bugün

reaksiyon

gazeteci emrah -> emre uslu

https://pbs.twimg.com/med...B0-zLwlCYAAiwIK.jpg:large

görsel

başbakanlık müsteşarı öktem -> efkan ala

mit müsteşarı gürkan -> hakan fidan

ara ara soranlar olmuş, mehmet baransu diyenler olmuş, herkes biliyodur ama yine de yazalım dedik. asıl önemlisi oğuz kim? ulubatlı kim?

bizden olmamızı istedikleri profiller bunlar. bordo bereli olmamızı istemiyorlar, onlara inanmamızı istiyorlar.

bu dizi propaganda mı?

* "ne alakası var aksiyon bu",

* "siyasetle ne alakası var. siyaset diziden mi öğrenilir embesiller"

* "yavv bu dizi siyasetten kaçıyor yeeaaa"

diyen, farklı görüşteki bu adamlara ölüyorum zaten.

iktidarlar, düşmanlara mahkumdur. iktidarın yarattığı düşman, iktidarın gücünü ölçer. üniter türkiye devleti için, yıllarca bir avuçluk yunanistan neden düşman olarak işaretlendiyse, yerel politkada da paralel yapı onun için bu denli güçlü lanse edilmiştir.

yıllarca cehape zihniyeti öcü gösterildi. mehape saçmalıkları anlatıldı halka. artık tükendi bunlar. 17 aralık operasyonunun üzerine ilan edilen paralel yapıyla hem kriz kapatıldı hem de tükenen "tehdit" yerine yenisi yerleştirildi. cemaat mi kaldı bak? adamlar koca dizi yaptılar bu tehditten nemalanmaya devam etmek için. zira dediğim gibi iktidar, kontrol ettiği tehditten beslenir.

dizi alenen toplum mühendisliğidir. yeeaa diziyle siyaset öğrenen tipler yeeaa deme ağzına ayağımın dopuğuynan vururum. adamlar derin analiz yapmıyor tabi. onu her pazar trt 1'de, akşamları trt 3'te akademik olarak, ntv'de cnn'de, atv'de, star'da yüzeysel olarak yapıyor. yetmiyor.

bunlar, oğuz kim sorusuna istinaden söylemek istediklerimdi. toplum mühendisliği. ikinci ve daha vahimi olan, bu ülkenin son 20 yıla damgasını vuran derin devletin halidir

dizideki dayı, çakma kemalistleri simgeliyor ki yıllarca atatürkçü(!) derin devletle yaşadık. dizide sık sık vurgu yapılan rakı muhabbeti önemli özelliklerinden biri.

sonra onlar yavaş yavaş tasfiye edildi ve cemaat yıllarca beslediği adamları her yere sızdırdı. dizideki abi, bu kesimi temsil ediyor.

öktem, yani hakan fidan, zorluklarla mücadele eden, bağımsız, natoya kafa tutan akpli(!)(!)(!).

abi dizi mizi ama türkiyenin hali bu işte. çakma kemalistler, badem bıyıklılar ve şimdi de 17 aralıkçılar.

gördüğün gibi 3 erk de affedersin yarrraaamın başı gibi. amerikada ekseriyetle durum şöyle olur; bi-iki dönem cumhuriyetçiler gelir, bi dönem demokratlar. biri yakar, silah tüccarları, ilaç sektörü, uyuşturucu baronları, bankacılar kazanır. sonra diğeri gelir öncekinin yaktığını sözde onarır, modern tabirle yeniden inşa eder. inşaat kazanır, petrolcüler kazanır, uyuşturucu baronları, bankacılar kazanır. ama arkasında hep demir çekirdek denen amerikan derin devleti vardır. iktidarlar derin devleti belirlemez orada, derin devlet iktidarları belirler.

bi de bize bak amk, derin devlet yaprak gibi ahahasss.

son bi şey aga. emniyet, iktidar, cart curt hikayedir. etrafındaki hakim-savcı adaylarına dikkat et. mülakatta kim kazandırıyorsa, hangi kanadın torpili geçiyorsa, devletin sahibi odur.

son bölümü izlemedim hafız, haftaya dakılalım bakalım.