bugün
- zall'a çaylak atan ai moderatör4
- kiraz cicegi kolonyasi6
- sözlüğün en kültürlü yazarı10
- hiç çaylak olmamış sözlük yazarı4
- arkadaşlar yogaya başlayalım mı10
- biz bu aptallık ile nasıl mücadele edeceğiz ya8
- iltica6
- recete8
- galatasaray9
- ebeveyn lafları3
- gocu geldi gocu geldi6
- dünyada birlikler kurulmalı3
- çaylaklar cennete mi gidiyor cehenneme mi5
- sözlükte kavga olacak hissi4
- yagmurcu12
- dinamik güler yüzlü takım çalışmasına yatkın6
- misafir gelecek diye temizlik yapmak2
- ölürken dinlenecek müzik4
- gammazların gizli hesapları görebilmesi5
- otobüste açamadığı camı kıran erkek12
- serhat kılıç27
- sol kanatta oynamak2
- libido2
- diyojen3
- yapay zeka 10 yıl içinde tüm insanları öldürecek4
- kadın bacağı paylaşan mehdi8
- namazın amacı12
- her sabah yeniden başlamak3
- mandalina kolonyası2
- renault fluence2
- mutluluk her zaman güzel değildir2
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı23
- yazarlara çaylakken neler oluyor3
- sözlüğün en masum yazarları23
- ismail kartal16
- 9 eylül izmir in kurtuluşu6
- telefonu bırakmak isteyip asla bırakamamak4
- birader beylerin birader baylar olmaları2
- adana dürüm vs adana porsiyon9
- ben sana demiştim2
- bülent ortaçgil dinlerken hüngür hüngür ağlamak2
- kavanozda gizlenen biyolojik saatli bomba3
- arkadaşlar kavga etmeyin10
- seksenlerde nasıl görünürdüm trend i24
- müfredatta eleştirel düşünce2
- anın görüntüsü26
- bütün eziklerin 80 ler paylaşımı yapması15
- 08 eylül 2026 üsküdar da başkan vekili seçimi7
- arkadaşlar ben çalışmak istemiyorum5
- niye uyandık sözlük5
harbiden de orjinal metinde de isim aynıymış (baktım valla) eh ulan çok sayın ustalar ustası tolkien dede sen türkçe de mi biliyordun yoksa diye düşünmeden edemiyor insan. yada (bkz: rastlantının böylesi)
bu arada kitabı ilk çıktığı zamanlarda bir solukta okumuştum ve tabii ki ülkemizde çok fazla bilinen bir yazar değildi, gerçi tüm dünyada 20.000'den fazla kişi arasında yapılan bir ankette tüm zamanların en çok okunan kitabı olduğunu, insanların yüzüklerin efendisi'ni okumuş olanlar ve okuyacak olanlar olarak ikiye ayrıldığını, hippi lerin ve beat lerin bir ellerinde herman hesse'nin siddartha sı diğer ellerinde yüzüklerin efendisi ile dolaştıklarını, duvarlara cumhurbaşkanı adayımız gandalf yada 'yaşasın frodo' yazdıklarını (grafitilediklerini) duymuşluğumuz, okumuşluğumuz vardı ama olayın çapı hususunda çok net de bir fikre sahip değildik. kitaplar çevrilir çevrilmez hobbit ten başlayarak bir büyük merak içersinde yumulduk. işte o zamanlarda bile sayın cumhurbaşkanı gandalf ve elf cemiyetiyle birlikte en çok (hatta belki gizemli konumu ve sürekli şarkılar söyleyen hiçbir şeyi iplemez tavırlarıyla) tom amcayı çok ama çok sevmiştim. gandalf'ın tabiriyle 'kendisinin efendisi' olan ve en güçlü yüzükle bile dalga geçen ve dolayısıyla onun efendisi, karanlıkların lordu sauron a da taşak oğlanı muamelesi yapan bu en yaşlı şahsiyeti (hiçbir şey yokken ben buradaydım) büyük bir sevgiyle gülümseyerek anıyorum.
bu arada kitabı ilk çıktığı zamanlarda bir solukta okumuştum ve tabii ki ülkemizde çok fazla bilinen bir yazar değildi, gerçi tüm dünyada 20.000'den fazla kişi arasında yapılan bir ankette tüm zamanların en çok okunan kitabı olduğunu, insanların yüzüklerin efendisi'ni okumuş olanlar ve okuyacak olanlar olarak ikiye ayrıldığını, hippi lerin ve beat lerin bir ellerinde herman hesse'nin siddartha sı diğer ellerinde yüzüklerin efendisi ile dolaştıklarını, duvarlara cumhurbaşkanı adayımız gandalf yada 'yaşasın frodo' yazdıklarını (grafitilediklerini) duymuşluğumuz, okumuşluğumuz vardı ama olayın çapı hususunda çok net de bir fikre sahip değildik. kitaplar çevrilir çevrilmez hobbit ten başlayarak bir büyük merak içersinde yumulduk. işte o zamanlarda bile sayın cumhurbaşkanı gandalf ve elf cemiyetiyle birlikte en çok (hatta belki gizemli konumu ve sürekli şarkılar söyleyen hiçbir şeyi iplemez tavırlarıyla) tom amcayı çok ama çok sevmiştim. gandalf'ın tabiriyle 'kendisinin efendisi' olan ve en güçlü yüzükle bile dalga geçen ve dolayısıyla onun efendisi, karanlıkların lordu sauron a da taşak oğlanı muamelesi yapan bu en yaşlı şahsiyeti (hiçbir şey yokken ben buradaydım) büyük bir sevgiyle gülümseyerek anıyorum.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar