bugün

klasik müzik

zamanının piyasa müziğidir. kompozisyon hocam zamanında mozart ta piyasaydı diyerek beni yarmıştı. klasik müziği bide dönemlere ayırma gereği duyulmuştur. barok dönem,klasik dönem,romantik dönem,geç romantik dönem ve empresyonizm,20. yy müziği,ikinci viyana okulu ve sonrası. son iki yazdığım normal insanlar tarafından dinlenesi şeyler değildir. diğerleri ise dinlenesi hatta çok güzel eserler bulabileceğiniz türdendir. dinlenmesi şiddetle tavsiye olunur.

azıcıkta 21. yüzyıl bestecilerinden bahsedelim. avrupada ve abd'de özellikle bestecilik işi iyi gelir getiren bir meslektir. ülkemizde ise karın tokluğuna çalışılır anca. bu nedenle bizim kuşak kompozitörler bir an önce yurt dışına kaçmanın hesaplarını yapmaktadırlar. illa ki gidip görmek lazım oralarda ne oluyo takip etmek lazım ama eğer potansiyeli kuvvetli olan türk bestecileri adlarını duyuramıyorsa sorun bizde demektir. çünkü iyi eğitim veren konservatuarlar mevcut ülkemizde. ama şu son iki sene içinde girişilen bestecileri bir araya getirme projesi olumlu sonuç verirse ülkemizin bu konuda daa ileri gideceğini umuyorum.

netice itibariyle bırakın ülkemizde dünyanın her yerinde klasik müzik bugün en az dinlenen müzik türü. diyorum ya, zamanında piyasaymış.