bugün

taksim platformu

başbakanın "onu da yapacaz, bunu da yapacaz aha şunu da yapacaz" şeklindeki nahoş ifadelerine "onu da istemiyoz, bunu da istemiyoz, aha şunu da istemiyoz" tarzında aynı nahoşlukta cevap vermelerini geçiyorum,

belediyenin gezi parkının yerine nasıl bir "şey" yapacağını anlatan görseli izleyip izlemediklerini merak ettiğim oluşum.

araç trafiği yer altına alınıyor, toplu kışlası (son varyete ile) müze olacak şekilde yeniden inşa ediliyor, sökülen ağaçları bilmem kaç misli ağaç ile ortam donatılıyor fakat en önemlisi şehir nihayet bir meydana kavuşuyor.

kutlama, miting vesair yapılabilecek büyük, koca bir meydan.

ben bir istanbul'lu olarak o görseli beğendim hacılar. istiyorum ben orayı. öyle olsun. yani beni temsil etmiyorsunuz. hatta bence o kalabalığın %10'unu bile temsil etmiyorsunuz. kimsiniz ulan siz! hangi hakla ve hangi yetkiye dayanarak yapılması planlanmış bir projeyi engellemeye çalışıyorsunuz?

akm yıkılmasınmış!

al götüne sok akm'yi!

yapılış amacını karşılama kapasitesi son derece düşük, eski, hiç bir kültürel ve tarihsel özelliği bulunmayan ucube, çirkin, yer yer çürümüş binanın yerine, adam dünyanın gıpta edeceği bir opera binası/kültür merkezi yapacağım diyor, (ki bu adam bu konularda rüştünü ispat etmiştir, yapacağım diyorsa yapar)sen sırf inadım inat kıçım iki kanat misali yok o mezbelelik kalsın diyorsun. e siktir git müsadenle!

keşke mümkün olsa da ağaç gibi söksek onu yerinden, evinin önüne koysak. doya doya bakarsın. biz de hiç olmazsa kulağımız tırmalanmadan iki konser seyrederiz.

1 mayıs, diyorsun, taksim diyorsun, meydan diyorsun, yasaklar kalksın diyorsun. e ulan adam meydan yapıyor işte. daha genişini, daha güzelini yapıyor. derdin ne?

ha tabi süsleme babında gaz bombası, tutuklular serbest kalsın, ifade özgürlüğü falan filan. yersen.

menderes vatan caddesini yaparken "uçak mı indirecen buraya ne gerek var?" diyen kafa var ya; aha bu kafa işte.

kafasını sevdiğim!