarılı olmaları yönünde öğütlenir ve genelde sınıflarının en başarılı öğrencileri olurlar.

lise sonrasında da kara harp, hava harp, deniz harp okullarına ve gata'ya sokulmaya çalışacak elemanlar cemaatin dersanelerine gidiyor gözükse de asla dershaneye kayıtlı gösterilmezler. cemaatin dershanesinden bir kişi gata'yı kazanırsa emin olun onun ismi kazananlar listesinde yoktur. aynı alana yönlendirilecek kişiler asla gazeteye veya dergilere kendi isimlerile abone olmazlar.
---------------------------------------------

yazan: bir dost
güncel Önemli Başlıklar