bugün

barış manço

Çocukluğumu kendisiyle,şarkıyla geçirdiğim, kasetlerini alarak evde bağırarak şarkılarını söylediğim, şarkılarıyla sanata,müziğe,iyiliğe ve insanlığa boğulduğum çok büyük, çok değerli ve çok erdemli büyük bir anadolu rock sanatçısı. Şimdi radyolarda çıkan o ipsiz sapsız, sesi desen ses değil, müziği müzik olmayan insanları dinledikçe daha çok özlüyorum seni Bariş Abi, Barış baba.
Oysa küçüklüğümde ben bu adamın şarkılarıyla saflığı,doğruyu, güzelliği öğrenmiştim. Belki de benim ilk dinlediğim şarkıcı,sanatçıdır kendisi. ilk dinlediğim şarkılara,ilk dinlediğim kayıtlara sahiptir kendisi. Ben de yeri çok büyük, ben de yeri çok ayrı, sen efsanesin sen bizim için çok değerlisin Barış Abi.

5,6 yaşındaydım sözlük. Hiç unutmuyorum. Normalde çocukluğumla ilgili her şeyi hatırlamam, tek tük ama bu da onlardan biri, o değerli anlardan biriydi işte. Babamla Barış Manço'nun kasetlerinden alıyoruz. Babama ''Bu amca kim?'' diye sorduğumda bana ''O amca çok büyük bir sanatçı,çok iyi bir adam.'' adam diyor ve bana o günden beri bu adamın sevgisini,mertliğini ve müziğini aşılıyor. Ve ben o günden beri tam bir barışçı, barış mançocu oluveriyorum. Beni Barış Mançoya bağlayan babama sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum, yolculuk yaparken kaseti teyibe takıp şarkılarını çalan enişteme de, teyzeme de.

iyi ki doğmuşsun Barış Abi, iyi ki var olmuşsun büyük,değerli adam gibi adam. Has Adam. Usta Adam.
Seni hiç ama hiç unutmayacağız,
Sen hep bizim kalbimizde,zihnimizde içimizde olacaksın.
Huzurla,rahat ve keyif içinde uyu.
Seni çok seviyoruz büyük üstad, çok seviyoruz.