bugün

assassin s creed 2

harikulade bir oyun, ubisoft yapımı.

dikkat: yazının bu kısımdan sonrası ağır spoiler içerir.

oyuna, 15. yy'ın floransa'sında başlıyoruz, kahramanımızın adı ezio auditore; çok çapkın, genç ve tabiri caizse piç bir karakteri yönlendiriyoruz arkadaşlar oyunda. bir de abimiz, ufak kardeşimiz, kız kardeşimiz, haliyle anamız babamız da var, yani esasen piç değiliz. velhasıl kelam, oyunda ipin koptuğu ve ezio'nun templar'ların anasını sikmeye başladığı nokta, pazzi ailesi denen şerefsiz işbirlikçi orospu çocuklarının, ailemize bir grup tapınakçı ve onların başındaki -figlio de puttana- rodriga borgia ile komplo kurması ile başlıyor.

borgia ve pazzi olacak ibneler, ailemize komplo kurup, babamızı, 2 erkek kardeşimizi taksim meydanında sallandırır gibi sallandırıyorlar. e tabi ezio da buna müdahale etmek istiyor ama nafile. sonra, evsiz barksız, mülksüz kalan anası ve kızkardeşi ile emicesi mario'nun yanına gidiyor. ezio, ilk önce ailemizin dostu gibi görünen fakat esasen bir ibnetor olan uberto alberti'yi kasap gibi deşiyor. ondan sonra pazzi ailesini de bir güzel sikerttikten sonra, yolumuz venedik'e düşüyor. buraları biraz özet geçeceğim, venedik, bir ailenin tekeli altında; barbarigolar. bunların hepsinin tepesine biniyoruz, bir tanesi laf dinliyor, 'tapınakçıları atacam, onlara katılmayacam' falan diyor.

sonrasında, atamız, ilk oyundan da tanıdığınız altair'in codex denen parşömenlerinin peşine falan düşüyoruz.

onları bulduğumuz zaman, bir bakıyoruz ki, rodrigo borgia papa olmuş, üstüne de alexander adını almış. bu su katılmamış orospu çocuğunu vatikan'da yakalıyoruz. tam anasını sikecekken, vazgeçiyoruz. oyunda ezio'ya sövdüğüm nadir anlardan biri bu arada bu an, bıraksalar ben geberteceğim borgia olacak yavşak oğlu yavşağı. bu borgia olacak ibnenin kendisini tanrı'yı yok edecek güçte falan sandığını ekleyelim.

sonra, desmond olarak animus'tan falan çıkıyoruz, bir bakmışız, ilk oyundaki psikopat doktor bizi adamlarıyla basmış, adamlarını vs. öldürdükten sonra doktora bir gözdağı verip, siktiri çekiyoruz. ve ondan sonra assassin's creed, brotherhood başlıyor.

not: borgia sülalesini dölleyen orospu çocuğu, senin 7 göbek sülaleni sikeyim.