bugün

allah

galib-i mutlak.

bir müslüman olarak kendi kendime ateist bir anne ve babadan dünyaya gelseydim eğer allah a iman eder miydim şeklinde sorular sormuşumdur hep. cevap ise her zaman evet olmuştur. çünkü islami disiplinlere bağlı bir ailem olmasaydı ve çocukken dini eğitim almasaydım da ben allah a inanırdım.

neden?

çünkü insan gibi muhteşem bir canlının varolması inanılmaz işler becerebilmesi böyle muhteşem bir varlığın bir protein tanesinden tesadüf sonucu ortaya çıkamayacağının en büyük kanıtıdır.

şöyle ki; muhteşem işler becerebilen bir yazılım düşünelim bu yazılım 3d modelleme ve üretim araçlarını bünyesinde barındırsın. yazılımın muhteşemliği onu kodlayan kişinin maharetidir. yani programdaki olasılıkları meydana getirebilme becerisi, bu olasılıkları biraraya getirebilme yeteneği programcınındır. yazılımı kullanan kişi, programcının kendisine sunduğu imkanlar ve araçlar kadar programı kullanabilir.

olaya islami yönden bakmayan kişi bile bir yaratanın olduğunu çok rahat bir şekilde çözebilir. mutlak galip yani allah a ulaşmanın sırrı yine kendi bedenimizden ve yaşadığımız hayatı en iyi şekilde yorumlamaktan geçer.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026