bugün

vozvrashcheniye

arkadaşlar öncelikle filmi belki dört kez izledim ama hala abuk noktalar var.

şimdi,

film öncelikle hem sondan hem baştan akmaktadır. yani sonda olan olaylar benzer şekilde baştada olmaktadır. kule, çocukların koşması, babanın saati vermesi gibi...

filmin başında çocukların daldığı yerde babanın battığı teknenin enkazı var. ne alaka?

arabayla giderken gördükleri limanda bir araba kendi kendine gidiyor yanındada üzerinde beyaz önlük olan bir adam yürüyor. daha sonra adam gidiyor ve araba ekranin sağında takılı kalıyor. limanda işleri ne?

filmin sonundaki fotoğraflarda kayık taş bir limandan boş uzaklaşıyor. oysa onlar hiç taş limandan yola çıkmadılar. bu eski bir fotoğraf olabilir mi?

filmin sonunda baba ve ıvan'ın kıyafetleri birbirinin aynısı. ikisi de siyah kazak ve gri pantolon giymiş. ıvan baba rolünü üstlenenen taraf değil halbuki.

ıvan'ı indirdikleri yolda bi sıkıntı var. ya adam dolaşıp başka yollardan dönüp aynı yoldan geri geldi, ya da ıvan'ı almak için arabayla geri vitesle geldiler. ne alaka?

baba ve anne odada yatarken, önce anne yatağa yatıp başucundaki lambayı söndürüyor. sonra baba geliyor ve bir tık sesiyle sahne kararıyor. görebildiğimiz yalnızca annenin yüzü. oysa odayı aydınlatan ışık dışardan yani pencereden geliyor.

ayrıca filmin sonundaki o fotoğrafların geçişi sırasındaki şarkı enfestir.

film herşeyiyle enfestir.