bugün
- akrabalarımı yükseltmek inancım gereğidir7
- kemal kılıçdaroğlu17
- gerizekalı yazarlar zirvesi9
- yengeç burcu erkekleri ölsün kampanyası11
- iyi futbol oynar mısınız9
- deniz göktaş'ın dinle dalga geçmesi2
- gizem altunsoy3
- filistin in ermeni soykırımını tanıması39
- ben ekonomistim2
- avrupa klima krizi4
- taksicilerin gri pantolon ve gömlek giyecek olması2
- spor yapmayan erkek6
- gay bedenler klübü2
- senin işin ekimde bitiyor2
- matrix'deki zencinin torbacı olması6
- mustafa kemal atatürk13
- matematikte en büyük ve en küçük sayının olmaması3
- amsızlık4
- dünyanın en ünlü dört keli3
- pandela24
- ankara'nın nato zirvesi hazırlıkları3
- devlet4
- samuel chukwueze'nin trabzonspor'a transferi4
- tebrikler 2026'nın ilk 6 ayını boşa harcadınız2
- sözlükte siyaset tartısmak2
- nutuk4
- atatürk'ü sevmemek8
- israil de haredi krizi büyüyor2
- birazdan temmuza giriyoruz13
- pasif agresif yönetici2
- saraca finch house9
- aktrollerin ibb davasını takip etmeyi bırakması21
- ona bir şey söyle11
- burçlar hakkında bilgi sahibi olan erkek2
- en son ne aldınız3
- 1 temmuz 2026 fransa isveç maçı12
- meksika7
- türkçülük4
- yazarların akıl hocaları9
- gece gece aniden gelen 1 buçuk adana yeme isteği3
- yengeç burcu zamanında olmamız8
- nickini değiştiren yazarlar3
- tai lung17
- 0 0 717
- futbol34
- 2026 dünya kupası39
- en son seviştiğin zaman3
- iktidar değişince aktroller ne olacak sorunsalı15
- 30 haziran 2026 fildişi sahili norveç maçı10
- devlet bahçeli4
vaktiyle pandora'nın kutusunun dibinde bir köşeye konuşlanıp inatla dünyaya salınmayı reddetmiş olan ''umut''la aynı isyanın pençesine sıkışmış, ama kalkışa 180 derece tersten geçmiş bir yaramaz çocuk koku. ayagına zincir vurdukları kodesin duvarına astıgı güzel vücutlu kadın posterinin arkasından sıyışmış, sonra da tüm asabiyetiyle hızla çogalmaya, sebatla kokusuz dünyayı doldurmaya başlamış iflah olmaz bir yasak meyve. o gün bugundur koku, öfkesinden bir tike kaybetmeden kimi zaman tek arkadaşı rüzgarla, kimi zaman doganın ona hazır sundugu difüzyonu sonuna kadar istismar ederek dolandıkça dolanıyor insanların üzerinde, dünyanın her yerinde. *degerini en iyi, Jean Baptiste Grenouille bildi onun. ama zavallı çocuk, dünyanın kokusuz oldugu o tatsız tuzsuz çagdan bir tükürüktü gelecege ve bu kusrunu kapatmak istercesine güçlüydü burnu, barışıktı o nemrut seyyahla; ancak ona hükmetmeye kalkıştıgında ve hatta hükmettiginde dahi kulakları pelte eden o ürkütücü kahkasıyla ezip geçti grenoille'u koku: ''senin daha kendi kokun yok, neyine güvenirsin a biçare!'' haklıydı sinir bozucu oldugu kadar; kendi kokusu yoktu ve hükmedebildigi o burnundan kıl aldırmayan kokudan sürünüp de kendini insanlara kabul ettirebildiginde bile bunu unutamadı. kokusuzluk kimliksizlikti ve o kimligini geri dönemeyecegi bir geçmişe gömüp terketmişti. insanların kokusuz bir bedene olan umursamazlıgı inançsızlıga donuştugunde peydah olmuştu pan da*. o seviyordu kokusunu, kokusuzu mu kokanı mı sevdigine bir türlü karar veremeyen insanoglunun onu inanç dünyasından silip, somut dünyadan şeffaflaşmaya itmesine ragmen. kabul görmesi, umursanması için üstüne sürülen ve ''kendi'' kokusunu alt etmeye çalıştıkları o yabancı, o sahte kokuyla tümden yalan bir hayatı yaşamaktansa aynı seçimi yaptı grenoille ile. insanın kokusuna tecavüz ne büyük bir suçtu!
otobusteki kesif ter kokusunu en çok benim duymama sebep, herkesin 5 dakika sonra aldıgı herhangi kötü bir kokuyu ilk once alıp beni paranoyaya zerk ettirdigi için çokça zaman küfrettigim burnumu seviyorum artık. meger ne önemli şeymiş şu koku, meger ne güzel meziyetmiş o, dünya döndükçe, dünyaya ''sen gelirken ben dönüyordum'' diyebilecek kadar küstah olan en iyi yardımcı oyuncu ödülünün sahibinden nasibini bolca alabilmek.
fırından yeni çıkmış ekmekle, temiz bir insanın ilk teri aynı kokuyor desem?
otobusteki kesif ter kokusunu en çok benim duymama sebep, herkesin 5 dakika sonra aldıgı herhangi kötü bir kokuyu ilk once alıp beni paranoyaya zerk ettirdigi için çokça zaman küfrettigim burnumu seviyorum artık. meger ne önemli şeymiş şu koku, meger ne güzel meziyetmiş o, dünya döndükçe, dünyaya ''sen gelirken ben dönüyordum'' diyebilecek kadar küstah olan en iyi yardımcı oyuncu ödülünün sahibinden nasibini bolca alabilmek.
fırından yeni çıkmış ekmekle, temiz bir insanın ilk teri aynı kokuyor desem?
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar