bugün

reaksiyon

ilk günden beri bir şeyler yazıyor ama erken olduğunu bilerek yazmıyordum. az önce üçüncü bölümü izledim ve hakkında bir iki kelâm etmemin zamanı oldusu kanısına vardım.

öncelikle şunu söyleyeyim: belli ki sipariş üstüne çekiliyor. yeni nesil kurtlar vadisinden öteye gidemiyor. yani tümüyle algı operasyonu ve propaganda. malûm ya, bizim millet film ve dizilerden öğreniyor kimin hain, kimin kahraman olduğunu. tam da bu iş için çekiliyor.

senaryo, özellikle de replikler bombok. olaylar bir biçimde kafada bağlanıyor da koca koca adamların öyle kenar mahalle kabadayısı gibi konuşmaları cidden abuk kaçıyor.

yönetmeni hiç tutmadım. açıkçası o kadar prodüksiyonu bana verseler ben bile daha iyisini çekerim. üstelik okuldaki en nefret ettiğim şey de sinema ve yönetmenlik üstüne olan derslerdi.

bütçe sağlam olduğundan prodüksiyon ve oyunculuklara para harcamaktan kaçınmamışlar. şu da bir gerçek ki ortalama tv izleyicisi için en önemli iki olgu beğendiği oyuncuları güzel güzel çekimlerde görmektir. bunu bir yere kadar başarmışlar. özellikle yan roller sağlam ama baş rollerde çok sıkıntı var. nehir erdoğan'ı oldum olası ne severim ne tipini ya da oyunculuğunu beğenirim. zaten ondan pek bir beklentim yok da ibrahim çelikkol ve ismail demirci'yi çok mu aramışlar, cidden merak içindeyim. haydi ibrahim çelikkol osman sınav'ın sayesinde oyunculuk yapıyor, saç-sakal hâli de yakışıklı da o subay traşıyla falan o da kalmamış. ismail demirci deseniz tipten 6 ay yer. selen soyder zaten 2007 türkiye güzeli, göz banyosu dışında en ufak bir katkısı yok. haaa, erdal beşikçioğlu, yurdaer okur, erdal küçükkömürcü, akbabuş/ceset* ve biraz da sencan güleryüz ile bora sivri'nin oyuncuklarıyla dizi ayakta duruyor. unutmadan belirteyim, kendisini tanımazdım ama kevork malikyan da iyi iş çıkartıyor.

sonuç itibariyle beklenti içine girmeden; türkiye'de olan bitenlerle ilgili fikir edinmeden; senaryonun boktanlığına aldırmadan; sırf erdal beşikçioğlu, yurdaer okur ve erdal küçükkömürcü için izlenebilir. haaa, siz siyasi görüşünüzü dizi ve filmlerden öğrenen tiplerseniz gidip şirinler izleyin.

düzeltme: akbabuş yerine hayalet yazmışım. lagardaslagardas uyardı.