bugün

sony xperia z2

Üç-dört gün önce bimeksten aldığım telefon. Genel olarak değerlendirmesini yapmak isterim ama bu adam akıllı sahip olduğum ilk üst düzey sayılabilecek cihaz olduğu için karşılaştırma yapamıyorum. Ben yaşadıklarımı anlatayım, siz karşılaştırın.

Şarjı %0 dan %100 e 3-4 saatte geliyor. Eğer telefonu aktif olarak kullanmıyorsanız, Wi-fi vesaire açık olduğu halde 1.5 saatte %1 şarj falan gidiyor. Hatta belki 2 saatte %1. Eğer telefonu stamina moda alırsanız, ben daha hiç gittiğini görmedim.

Fifa 15 Ultimate, Modern Combat gibi oyunları rahatlıkla oynatıyor daha bir kasmaya rastlamadım. Isındı, epey ısındı öyle ki tuttuğum kılıfın arkasından ısıyı hissettim. Fakat telefonda bir performans değişimi olmadı. Yalnızca 1 saat 30 dakika kadar Modern Combat oynadıktan sonra kapattığımda yalnızca 2 saniye için telefon hafifçe bir sapıttı. Sonra anında düzeldi ve bir daha en ufak bir yavaşlama yaşamadım.

Wi-fi ile 22 dakikalık bir anime izlediğimde şarj yalnızca %4 falan gidiyor.

1 saatlik Modern Combat vesaire oynayışımda şarjı %9 yedi.

Eğer telefona fazla elleşmezseniz, şarj rahatlıkla 2 gün gider. Hele stamina modlarla vesaire aşabilirsiniz bu süreyi.

Antutu benchmark testi yaptım 40.000 i biraz geçti. Ama daha düşük özelliklere ve çok daha düşük ücrete sahip olan Samsung Note 3 Neo ile yaptığımda da 38.000 skor yaptı Antutu benchmarktan. Dolayısıyla ya paramı çöpe attım ya da çok sağlıklı bir test değil.

Fazla tecrübeli değilim ama merak ettiği bir şey olan olursa telefon hakkında özel mesajdan sorabilir.