bugün

gulben van ergen

1962 yılında Hollandanın Nijmegen kentinde doğmuş şarkıcı-aktris. ilk olarak 1981 yılında Amsterdamda bir derginin organize ettiği güzellik yarışmasında sempati güzeli seçilerek modellik dünyasına adımını atar. Birkaç sene mankenlik yaptıktan sonra şansını şarkıcılıkta denemeye karar verir ve şan dersleri aldıktan sonra sahnelere transfer olur. Hemen ardından ünlü bir plak şirketi sahibinin o dönem için astronomik sayılan teklifini kabul edip ilk plağını çıkarır.

Yıllar yılları kovalarken gulben van ergen de şöhret basamaklarını hızla tırmanmaktadır. Artık herkesin tanıdığı ve sevdiği biridir. Dünyaca ünlü orkestralarla çalışıyor , dünyanın en ünlü sanatçılarıyla düet yapıyordur. Daddi isimli komedi dizisindeki rolüyle şarkıcılıkta olduğu kadar oyunculukta da iddialı olduğunu ispatlamıştır. 10 parmağında 10 marifet olan gulben van ergen in talihi ülkenin en zengin ailelerinin birinde polisin yaptığı arama sonucu ünlü olmadan önce kendisinden habersizce çekilen sex videosu yüzünden bir anda tersine döner.

Kariyerinin zirvesindeyken yaşadığı bu kötü olay onun her şeyden elini eteğini çekmesine neden olur. Yaşadığı bu trajediden bir yurtdışı seyahatinde tanıştığı firavuns of the dance in kareografı mustapha el dohhan sayesinde kurtulur. Ancak hiçbir şey eskisi gibi olmaz onun için. O artık evinin kadını atlas isimli erkek çocuğunun anasıdır.

En bilinen şarkıları (türkçe çeviri olarak) : arka sokaklarda neler oluyor , ben sana abayı yaktım , küt küt atıyor kalbim.
güncel Önemli Başlıklar