bugün

imlasiz

tesadüfen rastladığım bir entryi dikkatimi çekmiş yazardır. hangisi olduğunu hatırlayamadığımdan entry adresini veremeyeceğim, ki gerekte kalmadı zaten. zira %90ı birbirinin aynısı.

dikkatimi çeken, beğendiğim bir entry olduğu zaman açıp okurum o yazarı şöyle bir.

hangi konuda ne yazmış?
bakalım her entry bu denli başarılı mı?
görüşleri gerçekten insancıl mı? diye.

neredeyse bütün entrylerini okudum imlasız'ın da. bir çoğunda insani vasıfların yoksunluğundan bahsetmiş, pkklılara orospu çocuğu diyenleri kutlamış zaman zaman dürüst oldukları için. sık sık sorular sormuş, "peki onlar buysa sizin yaptığınız ne?" tarzında.

zaman zaman da insanı insan olarak algılamadan, kendini onun yerine koymadan eleştiri yapanlara giydirmiş ki bir çoğunda haklı.

amaaaaaaaa bir yerden sonra bokunu çıkarmış ki ne çıkarmak!

bu, şu, o... birileri faşisttir. sizin gibi düşünmek zorunda mıyım? siz öyle diyorsunuz da ben demek zorunda mıyım? vs. vs...

bütün bunları söylerken savunduğu şeyden ne denli uzaklaştığını fark edememiş belli ki.

"siz" diyorsun arkadaşım "siz". ayrımcılık zihniyetine karşı çıkarken bile ayrımcılığın kralını yapıyorsun. kafatasçı diyorsun? ee pekakaka lı orospu çocuklarına orospu çocuğu dediği için, birilerini "kafatasçı orospu çocuğu" olarak addetmek faşizm değil de nedir?

her yazarı ya da her insanı senin gibi düşünmediği için tek tek eleştirmekten çekinmemişsin. eleştiriye lafımız yokta, ötekileşmekten öteye ya da birilerini ötekileştirmeye çalışmaktan öteye gidememişsin bir yerden sonra.

3-5-10 entry tamam ama bir yerden sonra "ben" ve "siz" gibi ayrımların amacını da aşmış, haddi de.